Inlägg från: legomum |Visa alla inlägg
  • legomum

    Hur slutar man nattamma? Hur gjorde ni?

    citababy skrev 2020-11-12 22:56:16 följande:

    Men åh, tack snälla för alla svar och bra tips!

    Jag vet inte varför jag känner mig så osäker i denna fråga. Jag tror att jag dels är väldigt rädd för att det kommer bli en lång kamp. Men en annan aspekt är att jag fortfarande vill amma dagtid. Jag har ingenting emot att amma och kan lätt tänka mig fortsätta göra det många månader till. MEN! Kommer bebis förstå att tillgänglighet till amning på dagen inte är samma sak som tillgänglighet nattetid? Ni som slutade nattamma, slutade ni även att amma på dagen?

    Just nu så somnar hon enbart om hon får ammas till sömns. Fortsattde ni att amma till sömns på kvällen eller hur gjorde ni för att få era bebisar att somna?


    Du kan sluta på natten men fortsätta amma på dagen. Inga problem.
    Tänk på att ditt barn tex ser skillnad på att vara uppe och leka dagtid men att på natten gör man inte det. Barn förstår skillnader även om de inte kan sätta fingret på vad det heter och betyder än.

    Jag flaskade mina barn så mer råd för detta kan jag inte ge, men mina barn sov över tiden och då väckte jag dem inte för tex 23 eller 03 målet. De vande av sig själva helt enkelt.
    Den enda som sätter gränser och hinder är du själv ;) Så gör som du tänkt med amningen. Alla varianter finns och är helt ok.
    Så var inte osäker de små känner av det och använder det emot dig.... bestäm dig så kommer det att gå bra.


Svar på tråden Hur slutar man nattamma? Hur gjorde ni?