• Anonym (Flami­ngo bland duvor)
    Sun 25 Oct 2020 14:38
    19917 visningar
    172 svar
    -1 +1
    172
    19917

    Varför väljer män en medioker kvinna framför oss färgsprakande??

    Jag är också för mycket/ för extrovert för många. Kvinnor känner sig hotade, män är fascinerade en stund, men i längden krävs det en tålmodig man för att balansera.

    Jag tror den svenske mannen i snitt har lite svårt att vara med en kvinna som tar mer plats än han själv, det kräver antingen en viss säkerhet och/eller att man själv inte vill stå i rampljuset.

    Min man vill inte det och tycker att det är utmärkt att jag håller i det sociala och underhåller vänner och bekanta så att han slipper. Han älskar att visa upp mig och njuter av att jag får uppmärksamhet av andra män, men är trygg i att jag har valt honom, förfört honom och älskat honom i många år så han lär inte bli utkonkurrerad av dem. 

    Liksom du har jag ett par män som står i kulissen. De hade chansen men tog den inte och kan inte släppa kontakten med mig ens 25 år senare. 

    Du kommer att hitta rätt man till slut, det tror jag. Kanske det finns fler lämpliga män på andra håll än i Sverige? 

  • Anonym (Flami­ngo bland duvor)
    Sun 25 Oct 2020 14:48
    #8
    -3 +1
    Anonym (Andreas) skrev 2020-10-25 14:38:38 följande:

    Man kan inte ändra sin personlighet men man får lära sig att kompromissa och anpassa sig om man vill ha ett långvarigt förhållande. Ge och ta liksom. Det gäller i alla relationer, även för den i ett mellanmjölksförhållande.

    Jag skulle gissa att det är det som händer för dina relationer. Att du gasar på i ullstrumporna och inte riktigt ser att du ibland kan vara tvungen att anpassa dig efter situationen och personen. Vill du ha barn, familj, bröllop etc får du vara beredd på att göra vissa uppoffringar på samma sätt som en man måste göra detsamma för din skull.

    Om du är för mycket ligger ju problemet hos dig att lösa. Man måste inte vara för mycket överallt och hela tiden. Ibland får man bita ihop och gilla läget.


    Eller så fokuserar man på de ca 5% av män som har stake nog att leva med en kvinna som syns och hörs och vet vad hon vill.

    Man behöver sällan gilla läget, vissa av oss ändrar på spelreglerna istället.
  • Anonym (Flami­ngo bland duvor)
    Sun 25 Oct 2020 15:04
    #14
    -3 +3
    Anonym (Gitt) skrev 2020-10-25 14:51:43 följande:
    Det är just detta som är lite otäckt med män. Du ser en stark självständig kvinna och du vill genast ta ned henne på jorden genom att mästra henne fysiskt. Varför bli så provocerad av kvinnor som är sanna? Vad väcker det i dig liksom?
    Den där omogna fingerbananen har postat hatkommentarer i alla trådar i forumet snart. Uppenbarligen hade han en svår lördagkväll ute och försöker nu ge igen på alla taskiga kvinnor hemifrån morsans källare, medan han bölar och äter skräpmat.

    Uppmuntra inte trollet genom att nappa.
  • Anonym (Flami­ngo bland duvor)
    Sun 25 Oct 2020 18:01
    #56
    Anonym (Elena) skrev 2020-10-25 16:09:45 följande:
    Är din man introvert och tillbakadragen helt? Jag försöker fundera vilken typ av man som jag passar med. Det gyllene snittet verkar ju springa så fort det går ett tag...
    Nej inte helt, jag vet flera män som är mer introverta.

    Men han är i första hand en lagspelare som vill att alla ska må bra, inte en karriärist eller ledare som får kickar av att peka med hela handen. 

    Han behöver dra sig tillbaka och bara läsa eller sitta med datorn ibland, och jag är rätt bra på att roa mig själv eller med vänner, så det funkar för oss.

    Men om jag hade krävt att min man skulle vara social med folk och ville dra hem folk varje helg hade vi helt säkert varit i konflikt. Om jag var tokig nog att kräva att han skulle göra karriär 100% istället för att jag gör det som vill hade det inte heller fungerat. Att förstå (eller åtminstone acceptera) varandras livsmål och vilken väg man vill gå är viktigt.

    Kanske männen som du träffar ser det som osäkert om du kommer att vara nöjd i situationen med familj och barn, de kanske är rädda att du drar på nya äventyr och lämnar dem bland blöjorna? 
  • Anonym (Flami­ngo bland duvor)
    Mon 26 Oct 2020 17:40
    Anonym (Mellanmjölk till teet) skrev 2020-10-26 11:04:57 följande:
    Men gnäll då inte
    Det är ju inte jag som gnäller utan TS? Jag konstaterar bara fakta.
  • Anonym (Flami­ngo bland duvor)
    Sat 26 Feb 2022 13:45
    Anonym (NN) skrev 2022-02-26 07:51:42 följande:

    Det är roligt och spännande i början, men i längden blir ni intensiva, gränslösa och dramatiska kvinnor som har åsikter om allt för jobbiga att leva med. Vi män vill ha lugn och ro, och det blir viktigare och viktigare med åren.

    Det är därför dom flesta sk färgsprakande kvinnorna lever som singlar när dom blir äldre.


    Äsch, man kan väl välja sina sammanhang lite?

    Jag kan slå klackarna i taket och spraka med mina väninnor så får maken gärna sitta ifred vid datorn och spela World or Warships. Vi är olika och gör ofta saker för oss själva men trivs ändå tillsammans.
  • Anonym (Flami­ngo bland duvor)
    Mon 28 Feb 2022 18:10
    Anonym (jag) skrev 2022-02-28 13:13:13 följande:
    Nja, att ha parallella liv och aldrig hitta på saker tillsammans skulle jag inte kalla ett friskt förhållande. Och om man känner att man inte vill göra saker tillsammans för att man är så olika i sina personligheter så är man nog tillsammans med helt fel person.
    Det har funkat i 22 år så jag skulle nog hävda att du har fel.

    Vi har mycket gemensamma värderingar och livsmål, men var och en får vara som den är- mycket social eller lite social, i perioder.
  • Anonym (Flami­ngo bland duvor)
    Wed 9 Mar 2022 20:06
    +1
    Anonym (Roligt) skrev 2022-03-07 20:12:42 följande:

    Dessa färgstarka kvinnor är oftast attraktiva i början, men man tröttnar snabbt som många redan sagt i tråden.

    Inte helt ovanligt att dessa har daddy issues/samt ett tillhörande sexmissbruk till detta. Vilket i sin tur leder till förstörda oxytocinreceptorer, vilket i sin tur inte är så lockande att skaffa familj med.


    Jösses. Du är så långt ute och cyklar så du kommer inte att hitta hem.

    Det finns inte något som säger att man måste ha problem med varken föräldrar eller droger bara för att man tar plats och är extrovert, faktiskt.

    Jag har aldrig tagit en olaglig drog i hela mitt liv och aldrig rört en cigg ens.
    Min hjärna är i utmärkt balans och naturligt generös med dopamin- räcker med att få ihop en rapport på jobbet eller springa en mil så är jag glad som en lärka i flera timmar.
Svar på tråden Varför väljer män en medioker kvinna framför oss färgsprakande??