• Anonym (Kaffedraken)

    Vad blir det för mat?

    Det blir bruna bönor nu, färdiga ur en sån där ?plastkorv? med stekta bacontärningar till. Brukar justera bönorna med lite buljong för få ner sliskigheten på dom och även krydda upp med chili och pressad vitlök. Enkelt och gott!


    Anonym (Jag då) skrev 2020-11-06 16:47:47 följande:

    Idag blev det enklast tänkbara. Kalkonbacon med fullkornspasta och sån där djupfrysblandning av ärtor, paprika och majs. Jag kör ofta samma mat också i brist på tid, ork och inspiration. Nåt nytt vågade jag mig dock på häromdagen från ett många år gammal recept och det var fiskbiffar. Mixa sej (eller valfri fisk) med 1,5 dl. matlagningsgrädde, 2 tsk potatismjöl, salt, vitpeppar och dill. Forma till biffar med en sked och stek med smör. Supergott.  Blev snabbt en favorit här hemma hos ungarna.


    Dom där fiskbiffarna ska jag prova nån dag. Låter got jue!
    Ailith Charlotte Forumvärd skrev 2020-11-06 17:04:43 följande:

    Mumma! Jag gav mig på att steka strömming med potatismos. Det blev supergott men det luktar stekos i hela kåken.


    Gick brandvarnaren igång?

    Men jättegott med stekt strömming och mos!
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Jag då) skrev 2020-11-06 19:20:04 följande:

    Mycket gott med dillsås till.  


    Det kan jag tänka mig. Dill passar ju fint till fisk.
Svar på tråden Vad blir det för mat?