Forum Psykisk ohälsa - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Sån fruktansvärd ångest oro och hälsoångest

  Tis 17 nov 2020 11:28 Läst 0 gånger Totalt 1 svar
  Anonym (.....­.)
  Visa endast
  Tis 17 nov 2020 11:28

  Hejsan!

  Är väldigt orolig av mig och går igång på minsta sak jag hittar på min kropp. Är orolig för att vara allvarligt sjuk och dö. Det är så fruktansvärt jobbigt och jag är så himla trött på det nu. Vill inte gå å fundera å tänka å analysera allt hela tiden. Tar så mycket energi och glädje från mig. Ska gå å prata med en KBT terapeut men det är inte förrän om några veckor. Tänkte se om någon här inne har samma eller gått igenom samma men som nu mår bra? Några tips eller vertyg att ge för att minska oron och ångesten?

 • Anonym (Anony­m)
  Visa endast
  Tis 17 nov 2020 11:41 #1

  Har gått igenom samma sak och har också gått KBT för just hälsoångest, det hjälpte väldigt mycket. Jag är i princip fri från min oro även om den dyker upp ibland så klart.

  Mitt första tips är att ta känslorna och tankarna för vad de är, döm inte dig själv för att det kommer utan acceptera att de finns. När du får de där tankarna kan du antingen testa avslappningsövningar eller bara fokusera på något annat, och det absolut bästa då är att aktivera dig med något. Det går inte att poängtera hur effektivt det är.

  Om oron kommer när du ska sova är det så klart bättre med avslappningsövningar där du t ex föreställer dig ett vattenfall eller en bäck där du släpper ner dina tankar och låter dem försvinna, eller föreställer dig dem som moln som blåser iväg från dig. Fokusera bara på naturen omkring dig och när tankarna kommer gör du dig av med dem. Det är en form av meditation och ger bra resultat på längre sikt.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll