• Anonym (Maria­)
    Wed 18 Nov 2020 20:55
    49354 visningar
    1086 svar
    1086
    49354

    Vår letrozol resa- följas åt?

    Hejhej! Jag blev så himla glad när jag hittade den här tråden, och hoppas att det är okej att jag hoppar in jag med Glad
    Jag har pco och har påbörjat min andra kur (eller har gjort 1,5 egentligen innan..) med provera och letrozol. Omgång 1 fick jag ta provera och redan efter 4 piller/dagar började jag blöda och tog letrozol dag 3-5. Var sen på VUL där gyn sa att ingen blåsa har vuxit och han sa att jag skulle köra igång med en ny omgång. Jag gjorde det, men min magkänsla sa emot lite så jag fortsatte ta äl-tester ändå. Efter 4 dagar fick jag glad gubbe och avslutade kuren och hoppades på det bästa. Tog sen progesteronprov på eget bevåg som visade att ingen äl hade skett. Väntade någon vecka till för säkerhetsskull i hopp om att mens skulle dyka upp. Men nej. Nu har jag tagit provera igen och började blöda efter 9 piller/dagar och började ta dubbel dos letrozol idag, wohoo! Min klinik hade ingen tid för vul kring beräknad äl så jag bokade hos en annan gynmottagning.
    VIll bara att dagarna ska gå fort nu!!

  • Anonym (Maria­)
    Thu 19 Nov 2020 08:48
    Pcostjejen skrev 2020-11-19 00:59:10 följande:
    Jag började också min andra kul letrozole idag!

    Hoppas den här omgången går bättre för dig och att ett fint ägg växer till sig! När ska du på vul? Jag ska dit den 26 :)
    Hoppas det går bättre för dig också den här gången! Och kul att kunna följas åt!

    I och med att jag fick positivt äl-test cd16 sist tyckte min gyn att jag kunde komma på vul senare den här gången, på cd15 och det är måndag 30e. Men jag känner mig lite nervös över det
    1. Då tog jag enkel dos och nu dubbel, vet inte om den kan kommer tidigare då
    2. Blodprov visade att ingen äl hade skett, så går det ens att lita på äl-testet då
    Vet inte om jag bör boka ett innan helgen också? den 27e kanske.
  • Anonym (Maria­)
    Thu 19 Nov 2020 10:08
    33villbligravid skrev 2020-11-19 09:19:06 följande:

    Hej hej!

    Hur är det mer andra och biverkningar av letrozol? Jag är inne på min första kur med dubbeldos och är lite fundersam eftersom inte har typ några biverkningar alls. Kan det funka då?

    För ett par år sedan då åt en kur letrozol, dubbeldos då också, och blev gravid hade jag vansiggit mycket humörsvängningar som värsta PMS. Min gyn sa då att det är ett tecken på att letrozol fungerar som det ska, därför orolig nu då inte har biverkngar ... 

    Fast lite skönt att inte vara rgsint samtidigt :D


    Jag har inte heller fått några biverkningar. Har tagit en kur enkeldos och är inne på min första kur med dubbeldos nu. Har iofs bara hunnit ta två dagar hittills, men inga biverkningar än så länge
  • Anonym (Maria­)
    Fri 20 Nov 2020 09:41
    Pcostjejen skrev 2020-11-19 16:15:16 följande:
    Åh, jag fick också positivt dag 16! Ja jag förstår det känns ju väldigt tätt inpå men de har säkert koll!

    Jag tog också blodprov men har inte fått svar på det.. konstigt att det visade positivt om det inte släppte? Kommer du få köra med sprutor nu för att försäkra dig om att det släpper?
    Min ordinarie klinik hade ingen tid alls för vul runt beräknad äl, så jag ringde en annan gyn och bokade tid där istället och hon sa bara ja till allt jag sa så hoppas inte att måndag är för sent hehe. Jag skulle ringa tillbaka till min ordinarie på tisdag för att se om de har något återbud på fredag. 

    Jag gjorde progesterontestet på eget bevåg via werlabs, och min gyn var väl inte helt nöjd över det för enligt henne går det inte alls att lita på sånt test. 
    Hon nämnde inget om sprutor men jag hoppas jag får det nu på vul:et, vill testa allt! Använder du spruta?
  • Anonym (Maria­)
    Fri 20 Nov 2020 09:44
    Marimardi skrev 2020-11-19 16:36:06 följande:
    Välkommen! Kul att vi alla här verkar vara nya med letrozol, då är vi på samma båt!:) Får jag fråga varför du fick ta letrozol endast dag 3-5? Man brukar ju ta dag 3-7, eller vissa få 5-9.

    Förlåt jag hade huvudet någon annanstans Skrikandes Jag tar 3-7 såklart. Totalt 5 dagar, kanske därför jag råkade skriva 5 istället hehe. 


    Vet du förresten om det där med att man inte ska lita på äl-test om man har pcos även gäller om man "bara" har pco? Jag har alltså inget förhöjt testosteron osv utan bara själva pärlbandet och utebliven äl/mens.

  • Anonym (Maria­)
    Tue 24 Nov 2020 11:35
    33villbligravid skrev 2020-11-23 11:50:44 följande:

    Okej! Här kommer rapport från mitt VUL: 18 mm äggblåsa på höger sida. Livmoderslemhinna på 7,någo mm. Gyn trodde jag sku få positivt på ÄL-test antingen idag, imorgon eller i övermorgon. Så ganska nöjd är jag. Bara CD 10 så hoppas växer till sig lite ännu och släpper typ på ons :)

    Min gyn påstår dock att det bästa är om spermierna hinner mogna i äggledarna i ett par dagar innan ägget släpper (men jag är skeptisk) så hon tyckte vi sku ligga idag.

    Köpte ÄL-test på vägen hem och tog precis ett men det var inte alls positivt, d.v.s. teststräcket var knappt synligt så tror ÄL kommer tidigast om några dagar. Hur hade ni tänkt? Sexat nu eller sexat senare när testen blir positivt?


    Gud vad spännande! Hur tjock ska livmoderslemhinnan vara vid äl?

    Jag fick äntligen en tid för vul på min ordinarie klinik nu! Ska dit på fredag, CD12. Så himla taggad!! 
  • Anonym (Maria­)
    Tue 24 Nov 2020 14:33
    33villbligravid skrev 2020-11-24 12:00:22 följande:
    Hej! Jag vet faktiskt inte! Men hon sa den såg bra ut så antar att ok. Kollade att den var 7,8 mm igår så hinner säkert växa lite ännu!

    Ååh - vad spännande med VUL på fre. Håller tummar för fina ägg och vill ha rapport!

    Mitt Äl-test var fortfarande negativt idag, så hoppas nu den kommer. Är iofs bara på CD11 idag, men blev så tackad igår att inte kan hålla mig mer :D
    Gud vad spännande!

    Ja jag är så himla pepp. Nu får dagarna se till att gå fort tills dess! Första gången med dubbel dos, hoppas verkligen att det funkar.

    Jag håller tummarna att äl kommer nu! Förstår att du är taggad!! Jag blir också taggad åt dig! Åååh
  • Anonym (Maria­)
    Thu 26 Nov 2020 09:04
    33villbligravid skrev 2020-11-24 12:00:22 följande:
    Hej! Jag vet faktiskt inte! Men hon sa den såg bra ut så antar att ok. Kollade att den var 7,8 mm igår så hinner säkert växa lite ännu!

    Ååh - vad spännande med VUL på fre. Håller tummar för fina ägg och vill ha rapport!

    Mitt Äl-test var fortfarande negativt idag, så hoppas nu den kommer. Är iofs bara på CD11 idag, men blev så tackad igår att inte kan hålla mig mer :D
    Har du fått något positivt äl-test än? 
  • Anonym (Maria­)
    Thu 26 Nov 2020 10:55
    33villbligravid skrev 2020-11-26 10:02:13 följande:
    Hej!

    Ja - igår blev det positivt och herregud vilken äl-smärta jag fick på kvällen. Har inte varit med om ngt liknande tidigare. Idag fortfarande öm så gissar att det släppt under natten eller liknande. Undrar vad smärtan beror på? 

    Hur går det för dig? Var i cykeln är du? :) 
    Åh gud vad kul! Förhoppningsvis är det en rejäl ägglossning då, om den kändes mer än det brukar. Ska du göra blodprov efter för att se om äl har skett?

    Jag är på CD11, inget positivt äl-test än. Har vul imorgon, jättenervös!

    Vilken tid på dygnet ska man ta äl-test? Jag tar både på förmiddagen kl 10, och på eftermiddagen vid 17. Har både glad gubbe-test och enklare stickor. De enklare stickorna får starkare streck på eftermiddagen än på förmiddagen. Vet att jag inte ska förlita mig helt på äl-tester iom pco, men kan inte låta bli.
  • Anonym (Maria­)
    Fri 27 Nov 2020 15:15
    33villbligravid skrev 2020-11-27 13:53:01 följande:
    Hej! Hur gick det på vul???

    Jag kom precis hem nu från vul:et, hade en stor blåsa på 23mm Förvånad Så den borde verkligen släppa när som helst som jag förstod det som.
    Försökte få Ovitrelle för att inte riskera att det inte släpper, först sa hon ja men sen sa hon "nej förresten, jag tycker vi testar utan det den här gången eftersom det är första gången letrozolen gett effekt". Gaaah haha. Men jag håller tummarna att det släpper!!

Svar på tråden Vår letrozol resa- följas åt?