• Anonym (Anki)
    Tue 20 Oct 2020 11:38
    31189 visningar
    673 svar
    673
    31189

    Ni som har stulit någon annans man - säger inte samvetet någonting?

    Anonym (Vill ha en gift man) skrev 2020-10-19 20:59:52 följande:

    Nyttigt att läsa ts då det ligger mycket i det. Samtidigt har väl alla par drömmar och planer för framtiden som man egentligen inte vet något om... Man kanske går skilda vägar av andra anledningar.

    Jag är kär i en gift man, jag känner hans fru, och funderar mycket i dessa banor. Ska jag bara lägga ner? Ska jag hålla mig ifrån honom och se om han lämnar? Kan jag möta hans (ex)fru i affären och känna mig nöjd med att han är min? Vill jag verkligen ha honom eller är det bekräftelse jag trånar efter?

    Jag har vänt och vritt på tankarna massor av gånger men den här mannen är min själsfrände. Om han då vill vara med mig i framtiden, ska jag backa för hans frus skull?


    Men om du är hans själsfrände, varför är han då inte med dig? Bara där lyser varningslampan.

    Såklart man kan bli kära i varandra även om man är gift. Ibland är vi inte alltid gifta eller ihop med rätt. MEN då borde han ju direkt lämna henne för dig eller hur?

    Men ofta verkar de här mannen vilja ha kvar sin fru och familj och bara knulla vid sidan av eller ha en attraktion utöver äktenskapet. Och så länge du föder honom med detta, varför ska han då välja när han kan ha kakan och äta den hel?

    Det är antingen eller som gäller. Vem vill han ha av er? För ha kan inte ha båda
  • Anonym (Anki)
    Tue 20 Oct 2020 11:49
    #57
    +1
    Bjoer skrev 2020-10-20 11:02:55 följande:

    Det handlar inte om att inte kunna fatta beslut, det handlar om att man inte kan styra attraktion. Det är inte ett val att bli attraherad av någon.

    Folk pratar här som om människor skulle vara någon slags perfekt rationell varelse utan känslor, instinkter eller brister. Frestelser exiterar och vissa faller lättare för dem än andra. Om man aktivt går in för att förföra någon som är gift är man ett svin, oavsett om den är den andra som har lovat något.


    Fast detta händer väl mer eller mindre alla? Vi lever längre och är gifta en längre tid än våra förfäder, såklart vi någon gång under livet kommer känna en önskan eller längtan för något nytt och spännande. Känna attraktion för andra?

    Men vi är faktiskt rationella varelser. Inte perfekta, men vi har ett ansvar. Och är man i en relation och speciellt om man har barn då har man också ett ansvar som är större än det egna jaget.

    Om man har en kass relation- lämna den.

    Men om man har det bra och enbart saknar lite spänning i livet, då bör man ta sig en funderare om det är värt att tex förstöra sina barns tillvaro för lite spänning. Att göra ett sådant val säger nog mycket mer om personens prioriteringar i livet än själva attraktionen. Då är man en egoröv som anser att de egna behoven får före dem man säger sig älska mest.
Svar på tråden Ni som har stulit någon annans man - säger inte samvetet någonting?