• Anonym (!)
    Tue 20 Oct 2020 14:13
    31196 visningar
    673 svar
    673
    31196

    Ni som har stulit någon annans man - säger inte samvetet någonting?

    Jag säger som jag alltid gör när den här diskussionen dyker upp. 

    Om den enda anledningen till att min man är trogen är att det inte finns någon annan kvinna som vill ha honom så har han inget värde. Jag vill inte att anledningen mitt förhållande håller ihop beror på andra kvinnors lojalitet mot mig. 

    Om min man skulle vara otrogen mot mig så ligger 100% av ansvaret på honom och ingen annan. 

  • Anonym (!)
    Wed 21 Oct 2020 13:44
    Anonym (sådär) skrev 2020-10-21 13:26:20 följande:
    Citera gärna var jag påstått att just DU jagar gifta män?
    Varför svarar du inte sakligt istället?

    Är det ok att ligga med upptagna bara för att andra gör det?

    Om det finns skit, måste man då välja att vara en fluga eller kan man välja att låta bli?

    Tråden handlar inte enbart om vad otrogna män gör, den handlar lika mycket om kvinnor som väljer att delta i en otrohet. Varför tar du bara upp männens felaktiga beteende men ignorerar kvinnornas? 
    Frågan var inte riktad till mig, men jag svarar ändå. 

    För mig spelar det inte någon som helst roll hur många kvinnor det finns som väljer att ligga med upptagna män. Vill min man inte vara otrogen så spelar det ingen roll om det finns kvinnor som vill ligga med upptagna män. Han kommer ändå inte att göra det. Vill han däremot vara otrogen så vill inte jag att den enda anledningen till att han inte är det är för att det inte finns någon kvinna som vill ligga med honom för att han upptagen. 

    Jag vill leva med en man som vill vara trogen mot mig av helt egen vilja. Jag vill inte att mitt förhållande ska hålla ihop pga andra kvinnors lojalitet mot mig. 

    Jag ser inte andra kvinnor som problemet. Jag ser inte andra kvinnor som ett hot då problemet i förhållandet finns oavsett. Det är inte kvinnan som sårar mig. Det är mannen. 
  • Anonym (!)
    Wed 21 Oct 2020 14:19
    Anonym (sådär) skrev 2020-10-21 14:11:53 följande:
    Fast det är ju inte det som är frågeställningen i diskussionen. Frågeställningen är snarare om det är rätt eller fel att delta i en otrohet och om man har ett ansvar för det, där vissa verkar tycka att det inte är fel och att man inte har något ansvar för vad man väljer att delta i.
    Jag personligen tycker inte att det är varken rätt eller fel. För mig är det en ickefråga. Jag skulle aldrig lägga någon skuld på kvinnan. 
  • Anonym (!)
    Wed 21 Oct 2020 14:34
    -1
    Anonym (sådär) skrev 2020-10-21 14:26:25 följande:
    Det handlar fortfarande inte om att lägga skulden på kvinnan, det handlar om kvinnans eget ansvar för sin medverkan.

    Om det deltar i något som såra och förnedrar en annan människa och någon säger att du har ett ansvar för ditt deltagande så betyder inte det att man lägger hela skulden på dig, det betyder att ber dig ta ansvar för ditt deltagande.
    Jag tycker inte att kvinnan behöver känna något ansvar för sin medverkan. 
  • Anonym (!)
    Wed 21 Oct 2020 14:45
    Anonym (sådär) skrev 2020-10-21 14:40:36 följande:
    Vad hon känner är irrelevant, det är snarare en fråga om hon har eller inte har ett ansvar. Bara för att jag känner att det är helt ok att göra precis som jag vill mot vem jag vill så betyder inte det att jag inte har ett ansvar för vad jag väljer att göra eller delta i att göra mot andra.
    I den här frågan anser jag att kvinnan inte har ett ansvar. 
  • Anonym (!)
    Wed 21 Oct 2020 15:05
    Anonym (sådär) skrev 2020-10-21 14:57:30 följande:
    Ok, hon deltar men har inte ansvar för sitt deltagande? Hur får du ihop det där?
    Hon hade inte kunnat delta om mannen inte hade låtit henne. För mig kokar allt ner till mannen och hans val. Det är han som sviker ett löfte. Det är han som sårar. 

    Som sagt. För mig är kvinnans deltagande, ansvar eller moral en ickefråga. Jag förlitar inte min lycka på okända kvinnor. Jag ställer inte krav på okända människor på det sättet. 

    Eftersom att jag lägger 100% av ansvaret på mannen så finns det inga % över till kvinnan. Vad hennes samvete säger henne i frågan spelar absolut ingen som helst roll. Om hon njuter av det eller mår skit är inget jag bryr mig om.
  • Anonym (!)
    Wed 21 Oct 2020 15:29
    Bjoer skrev 2020-10-21 15:16:41 följande:
    Det här känns som en naiv syn på hur människor fungerar. Tillfället gör tjuven, så att säga och alla har sin egen tröskelnivå på vilka frestelser som man kan stå emot. Det handlar ju inte om att vilja vara otrogen utan snarare om att det här tillfället är värt, eller inte värt, risken att bli påkommen. Jag vet ju med mig själv t.ex. att jag inte är mer än människa och att jag skulle kunna trilla dit om det fanns något som lockade tillräckligt. Vilket är varför jag aktivt väljer att inte utsätta mig för risksituationer.

    Folk som säger att de aaaldrig skulle kunna vara otrogna tror jag helt enkelt inte har koll på vad de snackar om. Det finns massor av folk som har trott det och varit otrogna när "rätt" tillfälle uppenbarat sig och när relationen varit lite skakig. Hur vet du, eller någon som säger då, att de inte är den personen? Det vet de inte! Tror det är bättre att var ödmjuk för att världen inte är ideal och helt enkelt acceptera det.
    Som sagt. Jag lägger inte ansvaret för min lycka i händerna på okända kvinnors lojalitet mot mig. En man som bara är trogen för att inga frestelser finns saknar värde för mig. En sån man vill jag inte leva med. För mig är frivillighet den viktigaste grundstommen i kärlek. Det är inte kärlek om den inte är frivillig. 

    Om min man väljer att vara otrogen, oavsett anledning så är det hans eget val. Precis som att det skulle vara mitt eget val om jag skulle vara otrogen. 
  • Anonym (!)
    Wed 21 Oct 2020 21:09
    -1 +1
    Anonym (sådär) skrev 2020-10-21 15:38:44 följande:
    Du skriver tex, okända kvinnors lojalitet mot dig. Men enligt ditt resonemang så spelar det väl ingen roll om kvinnan är okänd eller din bästa kompis, Enligt dig så har han ju inget ansvar för sitt deltagande och om hon då ligger med din man så är hon ju inte olojal?

    Hur kan hon vara olojal om allt är din mans fel och han är den enda som har något ansvar?

    Och om du då anser att hon gjort fel, betyder det att du baserar ditt förhållandes lycka på dina vänner?
    Ja, jag gör skillnad på mina vänner och okända kvinnor. Vänner kan man till skillnad på okända människor ha andra krav på. 
  • Anonym (!)
    Wed 21 Oct 2020 21:15
    Bjoer skrev 2020-10-21 16:03:09 följande:
    Fast det är inte antingen eller utan en skala på vad som skulle räcka. Om ditt krav är att din man inte skulle kunna falla för någon alls, oavsett situation, så finns ingen på jorden som duger. Om kravet är att han skulle kunna motstå de flesta frestelser, tja, då är du redan inne på skalan. Det handlar ju inte om att inga frestelser existerar, utan att tillräckligt få och för dåliga existerar för att han ska vara trogen. Det gäller ju alla människor, även dig. Att andra då inte försöker hjälper den situationen.
    Jag har inga krav på att min man inte får falla för någon annan. Det jag menar är att om han skulle göra det så vill inte jag att den enda anledningen till att han inte skulle vara otrogen är för att ingen vill ligga med honom för att är i ett förhållande med mig. Jag vill inte vara någon som han stannar hos för att det inte finns några andra alternativ. Jag vill att han är med mig för att han vill det och att han är trogen för att han vill det. 
Svar på tråden Ni som har stulit någon annans man - säger inte samvetet någonting?