Inlägg från: Litorina |Visa alla inlägg
  • Litorina

    Att resa när man har fått barn

    Min mamma säger att de roligaste resorna var de hon gjorde med oss barn när vi var i skolåldern.

    Just grejen att resa utan barnen ser jag inget problem med, förutsatt att de har det bra hos barnvakten. Men har man inte obegränsad tillgång till semesterdagar kan det ställa till det på skolloven. Har man inte semesterdagar kvar då får barnen vara rätt mycket på sommarfritids (=vikarier de inte känner och utan sina bästa kompisar, som ju är hemma).

    Går barnen i förskola är det sammanslagningar på sommaren och de kanske inte ens kan vara på sin vanliga förskola utan på en främmande plats bland främmande vuxna och barn. En del barn klarar det galant. För andra är det katastrof.

    Man får mao välja om man vill ha en veckas barnfri semester och barnen får en vecka mer på sommarfritids, eller om man hellre vill ha ledigt tillsammans med sina barn.

    Sedan jag fick barn har fritid blivit otroligt värdefullt. Jag tar alltid ut övertid i ledighet tex, aldrig pengar. För jag kan aldrig få tillbaka tiden med mina barn senare. Resa ensam mm kan jag göra när de är stora (och jag gjorde det innan de kom). Men de är barn nu. En resa kan skjutas upp, men jag kan inte skjuta upp deras barndom. Ska jag få uppleva den måste jag passa på.

Svar på tråden Att resa när man har fått barn