Inlägg från: Anonym (Kalle) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kalle)

    Varför gör styvmammor till sitt livsinnehåll att kämpa mot styvbarnens mamma?

    Anonym (Beata Styvmamman) skrev 2020-10-19 10:33:04 följande:

    Vi (jag) ligger i konflikt med bio mamman.

    Anledningen till att jag är med i detta drama är för att jag tagit ett föräldraansvar över min bonusdotter. Jag läser läxor med henne, nattar och hittar på roliga saker. Det kom sig helt naturligt speciellt när jag och mannen fick ett gemensamt barn. Skulle vara så konstigt om jag bara hittade på saker med vårt barn och inte involverade hennes syster! Jag ser oss som en hel familj. I och med att jag tar ett föräldraansvar för bonus så anser jag att jag också har en röst i detta.

    Tyvärr är min man konflikträdd och låter biomamman köra över oss. Detta vägrar jag och det är huvudsakligen för att det går ut över min bonusdotter. Biomamman använder henne emot oss och bonusdottern blir väldigt ledsen över detta då hon trivs med oss (och även sin mamma).

    Så ja, jag är en av alla de hemska bonusmammor man pratar om. Och jag hade önskat att det var annorlunda. Jag hade önskat att min man kunde stå upp för sin äldsta dotter, jag önskar att han kunde engagera sig mer i sina barn. Problemet är i huvudsak hans vekhet och tillkortakommande. Därför måste jag gå in och få ordning på röran och få familjen att funka. I detta är jag väldig ensam eftersom bio mamman ogillar mig och mannen låtsas som det regnar. Det enda som gör att jag orkar stålsätta mig och stå emot den här kvinnan är barns mående och bästa. Inget annat.


    ... "tagit ett föräldraansvar" ... 

    Dvs du har tagit, inte fått. Ingen har bett dig. Du låter dominant och beskäftig.

    Varför i alla världen skaffar du barn med en vek man och sen klagar över hans tillkortakommanden?
  • Anonym (Kalle)
    Anonym (Em) skrev 2020-10-19 15:51:26 följande:

    Jag upplever snarare det omvända: en massa biomammor som tror att allting ska vara som innan med daglig kontakt med mannen och full kontroll över allt, trots att deras ex-man och barn nu ingår i en ny familjekonstellation utan henne.

    Jag tror ytterst få bonusmammor bryr sig om vad biomammorna har för sig så länge bio respekterar att de inte ingår i den konstellation deras ex och barn nu ingår i och håller sig till det som har med barnen att göra istället för att försöka bibehålla kontrollen. Då har man som bonusmamma och nuvarande kvinna rätt att markera att biomamman går över gränsen och stör den nya familjen.

    Biomamman har haft sin chans, helt enkelt.


    Har haft sin chans för vad?
    Att vara en engagerad och närvarande förälder?

    Nuvarande kvinna? Jösses, du tror visst inte på att det håller?

    Är du svartsjuk?
Svar på tråden Varför gör styvmammor till sitt livsinnehåll att kämpa mot styvbarnens mamma?