Inlägg från: Anonym (Annika) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Annika)

    Vad tusan har hänt med svenska skrivkunskaper?

    Ärligt talat har jag aldrig lärt mig det, inget jag naturligt känner hur det bör vara. Kan inga skrivregler förutom självklara grejer som punkt och stor bokstav. Alltid fascinerats av att andra har lärt sig så mycket mer i skolan :) Jag dagdrömde mig väl bort! :)

  • Anonym (Annika)

    Tycker också att de lär ut för lite grunder.

  • Anonym (Annika)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-20 18:33:00 följande:

    Och trots att det finns både rättstavning och grammatisk hjälp i de flesta ordbehandlingsprogram ser texterna ut som de gör.....


    Yes, det beror ju på att rättstavningsprogram inte rätta särskrivningar då det inte är felstavat i sig utan bara ihopsatt fel. Rättar heller inte alla fel, grammatik mm. Och ärligt talat så förstår jag inte hur man kan bli så irriterad över detta. De som skriver dessa fel bryr sig ju ändå inte. Det är inte så viktigt egentligen. Ibland skriver jag fel, jag ser det inte, men ni gör det, finns inte så mycket att göra åt det.
  • Anonym (Annika)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-20 18:51:16 följande:

    Jag pratar inte bara om särskrivningar så klart. Däremot är din inställning precis det som är fel i den här frågan. Det handlar om läsförståelse och tydlighet mer än att man ska vara språkligt korrekt. Dessutom handlar det också om vilket intryck man gör på andra. Undersökningar bland rekryterare visar att ungefär hälften av dem direkt skulle slänga en ansökan som var dåligt skriven, utifrån språket. Ytterligare en liten andel skulle vara tveksamma att kalla en sådan person på intervju, de skulle hamna längst ner i högen. Inte så viktigt egentligen... Nej nej. Visst.

    Du kan förbättra ditt språk, du är en bildbar människa! Det är bara ren lathet och möjligen rädsla eller dåligt självförtroende som ligger bakom ett uttalande om att det inte finns mycket att göra åt saken.


    Ja om jag har intresset för det ja, om jag skulle vara intresserad finns ingen undervisning ändå för just detta. Glöm att man lär sig detta i "svenska". Hjälper inte att läsa böcker heller.
  • Anonym (Annika)
    Limeblad skrev 2020-10-20 19:36:26 följande:

    Det är ett problem när bristerna är sådana att det inte går att förstå vad skribenten vill förmedla.


    Ja men när det inte är så stora brister.
  • Anonym (Annika)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-20 22:40:38 följande:

    Nej, är du inte intresserad av att lära dig det som är rätt så inte tänker jag tvinga dig, det är din huvudvärk, men sitt inte och påstå att det inte finns något man kan göra för att lära sig även i din ålder. Eftersom jag själv är just svensklärare så vet jag att läsa böcker faktiskt hjälper, det är en av grunderna för att få en känsla för språk och för att få språkträning.


    Ja som sagt har jag läst endel böcker :)
  • Anonym (Annika)

    "aja mina läppar är bleka pga glömde mitt liquid lipstick hos han, dock tog jag med mig min smink väska, därav har jag iaf lite mascara."[/quote]

    Ja men det där är nog inte bara svårigheter hur man ska skriva utan även hur de tänker, de tänker osammamhängande och därför blir det inte så klart när de skriver. Så tankeprocessen påverkar skrivprocessen och det är nog inte så lätt att påverka.

Svar på tråden Vad tusan har hänt med svenska skrivkunskaper?