• Anonym (Mörkr­ädd)
    Tue 20 Oct 2020 22:42
    715 visningar
    114 svar
    -7 +2
    114
    715

    Regeringen vill införa pandemilag

    Mycket skrömmande!  Vår frihet och demokrati är hotad.


    www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-vill-infora-tillfallig-pandemilag


     


    Skriv på och protestera mot det globala vansinnet.


    gbdeclaration.org/great-barringtondeklarationen/

  • Svar på tråden Regeringen vill införa pandemilag
  • Anonym (Mörkr­ädd) Trådstartaren
    Tue 20 Oct 2020 22:53
    #2
    -1 +2
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-20 22:45:54 följande:

    Gärna! Vi behöver en pandemilag!


    Varför? Läs den senare länken, ja läs hela texten först, återkom sedan med svar.

  • Anonym (Mörkr­ädd) Trådstartaren
    Tue 20 Oct 2020 22:57
    #3
    -3 +2
    Många orkar inte läsa länkar, därför kopierar jag in texten
     
    "Great Barringtondeklarationen

    Som epidemiologer och specialister på infektionssjukdomar och folkhälsa hyser vi stor oro för de skadliga fysiska och mentala effekterna på folkhälsan som kommer av rådande COVID-19-policy och vi rekommenderar ett alternativt tillvägagångssätt som vi kallar Riskbaserat Skydd.


    Vi kommer från både vänster och höger politiskt, från olika delar av världen och vi har ägnat våra karriärer åt att skydda människor. Den nedstängningsstrategi som råder i större delen av världen ger förödande effekter på folkhälsan på kort och på lång sikt. Resultaten (för att nämna några) inkluderar lägre vaccinationsgrad hos barn, försämrade kardiovaskulära utfall, färre cancerscreeningar och försämrad mental hälsa ? vilket leder till högre överdödlighet under de kommande åren.  Lägre samhällsklasser, yngre och barn bär den tyngsta bördan. Att hålla skolor stängda för elever är gravt orättvist.


    Att hålla dessa åtgärder på plats tills ett vaccin är tillgängligt kommer att orsaka irreparabla skador, med de redan missgynnade oproportionerligt utsatta.


    Lyckligtvis växer vår kunskap om viruset dag för dag. Vi vet att risken att dö av COVID-19 är mer än tusen gånger högre hos de gamla och svaga än de unga. För barn är COVID-19 faktiskt mindre farligt än många andra sjukdomar, inklusive influensa.


    I takt med att immuniteten byggs upp i befolkningen minskar risken för infektion för alla inklusive för riskgrupper. Vi vet att alla populationer så småningom kommer att nå flockimmunitet ? dvs. nå den punkt där graden av nya infektioner är stabil ? och att detta kan påskyndas eller förstärkas (men inte är beroende) av ett vaccin. Vårt mål bör därför vara att minimera dödlighet och skadliga effekter på samhället tills vi når flockimmunitet.


    Det mest empatiska tillvägagångssättet som balanserar risker och fördelar med att uppnå flockimmunitet är att låta dem som har minimal risk för dödsfall att leva sina liv normalt för att bygga upp immunitet mot viruset genom naturlig infektion, samtidigt som vi skyddar riskgrupper bättre. Vi kallar detta Riskbaserat Skydd.


    Att anta åtgärder för att skydda riskgrupper bör vara det centrala målet för hantering av COVID-19, sett till folkhälsan i stort. Till exempel bör vård/omsorgshem använda personal med förvärvad immunitet och utföra frekvent PCR-testning av annan personal och alla besökare. Personalomsättning bör minimeras. Pensionärer som bor hemma bör få matvaror och andra nödvändiga saker levererade till sitt hem. När det är möjligt bör de träffa familjemedlemmar utomhus hellre än inomhus. En omfattande och detaljerad lista över åtgärder, inklusive tillvägagångssätt för hushåll med både äldre och yngre generationer, kan implementeras och ligger inom folkhälsoexperters kunskapsområde och kompetens.


    De som inte utgör riskgrupper bör omedelbart få återuppta ett normalt liv. Enkla hygienåtgärder, som frekvent handtvätt och att stanna hemma när man är sjuk bör utövas av alla för att minska tröskeln till flockimmunitet. Skolor och universitet bör hållas öppna för undervisning på plats. Fritidsaktiviteter, som sport, bör återupptas. Unga vuxna med låg risk bör arbeta normalt snarare än hemifrån. Restauranger och andra företag bör öppna. Konst, musik, sport och andra kulturella aktiviteter bör återupptas. Personer i riskgrupp kan delta om de vill, medan samhället som helhet åtnjuter det skydd de utsatta ges av dem som har byggt upp flockimmunitet.


    Dr. Martin Kulldorff, professor of medicine at Harvard University, a biostatistician, and epidemiologist with expertise in detecting and monitoring of infectious disease outbreaks and vaccine safety evaluations.


    Dr. Sunetra Gupta, professor at Oxford University, an epidemiologist with expertise in immunology, vaccine development, and mathematical modeling of infectious diseases.


    Dr. Jay Bhattacharya, professor at Stanford University Medical School, a physician, epidemiologist, health economist, and public health policy expert focusing on infectious diseases and vulnerable populations."


  • Anonym (Mörkr­ädd) Trådstartaren
    Tue 20 Oct 2020 23:13
    #6
    -5 +1
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-20 23:02:04 följande:
    För att folk inte sköter sig, håller inte avstånd, håller sig inte hemma om det inte är absolut nödvändigt, går på hemmafester och fan vet allt. Var det inte härom dagen vi såg en tråd då nån glatt deklarerade att de skulle bjuda in halva släkten på dop, men inte barnen för de var smittsamma, de vuxna var helt ok, inkl alla gamlingar. Och sedan har vi ju företagarna som inte heller tar sitt ansvar i många fall, spärrar av, sprider ut sina kunder, avgränsar antalet personer inne i butiker osv.

    Nej du, den där lagen behövs. Sanna mina ord.

    Förstår du inte att restrektionerna skärdar liv, på sikt långt fler än vad Covid 19 gör.!


    De gör helt rätt som lever som vanligt, det gör jag också.Gamlingarna får väl bestämma själva om de vill fortsätta leva som vanligt den tid de har kvar eller ruttna bort i karantän till de dör.


    Hade det räckt att sitta instängd ett par veckor för att få väck virust, så visst då hade jag varit med. Men virust kommer aldrig att försvinna, inte inom överskådlig tid. Livet måste fortsätta. 

  • Anonym (Mörkr­ädd) Trådstartaren
    Tue 20 Oct 2020 23:14
    #7
    +1
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-20 23:03:44 följande:

    Och apropå texten du klistrade in, innan vi uppnår flockimmunitet har flera tusentals personer till behövt sätta livet till. Vi kommer att ha ett fungerande vaccin innan vi når den punkten.


    Det finns inga garantiner på att det kommer ett vaccin inom rimlig tid. Förresten kan det inte vara speciellt många som vill ta detoch då kommer vaccinent inte bidra till någon flockimmunitet.
  • Anonym (Mörkr­ädd) Trådstartaren
    Tue 20 Oct 2020 23:25
    #8
    -2 +1

    Skrömmande att så många vill ha diktatur eller det är de som hörs mest i forum och i facebookkommentarere. Folk jag träffar har sällan de åsikterna, har ju varit på afterwork på krogen med arbetskollogorna. Alla går ju på tex lekland, badhus, barnkalas, gym, köpcentrum, träffar släkt och vänner osv. Dvs lever som vanligt.


    Massarbetslöshet, fattigdom, självmord och forkortad medelivslängd. Det är dags att vakna och förstå vilka konskvenser restriktioner leder till. Det är tragisk med dem som blir svårt sjuka och dör i Covid men alterntivet är värre. 


    Förreen går det inte att bedriva sjukvård om vi inte får in skattepengar (vilket vi inte får med massarbetslöshet)


    humanismkunskap.org/2020/04/28/plandemic-bedrageriet-dags-att-satta-stopp/

  • Anonym (Mörkr­ädd) Trådstartaren
    Tue 20 Oct 2020 23:56
    #11
    Tow2Mater skrev 2020-10-20 23:43:09 följande:
    Varfor tror du en "deklaration" i Massachusetts USA kommer påverka Sverige?
    Detta är globlat. Sverige har varit det land som hanterat detta minst dåligt (förutom usel äldrevård och brist på beredskapslager, men det är en annan sak), men risken finns att även Sverige dras med och att detta är början.
  • Anonym (Mörkr­ädd) Trådstartaren
    Wed 21 Oct 2020 09:21
    #21
    Anonym (moi) skrev 2020-10-21 07:51:38 följande:

    1. Man kan inte uppnå flockimmunitet när man kan bli sjuk i samma virus flera gånger. I värsta fall inte ens vaccin kan hjälpa med det.

    2. Folk skiter i restriktioner och rekommendation och gör som de vill. Skulle de följa ovannämnda, behövde man inte införa nåt lag för att reglera det. Men så själviska som människor är, så krävs det mer eller mindre.

    3. Kräver du lite mer frihet trots risken att mycket flera (och inte bara gsmla och svaga!!! läs nyheter) kan dö? Är det verkligen värt det? Ska du riskera dina familjemedlemmars liv för att få gå ut på krogen hur som helst? Är det hela livet hänger på?


    Vituset kommer inte försvinna inom överskådlig framtid. Hur ska vi leva resten av livet? Livskvaliten? Ska vi ha restriktioner som skaparpsykisk ohälsa och ökad självmordsrisk?

    Det handlar om våra barns framtid. Möjligeheten att försörja sig, slippa fattigdom och förkortad medelivslängd. Att det kommer in skattepengar så det går att bedrival sjukvård och offentlig sektor.
  • Anonym (Mörkr­ädd) Trådstartaren
    Wed 21 Oct 2020 12:55
    #28
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-21 10:39:04 följande:

    Grejen är att ts pratar om en lag i Usa, inte i Sverige, och i Sverige har det inte varit tal om att en s.k. pandemilag skulle inbegripa utegångsförbud utan hela tanken är att man ska kunna begränsa antalet besökare i affärer, på olika offentliga tillställningar som sport/kulturevenemang eller demonstrationer, antalet resande i kollektivtrafik och öppettider för butiker. Det betyder inte att man ska bli gripen på gatan!!

    Du som påstår att du håller dig till trovärdiga källor sväljer ju ts utsagor med hull och hår, utan att ens ta reda på ett uns fakta först.


    Nej det handlar inte om Sverige. Inte i nuläget iallafall.

    Jag tar Frankrike och Spaniens (tidigare, vissa nuvarande) restriktioner som exempel. Utegpngsförbud, ute ma en timme, max en kilometer från hemmet, munskyddskrav även ensam ute långt ifrån folk. osv

    Jag är inte konspiratiioniskt lagd. För bara ca 7-8 månader sedan hade jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att något sådant skulle inträffa i västerländska demokratiska länder. Hade någon förutspått detta hadejag avfärdat dessa som konspiratoriska eller helt galna. Men det hände. På riktigt!
  • Anonym (Mörkr­ädd) Trådstartaren
    Wed 21 Oct 2020 16:00
    #34
    Anonym (covid existerar inte va?) skrev 2020-10-21 14:45:39 följande:

    Du är medveten om att det inte finns några garantier för någon flockimmunitet genom att få viruset. De TROR att immuniteten varar minst 6 månader. Du vill alltså att vi ska experimentera med det i åtanke? 

    Hur tror du att sjukvården klarar av det? Låter de entusiastiska inför den idén?


    Om inte genomgången infektion ger immunitet kommer inte vaccin att fungera heller, om inte alla ska vaccinera sig en gång ikvartalet.

    Det handlar inte om att experimentera utan vad som är alterntivet. Lockdown i flera år och viruset försinner inte ändå.

    Jag jobbar själv i sjukvården och jag förnekar inte viruset. Men det finns inga proportioner. Min mormor dog av lunginflammation, en bakteriell sekundärinfektion till en vanlig förkylning (det vat inte influensasäsong). Inget unikt i det, måmga gamlingar har och kommer dela samma öde.

    Nej jag jämställer inte förkylningar med Covid19. Men brydde sig någon förut, ens en hundradel? Nej det ansågs inte okej att som ssk på sjukhus stanna hemma för mild förkylning. Attityden var att inte känna efter så mkt.
Svar på tråden Regeringen vill införa pandemilag