Inlägg från: Anonym (klimakterieförnekare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (klimakterieförnekare)

    Ni som har stulit någon annans man - säger inte samvetet någonting?

    Drottningen1970 skrev 2020-10-20 11:34:21 följande:
    Även om man attraheras av nån så är det ett val att agera på attraktionen eller inte. De flesta lär sig att inte agera på alla Impulser nån gång i femårsåldern...
    Om det vore sant skulle ingen testa droger, ingen sitta hos KF och ingen vara med i Lyxfällan.

    Impulskontroll är inte nåt som alla har, helt enkelt.
  • Anonym (klimakterieförnekare)
    Anonym (sådär) skrev 2020-10-19 16:03:04 följande:
    Tjäla är kanske inte riktigt rätt ord, men att man blandar sig i någon annans förhållande och deltar i att svika och förnedra personen går ju knappast att förneka. Varför ska man öht ge sig in i något sådant när man hellre kan ta någon som är singel istället?

    Är det ok att delta i att fucka upp livet för andra bara för att man själv vinner  något på det? Är du själv ok med att andra agerar lika egoistiskt mot dig?
    Jag kan åtminstone förstå det även om jag klart inte gillar det.

    Livet går inte i repris och de flesta är egoister i något sammanhang, oavsett hur bra de är på att lura sig själva.
  • Anonym (klimakterieförnekare)
    Anonym (Helga) skrev 2020-10-22 01:56:33 följande:

    Om man väljer att ligga med en man som är upptagen då finns en avsaknad empati. Nånstans måste man väl ändå kunna tänka att han har en fru hemma som skulle bli totalt förstörd om hon fick veta. Han är ansvarslös och beter sig vidrigt men hon är totalt empatilös.


    Men behöver inte vara helt empatilös- man bara värderar inte den risken/känslan lika högt som sin egen möjliga njutning.

    Och sen intalar sig nog de flesta att " ingen kommer att få veta nåt" och så tystar de samvetet med det.
  • Anonym (klimakterieförnekare)
    Anonym (Hämndlysten) skrev 2020-10-23 18:42:25 följande:
    Självklart är du delansvarig för att du deltar i att splittra en mans familj! Och du borde vara medveten om att otrohet är något som sätter djupa spår i den personen som blir bedragen. En desperat man är ingen att leka med. Den dagen han knackar på din dörr kommer du att inse att det spelar absolut ingen roll om vad du själv tycker om ditt ansvar i att vara otrogen med hans fru. I hans ögon är du högst ansvarig!

    www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/10-ars-fangelse-for-mordforsok-i-nassjo
    *LOL*

    Nej, det är inte alls självklart- det är ju själva kärnan i diskussionen, att människor har olika syn på vad fri vilja är alternativt när man bär ansvar för andras handlingar.

    Du kan aldrig ha läst någon moralfilosofi för då hade du blivit underkänd.
  • Anonym (klimakterieförnekare)
    Anonym (Helga) skrev 2020-10-27 12:57:40 följande:
    Men folk här är ju bestämda över sin åsikt, kvinnan har inget ansvar. Men skulle det vara er man då tror jag att det skulle bli annat ljud i skällan!
    Nej, min man är såvitt jag vet myndig och det är han som har lovat mig nåt, ingen annan.
  • Anonym (klimakterieförnekare)
    Anonym (sådär) skrev 2020-11-13 12:18:22 följande:
    Om inte annat blir det betydligt lättare att ha ett fungerande samarbete kring barnen som skilda.

    Lite märkligt det där att folk väljer att svika och förnedra sin partner och sen förväntar sig att man ska kunna vara vänner som skilda föräldrar. Hur tänker man då?
    Jag hade kunnat ha en affär med en upptagen person men aldrig någon med små barn. Det är för lågt även för mig.

    Tonårsbarn kan i alla fall själva resonera kring det som hänt och välja om de vill vara med föräldern som svikit eller inte.

    Jag tror att de som är otrogna inte tänker, mest. De lever i en bubbla och delar upp sitt liv, fast övertygade om att de aldrig blir upptäckta. Eller att det är bäst som det är, då de är ett bra team med sin partner i vardagen men inte får sex i tillräcklig omfattning.
  • Anonym (klimakterieförnekare)
    Anonym (WTF) skrev 2020-11-13 16:28:43 följande:
    Ja, det är verkligen intressant.

    Dock har jag vänner som drabbats av kopiös förnedring, men trots detta villigt ställer upp på att vara det perfekta skilda paret. De är så tillintetgjorda att de börjar be om nästa käftsmäll.
    Jag tror att kvinnor lättare än män sväljer sin stolthet för barnens skull- på gott och ont.

    Sen hindrar inte det att de rasar och förbannar när de är ensamma.
  • Anonym (klimakterieförnekare)
    Anonym (sådär) skrev 2020-11-13 16:47:48 följande:
    Absolut, I grunden handlar det nog om att ingen vill se sig själv som en egoist, alla vill ju se sig själva som schyssta, men samtidigt vill man ju kunna göra saker som är väldigt egoistiska vilket skapar en moralisk konflikt och den löser man genom att ljuga för sig själv och skapa en lite bubbla av självlögner kring sig själv där det blir möjligt att bete sig egoistisk och ändå vara en schysst person.

    Problemet är att självlögner bara funkar på en själv. När skiten träffar fläkten och självlögnerna sätts på prov så faller de ganska platt och då uppstår problem. Jag tror tex många förhållanden där det förekommit otrohet spricker inte pga otroheten i sig utan pga den som varit otrogen saknar förmåga att göra upp med sig själv. Istället gör man det lätt för sig och försöker få den som blivit bedragen att acceptera både otroheten och att man inte kan stå för den fullt ut och det funkar sällan bra.

    Tjejen eller killen som ligger med sin kompis partner vill inte heller se sig själv som en egoist utan som en schysst person och använder exakt samma bubbla av självlögner för att hantera sitt samvete. 
    ....eller så har man inte den typen av samvete bara och är okej med att inte alltid vara en schysst person. Det är trots allt inte olagligt att ha en kärleksaffär.

    Jag t.ex. har låg agreeableness på femfaktorskalan och det är både en fördel och en nackdel. Jag inser att jag ibland gör människor illa men det bekymrar mig inte så mycket om jag inte måste hålla igång relationen för framtiden. Jag har genom livet försökt lära mig att bry mig mer om människor, och det går väl hyfsat.

    Jag inser även att andra ibland försöker göra mig illa, men de lyckas i regel dåligt eftersom man inte kan bli sårad av en person som man inte tar på allvar och inte bryr sig huruvida de lever eller dör. Men det fåtal människor som faktiskt vinner min respekt tar jag det mycket hårt om de ger mig kritik, för då vet jag att den är befogad.
  • Anonym (klimakterieförnekare)
    Anonym (sådär) skrev 2020-11-13 17:42:20 följande:
    Nejdå, jag är man och har svalt så mycket stolthet genom åren att jag borde väga 2 ton Flört
    Förlåt, jag vet att ni finns också och blir vanligare.

    Men i min lite äldre omgivning är det vanligen mannen som är boven. Både min egen far och min svärfar. Och min konfirmationspräst (!).

    För att bara nämna några.
  • Anonym (klimakterieförnekare)
    Anonym (sådär) skrev 2020-11-13 17:53:30 följande:
    Nja, fast då skulle man ju inte ha ett sånt behov av att ta sitt agerande i försvar. Då säger man bara att , "ja det är inte så snyggt men jag bryr mig inte" och sen är det bra med det. Att man tar det i försvar och bedyrar att man inte gjort något fel tyder snarare på att man vet om att man agerat fel men inte riktigt vill se sig själv så.

    Japp det är lagligt, men man kommer fortfarande dömas av sin omgivning.
    Finns ju många saker som är lagliga men inte accepterade moraliskt.
    Sant.
    Jag gör som jag gör, oftast utan att förklara mig för någon. Men ibland är det intressant att fundera över vad som skiljer min bild från deras.
Svar på tråden Ni som har stulit någon annans man - säger inte samvetet någonting?