Inlägg från: citababy |Visa alla inlägg
  • citababy

    Hur slutar man nattamma? Hur gjorde ni?

    Hej!

    Har en liten 10-månaders bebis som jag helammat sedan födsel. Hon äter vanlig mat nu också såklart men ammar fritt under dygnet. Äter bra och varierad kost under dag och kväll.

    Har heller ingenting emot att amma dagtid men nattamningen tar kål på mig. Hon vaknar mellan 4-8 gånger varenda natt för att amma och jag förstår ju att det inte är främst för att hon är hungrig utan vill snarare bli tröstad och känner trygghet. Somnar om utan problem när hon får amma för att vakna igen en stund senare och så håller det på.

    Hon får gröt att äta innan läggdags. Napp, flaska och välling i alla dess former har hon totalvägrat sedan dag 1.

    När är en bra tid att sluta nattamma? Hur gamla var era bebisar när ni slutade? Hur gjorde ni och jag tänker framförallt på er som inte kunnat ersätta amningen med välling och liknande? Blir knäckt snart om jag inte får sova en hel natt!

  • Svar på tråden Hur slutar man nattamma? Hur gjorde ni?
  • citababy

    Men åh, tack snälla för alla svar och bra tips!

    Jag vet inte varför jag känner mig så osäker i denna fråga. Jag tror att jag dels är väldigt rädd för att det kommer bli en lång kamp. Men en annan aspekt är att jag fortfarande vill amma dagtid. Jag har ingenting emot att amma och kan lätt tänka mig fortsätta göra det många månader till. MEN! Kommer bebis förstå att tillgänglighet till amning på dagen inte är samma sak som tillgänglighet nattetid? Ni som slutade nattamma, slutade ni även att amma på dagen?

    Just nu så somnar hon enbart om hon får ammas till sömns. Fortsattde ni att amma till sömns på kvällen eller hur gjorde ni för att få era bebisar att somna?

  • citababy

    Natten till idag försökte jag mig på att sluta nattamma och precis som väntat så var det en OERHÖRD jobbig natt. Hon grät i princip hela natten. Hon sov då och då men vaknade och kom liksom ofta ihåg att något saknades och ville amma. Var verkligen påväg att ge upp många gånger.

    Det enda som fick mig att fortsätta var tanken att all gråt inte skulle vara "förgäves" och om jag skulle amma så skulle vi vara tillbaka på ruta 1.

    Men ja, känner mig brutalt hemsk och elak efter inatt och är ännu mer osäker om detta är det rätta att göra. Trots att jag stått på mig.

    :(

Svar på tråden Hur slutar man nattamma? Hur gjorde ni?