Inlägg från: AnnaTl94 |Visa alla inlägg
  • AnnaTl94

    Vår letrozol resa- följas åt?

    Hej!

    Tänkte också jag hoppar in här om det går bra, läst lite till och från här sen i höst. Jag och min man har precis börjat med letrozol och är på cd 12 nu, ska göra vul idag så känns spännande ?? De har inte hittat några fel på oss förutom att jag har väldigt gles menstruation och få ägglossningar, hade förra året bara en bekräftad ägglossning med Natural Cycles och ägglossningstest så nu sätter vi vårt hopp till letrozol och hoppas det funkar ??????

  • AnnaTl94
    Motormamman skrev 2021-03-29 18:14:00 följande:

    Har du fått bekräftat pco? Jag har ingen ägglossning men pga att jag haft stora äggblåsor vid varje kontroll under utredningen säger dem att det inte är troligt att jag har pco/pcos...

    Och vill bara ge alla där ute lite pepp, min son blev till på första och enda försöket som vi haft så det krävs verkligen bara ett lyckoägg!


    Nej inte fått någon diagnos om pco/pcos, äggstockarna ser normala ut och förutom gles menstruation så har jag inga andra symtom.

    Tyvärr hade jag inga äggblåsor som var fina/stora så blir att börja med primolut-nor och ta dubbeldos letrozol nästa cykel :/ även om man inte räknade med att de skulle bli nått vid första omgången så känns de ju lite jobbigt att det inte hade hänt något alls, lite orolig blir man ju att de inte ska gå nästa heller :( men men får hoppas på nästa
  • AnnaTl94
    Sprallan skrev 2021-03-29 20:39:08 följande:

    Det är relativt vanligt att man behöver mer än enkel dos :) för mig räckte inte heller, blev sedan gravid på tredje cykeln med dubbel dos letrozol. Tyvärr slutade det med MA i början av december men nu är jag gravid igen, det tog sig på andra cykeln efter missfallet med dubbel dos då med. Så det kan gå snabbt när man väl hittar rätt dos :) nu är ni igång iallafall, hoppas att ni snart får ett härligt plus :)


    Skönt att höra, får hoppas det funkar för mig med :) väldigt tråkigt att höra det blev MA förra gången men grattis till graviditeten och håller tummarna det går bra för er denna gången :) :)
  • AnnaTl94
    Sprallan skrev 2021-03-30 07:30:24 följande:

    Det tror jag absolut, man får ge det lite tid bara tills man hittat rätt dos :)

    1000 tack! Senast vi fick se det lilla livet var i förra veckan och då såg allt bra ut men dras med blödningar och träningsförbud pga ett hematom i livmodern (det var en tvillinggraviditet från början) så man är såklart inte helt avspänd, men nu kämpar vi på till KUB i andra halvan av april och hoppas att vi får se den lille frisk och kry fortsatt :)

    Håll oss uppdaterade om hur det får för er :)


    Åh håller tummarna att det lilla pyret håller sig kvar <3
  • AnnaTl94
    Sprallan skrev 2021-03-31 09:32:07 följande:

    1000 tack! Vissa dagar känner jag mig helt lugn och vissa dagar så är jag säker på att det kommer gå åt skogen. Att småblöda lite till o från hela tiden är sjukt påfrestande, man hade velat ha ett ultraljud i veckan för o kunna kika in o se att allt är bra :) utöver svullna bröst och svullen mage känner jag mig inte särskilt gravid, nästan så man önskar man spytt osv så vet man iaf att där är nått där inne som lever och påverkar kroppen ;)

    Exakt tre veckor kvar till KUB idag, får försöka hålla ut och hoppas att tiden går fort tills dess :)

    Då börjar du snart med dubbel dos nu? :)


    Tar primolut-nor nu och ska troligen börja med dubbeldos letrozol nästa vecka, så nu går man och längtar tills nästa vecka och håller tummarna att dubbeldos fungerar :) längtar så efter bara att få chansen till att bli gravid eftersom det känns så hopplöst att ?försöka? när de typ inte finns nån chans... men snart hoppas vi det är vår tur och de kan bli en liten 2022 bebis :)

    Håller tummarna att kub:en ser bra ut, nästa vecka för er om jag förstod rätt?
  • AnnaTl94
    AnnaTl94 skrev 2021-04-07 22:34:43 följande:

    Tar primolut-nor nu och ska troligen börja med dubbeldos letrozol nästa vecka, så nu går man och längtar tills nästa vecka och håller tummarna att dubbeldos fungerar :) längtar så efter bara att få chansen till att bli gravid eftersom det känns så hopplöst att ?försöka? när de typ inte finns nån chans... men snart hoppas vi det är vår tur och de kan bli en liten 2022 bebis :)

    Håller tummarna att kub:en ser bra ut, nästa vecka för er om jag förstod rätt?


    Två veckor skulle jag ju skriva.. :)
  • AnnaTl94
    Sprallan skrev 2021-04-08 15:42:14 följande:

    Så spännande! Hoppar de ska funka för dig med :)

    Ja precis, om två veckor är det dags :) hoppas att allt ser bra ut och att lillens hjärta fortf tickar på, med tanke på MA i december är ju det skräcken.

    Och får man sen vara lite ego så hoppas jag ju verkligen att hematomet är borta också så jag kan få börja vara fysiskt aktiv, det vore en bonus eftersom jag känner mig pigg och kry i övrigt och gärna hade varit aktiv. Inte blött nått nu på 6 dagar så peppar peppar så bör det gå åt rätt håll :)


    Vad skönt att du slutat blöda, det känns ju ändå positivt :) tycker inte alls de är ego att sakna att vara aktiv framförallt när det är nått man mår bra av, tycker själv om att vara aktiv och det är något jag tycker hjälper ens mående och jobbiga tankar, så har viss förståelse att de måste vara tufft att hålla sig stilla :/ sen gör man ju såklart allt för att den lilla ska klara sig :)
  • AnnaTl94
    Sprallan skrev 2021-04-22 08:33:21 följande:

    Ja, jag har också hört det om peogesteronet och frågade min läkare om vi kunde monitorera det vid nästa graviditet och sätta in behandling om det behövdes men hon var bara allmänt sur när hon ringde mig igår och sa nej till allt jag föreslog. ?Man gör inget utan en utredning först? (vilket är ungefär tvärtemot hur jag upplevt henne innan) så jag får väl helt enkelt vänta in mitt nästa missfall och sen äntligen förhoppningsvis få vidare hjälp.

    Just progesteronet samt blodförtunnande har jag hört hjälper jättemånga och det behövs ingen hel missfallsutredning för att fastställa det, men tyvärr verkar hon ha tröttnat på att hjälpa mig så det är väl bara att bita ihop och invänta nästa missfall :(


    Så hemskt och ledsamt att det slutade i MA :.(

    Usch vilket bemötande du fick av din gyn, kändes ju inte alls okej framförallt efter vad du precis varit med om <3 kram

    hoppars hon ändrar sig annars kanske du kan testa och höra av dig till nån annan gyn/sjukhus?

    Sen vet jag en god vän som själv köpte progesteronkräm på moodmama efter flera missfall men vågar nog inte rekommendera det även om det funkade för henne, man vet ju inte kvalitet... :/

    Själv hade jag vul i fredags, ett ägg på 16mm och ett på 14mm efter dubbeldos, så risk för tvillingar. Känns lite läskigt då jag helst vill ha en åt gången men blir såklart superglad bara det blir nått. Jobbar på en neonatalavdelning så man vet ju lite riskerna med att få tvillingar. Även skitjobbigt att jobba där ibland när man försöker och det inte går.

    Tog ovitrelle spruta i lördags så hoppas den fungerar och att nått tar sig, sen är ju risken högre för missfall/Ma när man stimuleras så de är man ju så rädd för <3 men men vi får se vad som händer.

    Nån annan här som tagit ovitrelle? Fick ni några symtom? Själv är jag så trött och typ lite huvudvärk och typ ägglossningssmärta men tänker de kan ju bara vara ägglossning med
  • AnnaTl94
    33villbligravid skrev 2021-04-26 11:52:11 följande:

    Lycka till - håller tummarna! 

    Jag böev intresserad av det där du skrev om att missfall/MA är vanligare då man stimuleras. Jag har nämligen misstänkt det själv. Båda gångerna jag blivit gravid mhja letrozol så har det slutat med missfall/MA. Men ingen läkare har någonsin bekräftat det utan de säger det är helt säkert. Fattar ju att om man inte har ÄL alls så är det en risk värd att ta, men jag har tagit letrozol för att boosta min egen ägglossning men nu är jag lite skeptisk om vågar fortsätta.

    Men ja - du verkar ju ha koll iom. ditt jobb också. Är det alltså vedertagen fakta att stimulering ökar risken för MA eller missfall?


  • AnnaTl94

    Oj blev lite fel där uppe.

    Tack, håller tummarna det ska gå bra :)

    Jag kan inte jättemycket om hur hög risken är för missfall eller Ma men jag har läst att den är större än vid normal befruktning, men orsaken från vad jag förstått vet man inte helt, man misstänker dock att orsaken till att en person behöver stimulering också kan ligga bakom men även att man ?tvingar? kroppen till ägglossning/befruktning

    Läster man under tex ovitrelle som vårdpersonal på fass står det såhär:

    Graviditetsförlust

    Förekomsten av graviditetsförlust genom missfall eller abort är högre hos patienter som genomgår stimulering av follikeltillväxt för ovulationsinduktion eller ART än efter naturlig befruktning.

    Så tycker defensivt gynekologen/vårdpersonal borde ha kännedom om det, sen är de nog väldigt inviduellt hur man reagerar, ovitrelle tex hjälper även gulkroppen att bli ?bättre?

    Letrozol är svårare att hitta information om kring ägglossning då det inte är framtaget för att ge/hjälpa till med ägglossning utan en ?biverkning? är att den kan tvinga fram ägglossning hos kvinnor och därför började man även använda den inom fertilitet.

    Du har inte fått ovitrelle att använda ihop med letrozol? Om jag förstått rätt ska de bättre effekt då ovitrelle hjälper att ge en bättre gulkropp vilket stödjer den tidiga graviditeten.

    Förresten varför tycker de att du ska ta letrozol när du har egen ägglossning? Har de kollat så du verkligen får ägglossning tex med vul eller progesteron?

  • AnnaTl94

    Sen just letrozol om jag förstått rätt så ser man ingen ökad missfallsrisk men de finns inte så många studier :)

  • AnnaTl94

    Fick min mens igår så idag känns det rätt tungt :( så blir att ta letrozol imorgon igen... precis börjat så hoppas på bättre tur nästa men känns ju ändå tungt, framförallt när man jobbar med bebisar och ofta får frågan om man har barn :( så idag kände jag inte alls för att gå till jobbet, sen är det dock inte jobbigt när man väl är där men innan. Aja kände bara att jag behövde skriva av mig lite, hoppars det går bättre för er andra <3

  • AnnaTl94
    Anonym (Första) skrev 2021-05-19 16:47:23 följande:

    Hej på er :) 

    Måste få råd av er..

    Idag var jag på vul efter att jag fått blinkade gubbe på clearblue. Idag har det gått 8 dagar sedan jag åt första tabletten Letrozol. Tog sista tabletten i söndags den 16/5. 

    Iaf visade sig att jag har en äggblåsa på 14mm och en på 13mm sedan två på 10mm. Ska tillbaka på fredag 12 dagar efter första tabletten.. Tror ni det är kört? eller vad är "normalt"? Blir så nervös..


    Jag hade nästan samma idag, är på dag 11 och hade vul, ett ägg på 10 och ett på 13 och ska tillbaka på måndag för att se om något stuckit iväg, eftersom det var tidigt ännu så tyckte hon det såg helt normalt ut men är också lite orolig att de inte ska mogna :/ förra cykeln hade jag två mogna på dag 11 men men får hoppas det ser fint ut på måndag och att du fått något fint moget idag :)
  • AnnaTl94
    Anonym (Första) skrev 2021-05-21 11:55:58 följande:

    Hej, 

    Har precis varit på vul, vet inte riktigt vilken cd jag är på idag men tror jag är på dag 14. Hade en äggblåsa på runt 15mm och slemhinnan var enbart på 3mm.. Är det kört nu? :( 


    Åh vad jobbigt, tänker det inte borde vara kört utan kanske att du har lite senare ägglossning? Men vet inte riktigt :/ sa läkaren något?
    Asparaghus skrev 2021-05-21 15:41:11 följande:

    Hej på er...

    Hoppar in här efter ha läst igenom hela tråden från start.

    Är ny-gammal i gänget. Har stimulerats tidigare för många år sedan, med då med andra preparat.

    Resulterade då i graviditet.

    Nu ett halvt liv senare är det dags igen. Dock med skillnaden att ålders-faktorn är med i spelet också. Samt ny partner och 3 mf/ma på rad här nu innan Letrozol behandlingen drog igång för 1 v sedan lite hastigt och lustigt...

    Var på en missfallsutredning som plötsligt blev en fertilitets-behandling. Men utan uppföljning av en och samma läkare utan jag hoppar runt bland regionens hyrläkare som har tjänst för dagen på ortens sjukhus... så man får försöka mest bara ta en dag i taget.

    Idag var det iaf VUL på dag 10 efter första enkel-kuren Letrozol. Då inget utgångsläge fanns då läkaren förra veckan inte sparat bilder eller skrivit något i journalen så visste läkaren inte idag vad han hade att "jämföra" med... men hade 3 ev 4 st 10-14 mm äggblåsor, så fick totalt sexförbud tills nästa VUL som fick bli på Måndag förmiddag... (hade dock sex igårkväll :-O )

    Ja så det här blev ju en aningens snopen början... är det normalt med många blåsor sådär runt dag 10 men ändå få till EN stor och mogen blåsa?


    Hej! Vad jobbigt med olika läkare! Hmm min gyn sa idag att förutom två lite större på ca 13 så hade jag många något mindre men hon lät hoppfull att en eller två skulle kunna dra iväg till måndag så tänker det förhoppningsvis borde kunna bli något liknande för dig? Jag är på dag 11 och läkaren verkade inte orolig eftersom det var tidigt ännu och jag fick inte sex förbud.... Jobbigt med mf/ma tidigare, hoppas letrozolen kan funka och att ni får en liten <3
  • AnnaTl94

    Hej!

    Jag hade bara smått på mina äggstockar idag och då jag redan tar dubbeldos av letrozol så kommer vi få börja med sprutor nästa cykel :( så känns ju surt och är både ledsen och orolig över vad detta kommer innebära. Så ska ta primolut nor och sen börja på dag 2 nästa cykel, sen blir det sommaruppehåll vilket också känns trist


    Asparaghus skrev 2021-05-24 15:15:38 följande:

    Varit på VUL idag igen....

    Cd 13

    2 av 3 blåsor hade stannat på runt 10 mm men det fanns en på 16x21 mm.

    3-skiktad slemhinna på 13 mm.

    Om det betyder att äggblåsan är 16 eller 21 mm eller nåt däremellan vet jag inte?!

    Hade blinkande gubbe på cb-digital igår och idag.

    Fick iaf en spruta Ovitrelle och ändring från sex-förbud till att ha sex idag och imorgon :-P

    Hur går det för alla?!?!

    Vore kul och hänga på nåt "enklare" forum. Ex Facebook, Messenger-grupp (om det går?) eller liknande... tycker familjeliv har alldeles för mycket problem och svåranvänt nu för tiden.

    Annat var det för 15-16 år sedan.

    Då var det ett forum i toppklass.

    Någon mer som vill följas åt på enklare håll?


    Vad bra att en hade dragit iväg :) tror man tar något mellan 16-21 då för att säga storleken så typ 18,5 kanske.

    Jag hade för många äggblåsor som reagerat och då kan de tydligen bli att ingen vill dra iväg :/ så risken fins att de blir ivf för oss i slutändan men vi skulle testa sprutor förts
  • AnnaTl94
    Asparaghus skrev 2021-05-25 11:24:32 följande:

    Åh så trist! Det var precis så jag trodde det skulle bli för mig också iom att jag har reagerat så på mina tidigare fert. behandlingar... och nu då hade 3 ev 4 st som låg så lika. Men tydligen så...

    Jag gjorde 6 omgångar sprutor då för 15 år sedan och för att peppa dig lite så är det faktiskt inte alls så jobbigt. Mentalt är det samma skit oavsett typ, enklare med sprutor av den anledningen att man har mer koll och stöd från kliniken då det är just en klinik som jobbar med just detta i de flesta fall iaf tror jag

    Men förstår om du är besviken!

    Man äts ju upp av alla tankar och känslor.

    Man blir nog aldrig "hel" igen... inte ens när man får barn. Det sitter så djupt i själen....

    Och ang sommar-uppehåll..... jag har panik inför det faktumet. Fy f*n! Minns ff sommaren 2005 och 2006 då jag senast var med om sommar-uppehåll... denna panik och ångest över att tiden går.... Hujjedamej! Då var jag bara strax över 20 år.... nu är man 36 fyllda och paniken är densamma, minst.


    Tack för pepp <3 skönt att höra om nån som lyckats med sprutorna, kliniken där vi går är väldigt inriktade på fertilitet så känner att stödet är bra men läkaren började även nämna ivf men att vi försöker lite till så kändes ju nästan hopplöst då :/

    Ja jag håller med, man får en helt annan syn på saker också med barn etc jag jobbar även på en neonatalavdelning och behöver se bebisar nästan varje dag och det är vanligt med frågan har du barn? Svarar alltid nej inte ännu men de knyter sig alltid tänk om det där ?ännu? aldrig blir men men det ska nog gå <3

    Jag skulle också kunna tänka mig facebook eller nått :)
Svar på tråden Vår letrozol resa- följas åt?