• M82

    Behöver råd om Insemination

    Vi har fått 2 barn genom insemination i Danmark. Också p.g.a. manlig faktor. Vi använde oss av Vitanova och har varit mkt nöjda med dem. Alla prover har vi gjort i Sverige. Jag gick till vanlig gyn innan besöket i Danmark och mätte äggblåsorna. Gyn i Sverige var även den som skrev ut alla receptbelagda mediciner / hormoner (gick på högkostnadsskyddet) dock på rekommendation ifrån läkare i Danmark. När äggblåsorna var tillräckligt stora så fick vi en tid av kliniken när vi skulle åka ner. Skulle vara där mellan 24-36 timmar från att äggblåsorna var önskad storlek. 


    Nu var det ett tag sen vi var där, så minns inte alla prover man gjorde innan. Har för mig att de flesta var klara i.o.m. barnlöshetsutredningen. I annat fall har jag tagit hjälp ifrån min gyn som då har skrivit remiss för de prover som behövt kompletteras med. Vi har gått privat hela vägen och det kan jag verkligen rekommendera. Kostar lite, men man slipper allt krångel och all byråkrati som finns i Sverige. Med psykologsamtal o.dyl. 


    Hur pass snabbt man kan komma igång så är det relativt snabbt. Man kanske får vänta till nästa menscykel förutsatt att alla prover som ska tas är klara + att man har haft joursamtal med kliniken. Vi gjorde vårt per tele. Men vet att de även erbjuder Skypesamtal. Men hör med kliniken ni är intresserade av så kan de hjälpa er vidare. 


    Jag tog inga extra kosttillskott innan vi försökte. Men det är bra att leva sunt, äta mkt grönsaker och varierad kost. Röra på sig, undvika stora mängder alkohol/rökning och så vidare. Behöver du hormoner kommer kliniken att rekommendera det. För min del så behövde jag extra hormontillskott för att lättare bli gravid. Du kan gärna gå in på min profil och läsa min dagbok. Har skrivit om hela vår resa där. Från att vi började med utredningarna för barnlöshet tills att andra barnet föddes.Det är jobbigt när man är mitt i det, men det är värt allt besvär i slutändan. När man väl har bebisen i sin famn så är resan dit det sista man tänker på. Önskar er all lycka till. 

  • M82
    pixpoxy skrev 2020-10-23 07:34:41 följande:
    Jag har försökt jämföra mina provsvar och de prover de vill ha, en lång lista men vet inte hur jag konkret ska skicka journalen till Danmark? Är det bara att begära ut provsvar och journalanteckningar via att kontakta kliniken där vi började utredningen?
    Behöver göra cellprov och vet inte hur man ska boka tid till det. Man blir ju oftast kallad

    Skulle begära ut provsvar och journalanteckningar och scanna och sen maila kliniken det dem vill ha. 
    Du behöver inte jämföra provsvar, skicka bara det dem efterfrågar. 

    Alternativt, har du inte tillgång till scanner så kanske fota med mobilen funkar bra och sen maila kliniken. 

    Cellprov kan du göra på närmsta mödravårdscentral (MVC). Gyn kanske också kan göra det i samband med annan undersökning. Tror dock de slutat med det då de anser att MVC ska syssla med sånt. 

Svar på tråden Behöver råd om Insemination