• Anonym (lea)
    Mon 19 Oct 2020 19:59
    3326 visningar
    103 svar
    103
    3326

    Varför gör styvmammor till sitt livsinnehåll att kämpa mot styvbarnens mamma?

    Anonym (Em) skrev 2020-10-19 15:51:26 följande:

    Jag upplever snarare det omvända: en massa biomammor som tror att allting ska vara som innan med daglig kontakt med mannen och full kontroll över allt, trots att deras ex-man och barn nu ingår i en ny familjekonstellation utan henne.

    Jag tror ytterst få bonusmammor bryr sig om vad biomammorna har för sig så länge bio respekterar att de inte ingår i den konstellation deras ex och barn nu ingår i och håller sig till det som har med barnen att göra istället för att försöka bibehålla kontrollen. Då har man som bonusmamma och nuvarande kvinna rätt att markera att biomamman går över gränsen och stör den nya familjen.

    Biomamman har haft sin chans, helt enkelt.


    Det är mannen som får bestämma hur ofta och om vad exet får höra av sig till honom. Inte den nya kvinnan!
  • Anonym (lea)
    Mon 19 Oct 2020 22:25
    #33
    Anonym (Em) skrev 2020-10-19 22:19:24 följande:
    Nej, det är de två som i sitt förhållande avgör hur mycket kontakt man har med sina ex, utöver det som rör barnen. Har du aldrig varit ihop med någon?
    Jo visst har jag det och jag har aldrig lagt mig i hur mycket kontakt de har haft med sina ex. Har litat på att de kan sköta det själva.
  • Anonym (lea)
    Tue 20 Oct 2020 19:49
    #63
    Anonym (Em) skrev 2020-10-20 09:19:08 följande:
    (Det här handlar inte om mig personligen, det är jättekonstigt att du formulerar dig så där. Lite obehagligt att du envisas också).

    I ett kärleksfullt och respektfullt förhållande har man gemensamma gränser för saker, så är det bara. Den som säger att man inte har det, har bara inte förstått att hen och hens partner hade lika gränser från början och alltså inte behövt prata om dem.

    Alltså, det här tror jag det flesta förstår, det är väl bara det att det är tufft att erkänna att man är en biomamma som gör så där. Lättare då att försöka utmåla mannens nuvarande kvinna som kontrollfreak. :)
    Så om jag och min man låter den andra bestämma själv hur mycket kontakt man vill ha med exet, då har vi inget kärleksfullt och respektfullt förhållande? Jag tycker tvärtom faktiskt.
  • Anonym (lea)
    Tue 20 Oct 2020 20:10
    #68
    Anonym (Em) skrev 2020-10-20 19:59:40 följande:
    Jag tror du läser lite dåligt. Var inte ledsen för det, det är ni fler som gör. Att ha gemensamma gränser för något är just det du säger: ni är överens och tycker att den andra sköter det snyggt och då är det er gemensamma gräns. Inga konstigheter.

    Det jag vänder mig emot är de som säger att ingen minsann får säga någonting om någonting till dem och särskilt inte om exen, för då bryr man sig inte om barnen, har kontrollbehov och så vidare i all evighet amen.

    Jag tror du ser skillnaden i attityd, inte sant?
    Nej jag läser inte dåligt, men vi har olika åsikter. Du tycker att man ska bestämma tillsammans hur mycket kontakt man ska ha med ex. Jag tycker att var och en får bestämma det själv, även om exet är problematiskt.
    Tycker du att man ska bestämma tillsammans hur mycket kontakt man f
    år ha med vänner också? Familj? Eller gäller det bara ex? Om exet är en vän då?
  • Anonym (lea)
    Tue 20 Oct 2020 21:58
    #71
    Ess skrev 2020-10-20 21:42:30 följande:
    När man blir tvungen att säga ifrån och begränsa, då rör det sig inte om sk vanlig kontakt utan snarare om att det närmar sig stalking.

    Om någon ringer fem gånger varje kväll, så spelar det ingen roll om det är ett ex, svärmor eller en vän, för det stör när man inte ens får äta ifred.
    Jo, men om mannens ex ringer fem gånger varje kväll så tycker han säkert att det är jobbigt och överdrivet och säger åt henne att lugna ner sig. Mitt problem är varför han inte förväntas kunna sköta kontakten/frekvensen själv utan nya frun måste in och begränsa.
  • Anonym (lea)
    Wed 21 Oct 2020 10:30
    #88
    Ess skrev 2020-10-21 08:32:47 följande:
    Problemet är ju att det inte slutar för att han säger ifrån. Det går inte att blockera heller så länge barnen är omyndiga.

    Men det är ju självklart att man pratar om det med sin partner, annars blir det ju som att försöka undvika den gigantiska rosa elefanten mitt i rummet.
    Jag säger inte att ex inte kan vara jobbiga. Inte heller att man inte kan prata om det. Min åsikt är helt enkelt att mannen bestämmer själv hur mycket kontakt han vill ha med sina barns mamma, liksom kvinnan bestämmer hur mycket kontakt hon vill ha med sina barns pappa.
  • Anonym (lea)
    Wed 21 Oct 2020 10:33
    #90
    Ess skrev 2020-10-21 08:36:30 följande:
    Man kan inte blockera så länge barnen är omyndiga, för det kan ju faktiskt hända något som kräver kontakt.

    Men dagen särkullarna blev 18 så klipptes kontakten till mamman från makens håll. Hon gjorde försök att fortsätta försöka styra, men fick ge upp efter ett tag då han tog allt direkt med särkullarna istället.
    Här handlade det ju om att nya kvinnan borde blockera exet. Det kan hon mycket väl göra sålänge mannen inte blockerar.
Svar på tråden Varför gör styvmammor till sitt livsinnehåll att kämpa mot styvbarnens mamma?