• Tue 20 Oct 2020 11:15
    30399 visningar
    673 svar
    673
    30399

    Ni som har stulit någon annans man - säger inte samvetet någonting?

    Ts, du skriver att mannen sällan är ensam drivande, och det stämmer. Men det räcker väl med att båda är drivande för att det ska vara mer hans fel än hennes, eftersom han är den otrogna? Sen är det inte snyggt att ge sig på upptagna, men otrogna är sällan helt passiva. Och varför diskuteras bara otrogna män?

  • Tue 20 Oct 2020 11:31
    #54
    Bjoer skrev 2020-10-20 11:21:39 följande:
    Alltså, ja och nej. Det beror ju på vem som är drivande och hur drivande den är. Klassiskt exempel är väl dörrknackande dammsugarförsäljare som säljer dammsugare för 40 tusen till pensionerade änklingar genom att charma dem. Dammsugare de absolut inte behöver och aldrig skulle köpt om inte försäljaren hade varit så påtryckande, charmig och manipulativ. Ja, de är ansvariga för sitt beslut men få skulle nog argumentera för att försäljaren inte har något delansvar alls. Samma gäller vid alla interaktioner människor emellan. Du kan påverka den andras beslut med olika metoder och vissa är mer lättpåverkade än andra. Är man drivande så anser jag att man är delansvarig för beslut den andra tar.

    Jämställer du otrogna män med skröpliga pensionärer som inte förstår bättre eller bara är glada över lite sällskap? Självklart kan alla falla för frestelser och alla kan bli manipulerade. Men det gäller ju i så fall älskarinnan också. Hon kanske inte kunde stå emot? Han var så snygg och charmig... Vem som manipulerar vem, och vem som är drivande, varierar ju.
Svar på tråden Ni som har stulit någon annans man - säger inte samvetet någonting?