• Anonym (Igen)

    Hur många/långa förhållanden förväntas man ha haft när man fyllt 40?

    BombayPizza skrev 2020-10-19 01:11:51 följande:

    Hoppas inte att titeln var allt för förvirrande nu...

    Men jag undrar vad kvinnor (och män också för den delen) i 40-årsåldern förväntar sig att en ny partner har för erfarenhet? Kan man varit "för mycket" singel? För få eller för många tidigare sexpartners?

    Låt oss säga att någon har varit singel i mestadelen (över 90%) av sitt vuxna liv, skulle det vara avskräckande?


    Beror på varför man vart singel och hur man levt.

    1) Vilt partyliv med en massa tillfälliga förbindelser, kort förhållanden, 14 penicillinkurer mm.
    2) Suttit hemma i pojkrummet hos föräldrarna och ägnat all tid åt sin samling av tangentbord. Inget socialt liv.
    3) Lagt all kraft och tid på karriär och insett att det inte finns tid eller plats för seriöst förhållande och familjebildning. Långt ifrån celibat men kanske en kk under längre tid och några kort tillfälliga förbindelser.


  • Anonym (Igen)
    Anonym (Petter) skrev 2020-10-19 09:24:49 följande:
    Jag är lugn. Det är därför jag inte har legat med många.
    Jag kan garantera att en man som festat mycket och legat runt är mer attraktiv för de flesta kvinnor.
    Mer attraktiv än vad, en fyrabarnspappa mitt i en vårdnadstvist eller som suttit hemma i föräldrahemmet i 40 år utan socialt liv, skrivit kontsig inlägg på internet  och samlat på tangentbord?
  • Anonym (Igen)
    BombayPizza skrev 2020-10-19 12:10:42 följande:

    Tackar för svar. Det var väl lite ungefär vad jag förväntade mig. Det är svårt men långt ifrån omöjligt...


    Beror ju helt på varför man varit singel länge. Hur har ditt liv sett ut fram till nu, utbildning, jobb, karriär, boende, socialt liv, fritidsintressen, vänner?
  • Anonym (Igen)
    Anonym (Petter) skrev 2020-10-19 10:38:00 följande:
    Ja, jag är en. Jag skrev att de flesta kvinnor vill ha män som är attraktiva och intressanta för kvinnor. Du vet, Alfahannen. Syns och hörs, och har stor framgång med kvinnor.
    Egenskaper som stabil ekonomi, vårdat utseende, social kompetens, någon form av framgång, ordnat liv sånt som gör det lättare att hamna i en seriös relation.


  • Anonym (Igen)
    Anonym (Surt sa räven) skrev 2020-10-19 14:21:04 följande:

    Mycket gnäll om att kvinnor inte finner vissa män intressanta...
    Låter mer som dåliga bortförklaringar.

    Jag är ganska introvert, ser varken ut som George Clooney eller en fågelskrämma och har haft två längre förhållanden (nuvarande 25 år) samt ett par snedsteg, vilket jag inte är stolt över men som ändå indikerar att det alltid finns de som är intresserade.

    Om man skyller mindre på andra och speciellt på gruppen "kvinnor" som om de tyckte precis likadant allihopa, och tittar mer på sitt eget beteende och försöker vara öppensinnad, intresserad och allmänt trevlig människa så går det bra. 


    Det räcker med att man ser sig runt bland vänner, kollegor och släkt. Många av de män som lever i långa seriösa förhållanden är inte  några vältränade super alfahanar badboys.

    De är normala halvtråkiga killar med blandade utseende med jobb som tar ansvar för sin familj och sitt liv. Har några kompisar och eventuellt någon hobby de lägger lite tid på. En del extroverta, andra introverta, några vältränade, vissa överviktiga osv. 

    En mycket stor majoritet av alla killar har någon gång haft ett längre seriöst förhållande och de allra flesta någon form av relation.

    Om man efter många år inte, trots att man förökar, får till ett förhållande bör man nog ta sig en ordentlig titt på sig själv, sin situation, vad man utstrålar, hur man träffar andra mm.


Svar på tråden Hur många/långa förhållanden förväntas man ha haft när man fyllt 40?