Inlägg från: Anonym (elin) |Visa alla inlägg
  • Anonym (elin)

    Badhus i coronatider?

    Höll de öppet i april utan att vi fått rapporter om att de är stora smittohärdar och farliga så kan de hålla öppet nu med. Sedan väljer man själv vilka risker man vill ta. Och rent krasst så tar du långt mycket större risker vareviga dag utan att ens tänka på det. 

  • Anonym (elin)
    Anonym (simmaren) skrev 2020-10-27 12:02:29 följande:
    Nej jag avstår badhus, såg en epidemiolog/expert på tv, Björn Olsen tror jag det var som sa att just badhus borde stängas i coronatider. Bastu var verkligen inte bra. 
    Den hysterikern som haft fel om det mesta....
  • Anonym (elin)
    Anonym (simmaren) skrev 2020-10-27 13:47:05 följande:
    Anonym (elin) skrev 2020-10-27 12:53:35 följande:

    Höll de öppet i april utan att vi fått rapporter om att de är stora smittohärdar och farliga så kan de hålla öppet nu med. Sedan väljer man själv vilka risker man vill ta. Och rent krasst så tar du långt mycket större risker vareviga dag utan att ens tänka på det. 



    Fast det där kan man ju säga om allt. Att hävda att skolorna inte heller hade någon smitta är rena lögnerna, så bara för att rapporter inte kommit ut betyder inte att det inte finns stor smittspridning där. FInns olika anledningar till det. Dels kan man omöjligt veta varifrån man får sin smitta. 


    Stängde man idrottsanläggningar pga ökad risk för smitta så lär badhus vara lika riskabla. 


    Skolor är faktiskt inte smitthärdar. Barn är inte drivande i smittspridningen och smittar sällan eller aldrig vuxna. De vuxna som smittas av barn rapporteras att ha fått mildare symptom. Lärare blir i mindre grad sjuka/testas positivt än andra yrkesgrupper. Även i andra länder har detta stått klart och nästan all smittspridning sker i hemmet och ökar dessutom efter lockdown(dvs folk är hemma mer, detta såg man redan under spanskan för övrigt). Skolstängningar är således en mycket dålig idé. Likadant med affärer och dylikt, hade de varit smitthärdar hade vi vetat det nu. 

    Vänd på det. Idrottsanläggningar är att likställa med badhus. Därför borde dessa inte stängts. Dock är det såklart många som hållit öppet. Här i stan har exempelvis alla barn- och ungdomsklubbar hållit igång. Inga problem. 
  • Anonym (elin)
    Anonym (simmaren) skrev 2020-10-27 16:16:25 följande:

    Fast som personal i skola kan jag garantera att det smittas hej vilt. Att lärarna inte blivit smittade mer än andra beror på att gymansiet och universtitet var stängt, universitet kör f.k det mesta på distans. Alla andra länder man jämför med har haft skolor stängda. Det finns ingen pålitlig info kring hur mycket smitta lärare utsätts för då övriga länder inte haft öppet. 

    Dessutom fick inte lärare i våras testa sig,inte ens de som besökte sjukhuset. 

    Titta på ökningen på dagens presskonferens. 10-19-åringar har lika hög stapel som över 50-60 åringar nu. Detta indikerar starkt att smittan med stor sannolikhet finns i skolan.


    Att vi har skolor öppna har andra orsaker. Inte för att det inte finns smitta där. 

    Små barn går heller inte att jämföra med högstadiet och gymnasiet. Att små barn inte smittar är ganska bra bevisat. Men högstadieeelver och gymnasiet, ja där lär det se helt annorlunda ut. 


    Nej, barn är inte drivande i spridningen av covid. Det har varit känt länge. Därför blir lärare i lägre grad än andra yrkesgrupper smittade. I andra sjukdomar är barn däremot drivande, men ingen bryr sig om att stänga skolor för det. 

    Exakt, smittan sprids(såklart, det är höst liksom) bland unga. För nu testas det som sjutton. Och vi ska vara glada för att smittan sprids bland yngre, det skyddar de sårbara. Att unga smittas betyder inte att barn är drivande i smittandet, de smittas oftast av vuxna och i hemmet. 
    www.telegraph.co.uk/news/2020/04/29/no-case-child-passing-coronavirus-adult-exists-evidence-review/

    www.theatlantic.com/ideas/archive/2020/10/schools-arent-superspreaders/616669/
Svar på tråden Badhus i coronatider?