• Forumvärd

    Hur har pandemin påverkat din vardag?

    Pandemin fortsätter och tyvärr så verkar det inte bli bättre på ett tag framöver. Smittan ökar och nya restriktioner tas.
    Hur påverkas du och din omgivning av allt detta?
    Har du några bra tips som underlättar vardagen?
    Dela med dig och diskutera gärna i tråden! {#emotions_dlg.flower}

  • Svar på tråden Hur har pandemin påverkat din vardag?
  • Anonym (U)
    Eliiineliiin skrev 2020-11-19 12:08:18 följande:
    Vi är i samma sits. Är ensamstående med 14 månaders. Skittråkigt. Ska börja studera på distans när hon börjar fsk. Men ser knappt fram emot det längre, ännu mera ensamt hemmasittande.
    Har du inga vänner. Man ska ju umgås en liten grupp, bara det är samma personer. Skaffa vänner
  • Virriga Vera
    Anonym (gammal) skrev 2020-11-19 15:19:04 följande:
    Du sover för lite.
    Det är mycket möjligt men jag har sovit mellan 4 - 6 timmar i mer än 20 år.
  • unindentified

    Pandemin har påverkat min vardag till det bättre - jag behöver inte studera på campus utan kan vara hemma med min hund hela tiden. Vi kommer också ut på promenader betydligt mer. Så ur ett egoistiskt perspektiv har jag det bättre nu. Jag träffar inte folk i övrigt, så jag känner mig inte särskilt ensam i och med att jag trivs med att vara själv. Men jag kan förstå att det är mycket mer påfrestande för individer som vanligtvis är i behov av mycket interaktion med andra. 

  • Anonym (virran)

    Blev uppsagd på grund av arbetsbrist  :( så det var verkligen tråkigt då jag trivdes väldigt bra. Blev tyvärr av med jobbet mitt i sommaren så det blev ingen semester heller som tänkt och snart är det 5 månader som arbetslös- trodde jag skulle hittat jobb mycket tidigare men har iallafall börjat få gå på intervjuer de senaste veckorna så det har lossnat lite men det är ju över 100 sökande på en tjänst idag.
    Sen funkar ju kontakten med AF lika dåligt som alltid också..de säger ju rakt ut att jag står för nära arbetsmarknaden för att ens få stöd.
    Är dock tacksam att jag och mina nära är friska och har hälsan- det är viktigt idag.
    Mitt privata liv påverkas inte så mycket då jag har ganska litet socialt umgänge i vanliga fall också men träffar vänner ibland men oftast utomhus och håller avstånd. Inga kramar när man ses längre, det kan jag ju sakna.

  • Anonym (D)

    Jag har inte påverkats så mycket. Jag är introvert och har varit ensamföretagare i många år. Sambon har det värre som är extrovert och träffar mycket folk i jobbet.
    Vi har handlat det mesta på nätet sedan innan (av praktiska skäl och ingen av oss är någon hängiven shoppare).

    Den största skillnaden är att jag är mycket försiktigare när jag träffar mina föräldrar. Men en av mina föräldrar har cancer och har inte långt kvar. Så för både min andra förälders skull och mig själv behöver jag träffa dem trots restriktioner. (förutom det känslomässiga så behöver de hjälp med praktiska saker ibland).

  • Jonnynilsson

    Blir mer distansarbete. Åker bara in till kontoret om jag måste vilket blir kanske en gång i veckan ibland mer sällan.

    Har blivit svårare att träffa vänner på fritiden. Men en av mina hobbys är ju att åka MC och det gör vi fortfarande. Det gäller bara att hålla avstånd vid fikapauser. 

  • Räkan77

    Vi passade på att köpa två katter, något vi funderat på tidigare. Eftersom vi jobbar hemifrån och inte är iväg så mycket nu får kattungarna en extra trygg uppväxt.

  • Anonym (Noll)

    Inte alls vad gäller mig personligen. Är inte engagerad i samhället förutom handlar varannan månad kanske. Äldsta barnet kan  inte gå på sina barngrupper vilket är trist, men det gäller ju enbart honom.

  • Tobben

    Jag går aldrig på krogen annars, jobbet är som vanligt men med lite mer att göra. Dejtandet sköts som vanligt via nätet. Några enstaka är försiktigare med dejting med anledning av Corona, men det finns ändå många att träffa. Så livet är som vanligt.

  • Anonym (Sara)

    VI jobbar båda helt hemifrån så det är väldigt annorlunda. Vissa av barnens fritidsaktiviteter har stängt ner men det mesta av barnens snurrar på som vanligt.

    Att jobba hemifrån är verkligen aptrist men till viss del har man väl vant sig nu. Vi köpte kanin där precis i början när man väl fattade att vi kommer vara hemma nu. Vi är mycket mer i trädgården och har fixat mer med huset. Så något positivt finns det ju ändå.

  • LiuPandemiStudie

    Hej!  


     
    Vi är fem studenter vid Linköpings Universitet som just nu läser en kurs i användardriven produktutveckling. Där vi ska undersöka och hitta på en produktidé som ska underlätta i vardagen för personer som arbetar hemifrånEn del av detta arbete är att genomföra intervjuer med den berörda målgruppen och vi undrar om det finns någon eller några på ert företag som skulle kunna tänka sig samarbeta. 

    Med vänliga hälsningar,

    En grupp studenter


  • Themis
    LiuPandemiStudie skrev 2021-04-14 10:44:22 följande:

    Hej!  


     
    Vi är fem studenter vid Linköpings Universitet som just nu läser en kurs i användardriven produktutveckling. Där vi ska undersöka och hitta på en produktidé som ska underlätta i vardagen för personer som arbetar hemifrån. En del av detta arbete är att genomföra intervjuer med den berörda målgruppen och vi undrar om det finns någon eller några på ert företag som skulle kunna tänka sig samarbeta. 

    Med vänliga hälsningar,

    En grupp studenter


    Dagens tips då: En ekonomiskt rimlig (så att alla anställda kan få detta headset) VR-lösning som gör att man kan rita i 3D i luften för att bolla idéer med kollegor, alltså ha digitalt möte i VR-space, med sig själv deltagande som avatar.

    På mitt företag som jobbar med maskinkonstruktion är det detta våra konstruktörer saknar när de jobbar hemifrån-att inte kunna skissa snabbt på en tavla så att de andra ser, samt om man kunde scanna in CAD-objekt kunde man även visa produkten och den tilltänkta lösningen i samma 3D-space. 

    Det finns idag någon variant av high-end lösning, heter HP reverb G2 nåt, men frågan är hur man enklast får ner prislappen och vilken plattform man då ska koppla detta till.

    Att kunna rita är en funktion men att bara delta i möten i avatarform vore också roligt.

    Det finns redan folk som har möten med sina avatarer runt lägerelden i spel, t.ex. Red dead Redemption 2, men det vore kanske trevligt med en mer formell version på jobbet också. Som visar hur du ser ut men utan dagens ilskna finnar eller blåtiran du fick av padelracketen i torsdags.
    Var inte en rövhatt bara så ordnar det sig nog.
Svar på tråden Hur har pandemin påverkat din vardag?