• Anonym (Maja)

    Hur lever ni nu när corona sprids mer igen?

    Jag började slappna av i somras och efter eftersom smittan gick ner men har nu börjat undvika gym och simhallar igen pga spridningen. Hade funderat på att resa i höst, främst inom Sverige dock men vet inte hur jag ska göra. 


    Bor i Stockholm och att smittas här ikanske är större risk än i andra delar av Sverige. Men det kanske är jag som för smittan med mig dit då istället.

    Hur resonerar ni? Snannar ni hemma mer? Går ni på gym? Avstår ni resor inom Sverige? Äter ni mer hemma än på restaurang osv? 

  • Svar på tråden Hur lever ni nu när corona sprids mer igen?
  • Anonym (A)

    (Eh) jag besöker gymet och går ut och äter också men med viss eftertanke.

  • Anonym (eh)
    Anonym (A) skrev 2020-10-26 19:13:20 följande:

    (Eh) jag besöker gymet och går ut och äter också men med viss eftertanke.


    Hade det varit krav på munskydd på gym så hade det varit mindre riskfyllt, men antar att folk där inte har det.
  • Anonym (A)

    Nix, inga munskydd där. Inte många som har det annars heller här i stan.

  • Anonym (Skärpning!)

    Jag har sedan i mars följt FHM:s rekommendationer, så jag har inte varit på restaurang, shoppat eller rest, och jobbar hemma. Så länge folk beter sig som idioter och lallar runt som vanligt kommer vi aldrig att bli av med den här skiten. SÅ SKÄRP ER FÖR FAN!!!!!!

  • Anonym (M)
    Anonym (eh) skrev 2020-10-26 16:39:05 följande:
    Ja det är häpnadsväckande! "Lever som vanligt, lalala,,," Fy fan! De är dem som driver smittan här i Sverige! Det är därför så många har dött, för folk tar inte sitt jävla ansvar!
    Min första tanke var faktiskt att svara ungefär att jag lever som vanligt Skrattande för nu efter drygt 7 månader börjar det faktiskt kännas som vanligt att jobba hemma, inte umgås med andra med familjen, bara gå och handla när det är absolut nödvändigt och då på udda tider osv.... 
  • Anonym (eh)
    Anonym (Maja) skrev 2020-10-26 19:12:29 följande:

    Ja jag håller med jag tycker folk generellt inte verkar ändra på livet. Å detta stressar mig. Jag har sista två veckorna blivit bjuden på två födelsedagsfester hemma hos folk och jag har avbokat en hotellvistelse som jag ändå sett fram emot att göra, men den bokade jag innan spridningen satte igång igen. Jag får bara frågande blickar och det känns som att alla i min omgivning tycker jag gör fel som inte vill ha kul.... När jag sagt saker som "är det inte onödigt att åka iväg nu och åka på spa`? Så får jag svaret: Neeeeej åk! 


    Jag känner mig lite som ensam i detta.


    Ja jag känner igen det, det är som att man är konstigt om man väljer att inte gå med på något kalas eller om man vill hålla avstånd osv. Mycket märkligt hur det blivit. Men jag tror det är delvis nåt i den svenska kulturen. Att man ska visa sig lite cool och tuff, inte vara mesig. Det känns så som många är på det viset. Jag menar varför detta motstånd till att använda munskydd?

    Jag tror det kan komma att gå ritkigt illa runt jul då folk börjar umgås mer inomhus iom julfirandet och fester som följer med det. Under vintern trivs ju viruset som allra bäst. Dessutom om någon får både influensa och covid så kan det gå ännu värre. 
  • Virriga Vera

    Vi har nästan inget socialt liv öht längre, beställer mat och hämtar 1 gång i veckan. Det kan bli något stödhandlande men försöker undvika det. Jag blir väldigt provocerad av att se hur många av mina bekanta det är som är ute festar, reser och inte verkar bry sig om att det är en pandemi just nu.

  • Anonym (eh)
    Anonym (M) skrev 2020-10-26 19:47:39 följande:
    Min första tanke var faktiskt att svara ungefär att jag lever som vanligt Skrattande för nu efter drygt 7 månader börjar det faktiskt kännas som vanligt att jobba hemma, inte umgås med andra med familjen, bara gå och handla när det är absolut nödvändigt och då på udda tider osv.... 
    Jo det klart, det har ju blivit det nya normala för många faktiskt. Men många syftar nog på att leva som innan pandemin.
  • Anonym (Skärpning!)
    Anonym (Men!!!) skrev 2020-10-26 13:22:38 följande:

    Orkar inte bry mig i det där så mycket faktiskt... Mestadels så är det ju 70plussare som avlider i sviterna, och de har ju redan levt största delen av sitt liv, så de får ha förståelse för att de yngre generationerna vill leva sitt liv normalt. Så 70plussare får helt enkelt vara de som håller sig isolerade och anpassar sig. 
    Även de som klassas som i riskzonen, de får passa sig.

    Sen är det ju ett faktum att vi är för många människor på den här planeten, så det är ju bara bra med lite pandemier då o då, Greta blir toknöjd...


    Jag antar att du bara vill provocera, men man får väl hoppas att pandemin gör ett bra naturligt urval...
Svar på tråden Hur lever ni nu när corona sprids mer igen?