Inlägg från: Anonym (Sara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sara)

    Mitt barn blev utskällt av kompisens mamma

    Blev hon hemskickad att på egen hand gå hem gråtandes som något slags tycker jag att det låter riktigt illa. Jag skulle inte känna mig trygg att ha min femåring hos någon som beter sig så. Man släpper inte iväg en femåring att gå hem själv, och verkligen inte utan attringa föräldern först och tala om att barnet behöver gå hem.

  • Anonym (Sara)
    Anonym (Viva Bianca) skrev 2020-10-18 11:43:52 följande:

    Vi bor så nära så de brukar gå själva. Ingen bilväg eller så. Men ändå... herregud. Klappa en katt liksom?


    Jag antar att ni brukar informera varandra att barnet är på väg hem?

    Om det har hänt något som gör kompisens föräldrar upprörda bör de ringa och i formera barnets föräldrar om vad som hänt. Ni behöver ju få info. Man skickar inte bara hem ett ledset barn ensam utan kontakt med föräldrarna även om man så bor i samma trapphus anser jag.
  • Anonym (Sara)
    Pope Joan II skrev 2020-10-18 11:50:00 följande:

    Oacceptabelt att ryta åt barn, tycker jag. Med det sagt tycker jag också att inställningen "...herregud. Klappa en katt liksom?" också är oacceptabel om det är så att barnet faktiskt klappat katten ovarsamt och burdust, då är det något som föräldern (optimalt också kattägaren) måste hjälpa barnet att förstå att man inte gör och lära ut hur barnet ska göra istället. Att vifta bort det med att "det bara är en katt" som därmed ska tåla vad som är en riktigt dålig attityd. 


    Jag håller med här.
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Viva Bianca) skrev 2020-10-18 11:50:28 följande:

    Vi bor så nära så de kommer och går iofs som de vill.


    Jag har förstått det. Men jag tycker att det är fel att släppa iväg en ledsen femåring själv utan att informera föräldrarna om att barnet är på väg hem, är ledset samt om vad som hänt. Det ansvaret anser jag att man har som vuxen och är det största felet i det du beskriver.
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Lägg av!) skrev 2020-10-18 12:04:39 följande:

    Du skämtar va?

    Finns det verkligen så ansvarslösa föräldrar... som låter småknattar traska runt i kvarteret som de vill?


    Jag reagerade som sagt också på detta. Att barnet på 4 år snart 5, släpps iväg hem utan att föräldrarna som jag förstår ens blir informerade om att barnet är på väg hem. Tycker det är mer anmärkningsvärt än det andra som beskrivs.
Svar på tråden Mitt barn blev utskällt av kompisens mamma