• Anonym (anony­m (bonus­))
    Wed 21 Oct 2020 15:54
    3329 visningar
    103 svar
    103
    3329

    Varför gör styvmammor till sitt livsinnehåll att kämpa mot styvbarnens mamma?

    Fast allt som bonusmamman/styvmodern (BM/SM) gör verkar ju vara fel också. Jag tex lever med en man som har två barn med sin exfru som han lämnade för min skull. Så nu gör hon allt för att förstöra mellan oss, slå split mellan mig och barnen samt fortsätta ha kontrollen över honom så hon kan kalla dom familj. Hon vill inte inse att han är i en ny familj med mig och barnen. Hon har i fem års tid, ända sedan han lämnade henne, anmält oss flera gånger till socialen, min sambo måste lägga såååå mycket tid på dessa familjebehandlingar, möten etc. Hon har tom arbetat i skolan där sonen går och spridit sina lögner och dynga till lärare och elever så sonen har inte fått skolfrid utan han har revolterat i skolan helt. Och så fort jag yppar något om detta till min sambo slår ha tillbaka med att jag avskyr hans barn. Istället för att ta till sig och lyssna för att det är ett problem och jobbigt att ta itu med. Hans exfru har flera gånger anmält mig för att jag slår barnen och utnyttjar dom sexuellt och det enda han gör är går till socialen och säger nej det stämmer inte. Men till sin exfru vågar han inte öppna käften. Istället för att de ska samarbeta så gör han henne massa tjänster, betalar allt och blir hunsad. Precis som han blev i deras äktenskap. Varför jag bryr mig? Jo för det går ut över mig och oss som familj när en tredje part får styra vårt liv. Hon är inte min exfru. JAG kan inte  ta fighten, han måste göra det. Gör inte han det ja då tänker jag inte leva med honom. Nog sagt. Så nej det har inte med barnen att göra. Jag älskar dom och bryr mig om dom men när någon hela tiden hatar en så mycket och är där och petar till slut förgiftar det allt och när jag inte får uppbackning från den jag älskar och lever med varför ska jag då kämpa, slösa min energi, må dåligt? Jag önskar hon skulle gilla mig, så jag kunde bjuda på en kaffe när det är hämtning/lämning, att när vi ses på kommande avslutningar etc det finns en respektfull relation ett gemensamt intresse för barnen. Men det går inte när biomamman är avundsjuk och rädd. Istället för att vara det kanske hon skulle glädjas för sina barns skull att dom har ytterligare en vuxen i sina liv som bryr sig om dom. men antar det är svårt när man som hon ser det har stulit en man. Men ingen som inte vill bli stulen kan bli det.... Men det är en annan diskussion. jag säger bara att det finns rötägg bland både bonus och biomammor.

  • Anonym (anony­m (bonus­))
    Wed 21 Oct 2020 16:12
    #96
    Anonym (Hmmm....) skrev 2020-10-21 16:06:15 följande:
    I ditt fall finns det absolut ingen chans att hon någonsin skulle gilla dig, särskilt inte om er relation började med otrohet. Om så är fallet har han troligen skuldkänslor mot exet och/eller tvivlar på om han gjort rätt val.
    Nej jag är rätt säker på att han varken har skuldkänslor eller tvivlar på om han gjort rätt val. hans exfru visar ju psykopatiska tendenser.... Men han som person är konflikträdd, även mot mig när det uppstår ett problem som ska diskuteras, då stoppas det huvud i sanden. Dessutom är han eller har varit i alla fall rädd för henne och vad hon kan åsamka, som anmälningar och hon har dragit det till tingsrätt för att få ensam vårdnad vilket hon inte fick. Så nu står han bara ut med henne för barnens skull. Och anser at jag ska göra samma sak. Men ska jag det?
Svar på tråden Varför gör styvmammor till sitt livsinnehåll att kämpa mot styvbarnens mamma?