• Tue 17 Nov 2020 09:12
    49896 visningar
    1086 svar
    1086
    49896

    Vår letrozol resa- följas åt?

    Hej!

    Hoppar in i denna tråd också :) Inne på andra dagen med letrozol. Har försökt få syskon i 8 månader utan resultat. Fick dubbelkur direkt - undrar varför?

    Har inte PCO men misstänker själv att mina ägg kanske inte mognar tillräckligt innan ÄL så hoppas detta kan hjälpa.

    Har blivit gravid mhja letrozol en gång tidigare på första kursen, men det slutade i missfall, sedan blev jag spontant gravid med sonen några månader senare. Men har därför lite förhoppningar på att detta ska funka :)

    Så spännande att följa andra också. Vad har ni för bakgrund och varför letrozol? Hur många kurer har ni tagit?

  • Wed 18 Nov 2020 12:56
    barnlängtan2021 skrev 2020-11-18 12:27:21 följande:
    Åh va roligt! Jag var på VUL i måndags, hade också treskiktad och ett ägg på 24 mm. Fick ovitrelle efter och igår hade jag ont i ena äggledaren så hoppas det tar sig nu!
    Vad kul! Håller tummarna för er som varit på VUL.

    Ska själv på VUL på må CD 10 och hoppas också får se en fin stor äggblåsa då!!

    Vilken CD har ni gjort VUL på?
  • Thu 19 Nov 2020 09:19

    Hej hej!

    Hur är det mer andra och biverkningar av letrozol? Jag är inne på min första kur med dubbeldos och är lite fundersam eftersom inte har typ några biverkningar alls. Kan det funka då?

    För ett par år sedan då åt en kur letrozol, dubbeldos då också, och blev gravid hade jag vansiggit mycket humörsvängningar som värsta PMS. Min gyn sa då att det är ett tecken på att letrozol fungerar som det ska, därför orolig nu då inte har biverkngar ... 

    Fast lite skönt att inte vara rgsint samtidigt :D

  • Thu 19 Nov 2020 21:23
    Anonym (Mommo) skrev 2020-11-19 19:04:55 följande:

    Jag har alltid tagit cd3-5. Jag trodde att det var standard. Fast jag har ju inte PCO, det kanske har med det att göra?


    Jag har inte heller pco Men tar ändå dag 3-7 denna gång. Då för tre år sedan åt Jag cd 2-5, så kan tydligen variera? Någonstans sa ngn att ju tidigare i cykeln man äter desto tidigare kommer sedan ÄL. Go figure! Då Jag åt 2-5 Blev Jag gravid, så kanske återgår till det om inte tar sig nu :)
  • Sun 22 Nov 2020 12:56

    Hej alla! Hur går det?

    Jag ska imorgon på VUL så är lite pirrig. Hoppas hoppas gyn ser något fint ägg på G. Eller kanske t.o.m. två. Känner inget själv så ska bli intressant att se om kuren burit frukt!

  • Sun 22 Nov 2020 14:37
    Marimardi skrev 2020-11-22 13:01:52 följande:

    Hej!! Jag har känningar i äggstockarna, dock så har jag ingen tid för VUL inbokad. Det blev lite konstigt den här månaden, de har konstiga telefontider och varje gång jag ringer så säger telefonsvararen att tiderna är fulla för dagen och att jag får testa igen imorgon. Har dessutom praktik så jag hinner inte heller alltid ringa dem varje dag. Så jag har beslutat att inte gå på vul denna månad, utan jag får väl helt enkelt mysa på och hoppas på att ägget släpper. Lycka till imorgon på VUL!! Vilken cd är du på?


    Tack! Imorgon på CD 10 så känns lite tidigt för VUL men brukar å andra sidan ha ÄL tidigt så säkert därför. Detta är första kuren och gyn sa att om allt ser bra ut behöverjag inte göra vul varje cykel i framtiden.. hur många kurer har du ätit? Kör du med ÄL-test istället då? :)
  • Sun 22 Nov 2020 20:05
    Anonym (Mommo) skrev 2020-11-22 18:56:08 följande:

    Spännande! Hoppas att det går bra imorgon.

    Jag tog ovitrelle i torsdags och min gyn vill inte att jag tar grav.test förrän 8 dec. Hon menar att det kan ge falskt positivt innan dess. Enligt FASS är det bara i tio dagar, så jag borde våga ta ett test tidigare än så. Det är en ju en outhärdligt låååång väntan.


    Jag förstår! Jag har fått tipset att beställa hem billiga test och testa varje dag så du ser hur hcg från ovitrelle minskar sedan då det blir blankt och börjar öka igen. Alternativt blir svagare för att successivt bli starkare vet du att det är pga graviditet. Men jag vet inte om det är så smart ändå. Få se om jag alls får ovitrelle utskrivet imorgon eller om bara får vänta att det släpper av sig själv. Lycka till och håll ut i väntan!!
  • Sun 22 Nov 2020 20:09
    Marimardi skrev 2020-11-22 17:24:44 följande:

    Oj ja det var lite tidigt, men som du säger så är det väl för att du har äl tidigt:) har din gyn erbjudit åtminstone blodprov då istället för vul varje cykel? Jag är på min andra kur och kommer nog ha äl nästa vecka, jag har PCOS så jag litar inte på äl tester så jag kommer nog bara köra på den här kursen och hoppas på det bästa :P


    Nä - inget blodprov! Hon sa att vi gör vul första cykeln för att kolla doseringen är rätt och verkar den vara det så får vi köra på tre kurer totalt och sedan kollar vi på nytt! Jag hoppas så att det ser bra ut imorgon!!

    Jag har ju inte pco och ägglossar spontant men tydligen lite för tidigt för att de ska hinna mogna tillräckligt. Kan ju vara en förklaring till att de tycker uppföljningen av att ÄL skett inte är lika viktig..

    Skönare kanske att bara köra på istället för ÄL-testa! Blir kanske mindre stress då? :)
  • Mon 23 Nov 2020 11:50

    Okej! Här kommer rapport från mitt VUL: 18 mm äggblåsa på höger sida. Livmoderslemhinna på 7,någo mm. Gyn trodde jag sku få positivt på ÄL-test antingen idag, imorgon eller i övermorgon. Så ganska nöjd är jag. Bara CD 10 så hoppas växer till sig lite ännu och släpper typ på ons :)

    Min gyn påstår dock att det bästa är om spermierna hinner mogna i äggledarna i ett par dagar innan ägget släpper (men jag är skeptisk) så hon tyckte vi sku ligga idag.

    Köpte ÄL-test på vägen hem och tog precis ett men det var inte alls positivt, d.v.s. teststräcket var knappt synligt så tror ÄL kommer tidigast om några dagar. Hur hade ni tänkt? Sexat nu eller sexat senare när testen blir positivt?

  • Mon 23 Nov 2020 12:25
    Marimardi skrev 2020-11-23 12:10:28 följande:
    Hur gick det på vul? :)
    Jag skrev precis en rapport här några meddelande upp! :D 
Svar på tråden Vår letrozol resa- följas åt?