• cosinus

    Dra ut mjölktand

    Min ena son har dragit 2 eller möjligen 3 mjölktänder. Har varit som vanligt dagen efter och gått till dagis/skola (om han nu inte varit ledig just den dagen ändå, ena tanden drogs på sommarlovet). Fått vara lite försiktig när han äter bara.

  • cosinus
    Anonym (Hej) skrev 2020-10-26 09:39:03 följande:

    Hur groggy brukar de vara efter att ha intagit lugnande?


    Det varierar, han som dragit ut tänder har aldrig fått lugnande men brorsan däremot. Han har varit allt från ganska redig till att jag fått bära ut honom därifrån (även fast vi väntat den tid man ska).

    Sist han fick lugnande så sa tandläkaren något om att det var ganska stort spann på vikten som ger samma mängd lugnande så första gången blev han absolut mest utslagen och ju tyngre han blivit på samma dos lugnande desto mer hanterbar har han varit efteråt. Dock funkade det ju bättre som lugnande betraktat när han blev så utslagen att han fick bäras ut.

    De brukar säga att de ska övervakas samma dag och inte vara ute och springa runt för att motoriken inte riktigt är med. D v s inte cykla runt och inte träna samma dag.
  • cosinus
    Anonym (Hej) skrev 2020-10-26 10:31:51 följande:
    Fantastiskt. Undra hur det kommer sig att vissa ska ha lugnande och andra inte? Det är väl inget tvång? Underlättar för barnet absolut men tänker om det inte föreligger tandvårdsrädsla.
    Nä verkligen inte tvång, iaf inte hos oss. Vi har behövt på storebror för att han är vansinnigt spruträdd. För den yngre som inte är rädd har det aldrig varit tal om lugnande.
  • cosinus
    Anonym (Tandsköterska) skrev 2020-10-26 20:44:39 följande:
    Hur gammalt är barnet? Mindre barn sederar man oftast. Det är både för att de ska gå att behandla och för att de inte ska få en traumatisk upplevelse. Det är inte direkt normalt att behöva dra ut sina mjölktänder pga karies så att kalla det dalt känns som en väldigt märklig inställning från en förälder. Satsa på att ta hand om barnets tänder så det slipper mer karies- det är så onödigt att ens låta dem få det från första början.
    Här hade det ju varit extremt trevligt om tandvården ist för att utgå från att man missköter barnets tänder hjälper en att lista ut varför just det barnet får dra flera trasiga mjölktänder. 

    Om man faktiskt trodde på föräldrar som säger att barnet borstar tänderna som ofta som det rekommenderas, inte äter sötsaker mer än rekommenderat, inte småäter o s v. Men ändå har problem med tänderna. Då kanske man kan hitta det riktiga problemet. (I vårt fall reflux som behövde medicineras)
Svar på tråden Dra ut mjölktand