• Anonym (Elena­)
    Sun 25 Oct 2020 14:18
    19890 visningar
    172 svar
    -10 +1
    172
    19890

    Varför väljer män en medioker kvinna framför oss färgsprakande??

    Så hände det IGEN.

    Ett långvarigt dejtande med en man tar slut. Han ser oss mer som vänner. Anledningen är min färgstarka personlighet. Jag är för mycket.

    Detta är inte första gången utan nu fjärde på raken.

    Jag är en person som tar plats, hörs, skrattar mycket och tar för mig av livet. Man ser mig. Man hör mig och jag är en väldigt uppskattad gäst på fest och andra sammanhang. Har mååååånha vänner såväl kvinnor som män. Jag skämtar mycket och är ibland lite grov i munnen. Jag gömmer mig inte. Jag vågar. Älskar sex, passion och allt som har med att leva att göra. Men jag är också väldigt skötsam, bra jobb och strukturerad.

    Men jag får inga långa relationer! Samma problem har en annan väninna som har likande personlighet. Men våra blyga, småsöta och halvtråkiga tjejkompisar de är minsann gifta och har aldrig haft problem med att hålla kvar en man.

    Sen kommer det oundvikliga. Efter några år hör de av sig. Männen som lämnade mig för en mellanmjölktjej. De undrar hur jag har det och klagar på att deras liv är så tråkigt med villa, barn och Volvo. Frugan vill knappt ligga och allt är beiget.

    ja men vad fan valde du inte mig då?????????

    Är det fler färgstarka kvinnor därute som blir dissade pga av sin personlighet? Jag kan ju inte ändra på mig men vart hittar man en man som klarar en högljudd passionerad kvinna för ett livslångt förhållande??

    Så trött på detta mönster nu... Vill hitta kärleken. Vill ha familj. Varför är jag sådant vännmaterial men inte flickvänsmatetial?

  • Svar på tråden Varför väljer män en medioker kvinna framför oss färgsprakande??
  • Anonym (Förme­r)
    Mon 26 Oct 2020 07:06
    #71
    +3

    Ditt sätt att se ner på andra är verkligen inte smickrande. Samtidigt tycker jag ditt ordval om dom kvinnor som du beskriver som mediokra och tråkiga säger en hel del. I min erfarenhet så är introverta eller lugnare personligheter sällan utan djup. Utan tvärt om, det kan finnas ordentligt med intellekt och djup hos den människan. Men för att veta det TS måste du ju sluta skräna, kräva uppmärksamheten, domdera och faktiskt lyssna och se dina medmänniskor! Just nu antar du ju bara en väldans massa om dom som inte är som du, och felaktigt utgår ifrån att deras sätt att vara på är likställt med tom i huvudet och dötrist. Att du blir dumpad och ersatt av lugnare individer kan mycket väl ha något att göra med att mannen upptäckt att du ser ner på andra, är dålig på att lyssna på riktigt och verkar ha svårt att se utanför din egen lilla tanke bubbla.

    Det handlar inte om att du ska sluta vara dig själv, men att gå runt och förvänta sig att omgivningen skall anpassa sig efter din personlighet och dina felaktiga idéer om folk? Alltså det funkar inte så. Fortsätt du att vara glad och energisk, men börja träna på att ge andra utrymme, att lyssna och kasta dina fördomar om andra i soppkorgen! Du ska se att saker och ting kommer börja förändras då.

  • Anonym (Kvinn­a56)
    Mon 26 Oct 2020 07:21
    #72

    Men det handlar ju om att skapa ett band med den andra personen? Det kanske glöms bort när det är fullt upp med att ha kul och vara festens medelpunkt.

    Men vill känna sig trygga med den kvinna de valt.

  • Mon 26 Oct 2020 08:02
    #73

    Du låter inte som en kvinna som gillar att underordna sig, då blir det svårt att vara i en långvarig relation. De flesta män vill ha en kvinna som följer sin man, inte som tävlar med honom om att ta mest plats.
    Det betyder inte att hon måste vara en mesig liten mus som inte kan säga ifrån, men kvinnor som ser "stark och självständig" som sina främsta egenskaper blir svåra att stå ut med i längden. 

  • Anonym (Mojje­)
    Mon 26 Oct 2020 08:24
    #74

    Intressant inlägg. Jag har inte läst hela tråden, men kommer att tänka på en väninna jag har hade förut. Hon skulle säkert beskriva sig som färgsprakande. Problemet för henne är att hon tar för mycket plats och inte är intresserad av att lyssna på andra människor. Det blir ointressant till slut och man söker sig vidare till andra människor, människor som kan konsten att ge och ta. Det är inte roligt att ha spenderat en timme med en person och inse att hon aldrig har ställt en endaste fråga om mig, jag har bara fått sitta och lyssna på en oavbruten svada om henne själv och hennes liv. Hon har till och med sagt precis som du att hon inte kan ändra sig, det är såhär hon är och det får hennes man inse och bla bla bla. Så dina ord känns bekanta. Tyvärr har hon precis blivit lämnad av sin make och får nu ge sig ut på jakt efter nya byten, nya personer hon kan överglänsa och försöka känna sig bättre än. 

    Det handlar inte om styrka eller att folk känner sig hotade. De känner sig bara inte sedda, eftersom det bara är en person som räknas i relationen. En persons åsikter, en persons ord, en persons röst som hörs 99% av tiden. Det är inte många som vill leva med en sån person, men de finns. Du får leta efter en man som är extremt tyst och tillbakadragen och tycker om att låta dig vara i centrum. 

    För min bekants del var det barnen som satte käppar i hjulen. Maken kunde inte se på när barnen blev utsuddade av den "färgstarka" mamman. Hade de inte fått barn hade de säkert varit gifta än idag. 

  • Anonym (Gitta­n)
    Mon 26 Oct 2020 08:33
    #75

    Bara läst TS.

    Är kvinna, men orkar inte med sk färgstarka personer i längden. De tenderar att ta över samtal, ständigt kräva fart, händelser och kickar. Det är jättekul att gå på fest med en sån person. Men skulle jag leva med en hade jag typ blivit utbränd. Har två vänner av den sorten. Jag tycker jättemycket om dem, men i lagom doser.

    Båda lever i relationer, men med mäniskor som passar deras personlighet bättre. Stresståliga människor tex.

  • Anonym (S)
    Mon 26 Oct 2020 08:52
    #76

    Kanske får han en starkare känslomässig connection med en annan person som också råkar vara mindre färgstark?

    Jag vet iallafall någon person som tar mycket plats o vill bestämma mycket, hon passar inte mig, för allt är på ytan, och handlar bara om henne och hennes liv, även om hon själv ser sig som generös och härlig.

    Såhär, inrelationer handlar det inte så mycket om vad man gör och säger, det handlar om hur det känns, när man gör o säger det

  • Anonym (Färgg­lad)
    Mon 26 Oct 2020 08:55
    #77

    Jag själv hittade en färgglad man som mig själv och det funkade. Vi är gifta idag.

    En man som dras till tråkiga vardagliga tjejer kanske är det pga osäkerhet hos mannen. Trygghet, eller så är han i grund och botten igentligen bara tråkig själv. Därför han dras till dig för du glöder, du får honom att synas och bli mer populär för stunden och han älskar det. Men så kom verkligheten tillbaka att han igentligen är en tråkig man så han dra sig undan det spännande livet och ta det trygga enkla valet som han känner bättre till.

    Så du borde hitta någon som dig själv istället. Någon som älskar att ta för sig i livet och njuter.

  • Anonym (ABC)
    Mon 26 Oct 2020 08:57
    #78

    Jag har också den typen av personlighet och som ung (typ upp till 25) så var jag rätt poppis, lätt att hitta vänner och alltid bjuden på alla fester. Men sedan i takt med att jag blivit äldre så har jag väldigt svårt att hitta nya vänner och någonstans på vägen så har jag varit tvungen att inse att det kanske inte är fel på alla andra som inte uppskattar mitt sällskap utan kanske felet ligger i mig själv och att jag behöver dämpa mig lite. 

    En partner hittade jag för 15 år sedan (är drygt 40 nu) och ärligt talat så uppskattar han inte jättemycket just de "färgsprakande" delarna i min personlighet men däremot min humor. Det som jag tror att han gillar hos mig är till stor del att jag inte tar mig själv på så stort allvar, om jag går upp i vikt så säger han att jag börjar bli tjock och så skrattar vi åt det tillsammans. Han har en stark vilja, är intelligent och definitivt inte en person man kör över men har i övrigt en betydligt mer sansad personlighe.

  • Mon 26 Oct 2020 09:02
    #79
    Anonym (S) skrev 2020-10-26 08:52:57 följande:

    Såhär, inrelationer handlar det inte så mycket om vad man gör och säger, det handlar om hur det känns, när man gör o säger det


    Det där var ärligt talat det klokaste jag läst på länge.

    Finns ett citat i stil med 
    "Nobody will remember what you said but everybody will remember how you made them feel" 
  • Anonym (ems)
    Mon 26 Oct 2020 09:05
    #80
    Anonym (Elena) skrev 2020-10-25 14:18:03 följande:

    Sen kommer det oundvikliga. Efter några år hör de av sig. Männen som lämnade mig för en mellanmjölktjej. De undrar hur jag har det och klagar på att deras liv är så tråkigt med villa, barn och Volvo. Frugan vill knappt ligga och allt är beiget.

    ja men vad fan valde du inte mig då?????????


    Anonym (Elena) skrev 2020-10-25 16:33:35 följande:
    Och därför blir jag så arg när samma person återkommer och beklagar sig att livet är så tråkigt, han och frun når inte varandra på ett djupare plan, hon vill inte ligga, Hon vill inte experimentera och hon vill bara titta på tv på kvällen blaha blaha. Jaha?? Men du valde ju detta!

    Varför beklaga sig över ett val man gjort? Varför dejta någon som inte är ens typ? Jag förstår inte.
    Jag tänker att du ska vara glad för att de här männen inte valde dig. Män som gör så är ju rövhattar som ska längtar tillbaka till sina vilda år så fort det blir vardag i en relation, oavsett vem de har relatioen med. Så den biten handlar BARA om de männen, det handlar inte om dig och din personlighet utan om deras. Jag har också stött på såna män, som hittar en annan sorts tjej att bilda familj med och sedan ringer och beklagar sig över hur "vanilj" livet blivit efter några år. Och då är jag inte alls speciellt färgsprakande, men dock rätt udda. ;)

    Jag tror att du träffar fel sorts män om det här är ett mönster som upprepas. Fundera lite på det, har de kanske gemensamma drag de här männen? Är det något speciellt som du attraheras av hos de här männen?

Svar på tråden Varför väljer män en medioker kvinna framför oss färgsprakande??