• Tue 20 Oct 2020 22:36
    3327 visningar
    103 svar
    103
    3327

    Varför gör styvmammor till sitt livsinnehåll att kämpa mot styvbarnens mamma?

    Akidoki skrev 2020-10-20 05:09:31 följande:

    Ok, så en orsak till beteendet är kontrollbehov? Men varför känner du ett behov av att bestämma hur mycket kontakt din partner har med sina barns mamma? Vad är det du vill kontrollera? Vad är du rädd för ska hända om du låter honom sköta det själv?


    Det handlar uteslutande om svartsjuka mot biomamman och osäkerhet i sin relation. Dessa kvinnor bör hålla sig långt borta från män som har barn sen tidigare. Troligen kommer de ha svårt med relationer även med barnlösa män men då drabbas i alla fall bara hon själv och inga oskyldiga barn.

    SJÄLVKLART bestämmer pappan hur ofta och mycket kontakt han vill ha med sina barns mamma. Nya flamman har absolut INGET att säga om den saken då det inte på minsta sätt angår henne.
  • Tue 20 Oct 2020 23:23
    #75
    Ester69 skrev 2020-10-20 23:14:06 följande:

    Jag håller inte med dig alls. SJÄLVKLART bestämmer man i den nya familjen hur mycket ett ex har rätt att "störa" barnen är en sak men biomamman en annan. Ett ex som ringer och härjar och kräver en massa, det ska skjutas hit, det ska storhandla, köpa grejer ha pengar o fasen vet allt dit. Då måste man sätta gränser . Och hur gärna du än vill förneka det så finns det biomammor som är ena praktarslen precis som det finns bonusmammor som är praktarslen


    Det är fortfarande MANNEN som ska sköta den kontakten och säga ifrån om han tycker att det stör eller att hon är för krävande, aldrig någonsin den nya kvinnan! Men oftast är det enbart nya kvinnan som känner att exet stör, sällan mannen och i dessa fall handlar det om en mycket svartsjuk ny flamma som enbart vill bråka.
  • Wed 21 Oct 2020 00:12
    #82
    Anonym (ds) skrev 2020-10-20 23:51:00 följande:

    Öppna inte dörren

    Blockera numret 

    Sambon tar diskussionen och konflikten


    Exakt! Enkelt som sagt!
  • Wed 21 Oct 2020 10:32
    #89
    Ess skrev 2020-10-21 08:36:30 följande:

    Man kan inte blockera så länge barnen är omyndiga, för det kan ju faktiskt hända något som kräver kontakt.

    Men dagen särkullarna blev 18 så klipptes kontakten till mamman från makens håll. Hon gjorde försök att fortsätta försöka styra, men fick ge upp efter ett tag då han tog allt direkt med särkullarna istället.


    Mannen behöver inte blockera, men nya kvinnan kan självklart göra det. Hon har inget att göra med deras kontakt.

    Mitt nyblivna ex brukade blockera sitt jobbiga ex då och då när han blev trött på hennes ringande/messade och ville ha mysigt med mig. MEN det var något han gjorde helt på eget bevåg, jag gnällde aldrig om att hon störde eller bad honom blocka. Det angår liksom inte mig, vill han prata med henne 10 ggr samma kväll får han väl göra det, men det ville han såklart inte när han var med mig. Jag behövde aldrig lägga mig i.
Svar på tråden Varför gör styvmammor till sitt livsinnehåll att kämpa mot styvbarnens mamma?