• Anonym (Kaffedraken)

    Varför gör styvmammor till sitt livsinnehåll att kämpa mot styvbarnens mamma?

    Anonym (Hmm) skrev 2020-10-19 02:17:20 följande:

    Troligtvis samma personlighetstyper det rör sig om som inte klarar av ex utan barn särskilt bra heller, kontakt skall sägas upp, bilder skall slängas, möbler som införskaffats i tidigare förhållanden skall bort etc.

    Allt som kan påminna om den tidigare partnern.

    En djup osäkerhet kring sitt eget värde och säkerhet i relationen således.


    Eller så beror det på barn som far illa pga en puckad biomamma kombinerat med en biopappa som inte steppar upp för sina barn.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (ds) skrev 2020-10-19 11:56:49 följande:

    varför steppar biopappan inte upp?

    Kanske anser han inte att problemet ska lösa med ett krig / kanske inte tycker att det är så stort problem som styvmamman som letar fel

    Eller så är problemet jättestort och om pappan skiter i det bör man nog inte välja honom som pappa till sina barn


    Mycket möjligt. Det finns ju många trådar på temat så ställ frågan där.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Em) skrev 2020-10-20 05:17:45 följande:

    Jag? Jag har inga problem alls med min partner, förutom att han packar diskmaskinen så jävla dåligt. Håll dig till ämnet.


    Diskmaskinen hör inte till ämnet. Frågan om varför en bonusmamma har åsikter om hur ofta och hur tät kontakt biopappan har med biomamman hör däremot till ämnet.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Em) skrev 2020-10-19 22:19:24 följande:

    Nej, det är de två som i sitt förhållande avgör hur mycket kontakt man har med sina ex, utöver det som rör barnen. Har du aldrig varit ihop med någon?


    Anonym (Em) skrev 2020-10-20 05:34:24 följande:

    Fast nu gällde frågan min specifika situation och då bör jag rimligen få svara på det, även om det är off-topic.


    Anonym (lea) skrev 2020-10-19 19:59:24 följande:

    Det är mannen som får bestämma hur ofta och om vad exet får höra av sig till honom. Inte den nya kvinnan!


    Jag tycker det skulle vara intressant att höra varför du tycker att det är ni två och inte din man allena som ska avgöra hur mycket kontakt din man ska ha med sitt ex.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Em) skrev 2020-10-20 09:19:08 följande:

    (Det här handlar inte om mig personligen, det är jättekonstigt att du formulerar dig så där. Lite obehagligt att du envisas också).

    I ett kärleksfullt och respektfullt förhållande har man gemensamma gränser för saker, så är det bara. Den som säger att man inte har det, har bara inte förstått att hen och hens partner hade lika gränser från början och alltså inte behövt prata om dem.

    Alltså, det här tror jag det flesta förstår, det är väl bara det att det är tufft att erkänna att man är en biomamma som gör så där. Lättare då att försöka utmåla mannens nuvarande kvinna som kontrollfreak. :)


    Anonym (Hmm) skrev 2020-10-20 16:03:59 följande:

    Jag kan väl flinka in och säga att du som min partner inte något att säga till om gällandes vilken kontakt jag har med mitt ex. Jag, som fristående person, väljer själv vem jag släpper in och i vilken form, i mitt liv.

    Du får såklart yttra en åsikt om det, men du uttrycker det som att det är självklart att man lämnar bort sin egen vilja i ett förhållande och att om så ej är fallet lever man inte i ett kärleksfullt förhållande.

    Och där håller jag absolut inte med dig. Men det är också åsikter, inte fakta, vi slänger oss med.


    Tack för ditt svar (Em). Jag är själv inne på (Hmm) linje, jag skulle verkligen inte uppskatta om en ny partner hade åsikter om mina kontakter med barnens andra förälder, eller mina kontakter med någon annan heller för den delen. Men om du och din man är nöjda som ni har det och vardagen flyter på i bonusfamiljen så är det ju bra, för er. För mig skulle det inte vara bra.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (lea) skrev 2020-10-20 20:10:45 följande:

    Nej jag läser inte dåligt, men vi har olika åsikter. Du tycker att man ska bestämma tillsammans hur mycket kontakt man ska ha med ex. Jag tycker att var och en får bestämma det själv, även om exet är problematiskt.

    Tycker du att man ska bestämma tillsammans hur mycket kontakt man får ha med vänner också? Familj? Eller gäller det bara ex? Om exet är en vän då?


    Anonym (lea) skrev 2020-10-21 10:30:16 följande:

    Jag säger inte att ex inte kan vara jobbiga. Inte heller att man inte kan prata om det. Min åsikt är helt enkelt att mannen bestämmer själv hur mycket kontakt han vill ha med sina barns mamma, liksom kvinnan bestämmer hur mycket kontakt hon vill ha med sina barns pappa.


    Anonym (lea) skrev 2020-10-20 19:49:50 följande:

    Så om jag och min man låter den andra bestämma själv hur mycket kontakt man vill ha med exet, då har vi inget kärleksfullt och respektfullt förhållande? Jag tycker tvärtom faktiskt.


    Jag håller helt med. För mig är det tillit, kärlek och respekt, jag har kontakt med vem jag vill och min partner har kontakt med vem hen vill.

    För mig handlar det om integritet, och respekt för den andras integritet. Om min partner skulle ha åsikter om vem jag har kontakt med eller umgås med så skulle jag få spel. Vare sig det nu är ett ex eller någon annan. Andra må ha annan åsikt, men för mig är det brist på respekt.
Svar på tråden Varför gör styvmammor till sitt livsinnehåll att kämpa mot styvbarnens mamma?