Inlägg från: Anonym (Mmmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mmmm)

    Giftig arbetsplats, tips för att härda ut?

    Jag tror snack bakom ryggen är vanligt. De flesta människor är konfliktsskygga. De vågar inte ens säga till att de exempelvis inte hinner hantera alla dina frågor och samtidigt utföra det arbete som krävs under dagen. Det är möjligt att de som klagat på din frågvishet inte la fram det så till chefen utan informerade om att de inte både kan hantera utbildning av dig och sina egna arbetsuppgifter och kanske menat att chefen borde ta tag i saken och utse en som lär upp dig eller ett team men att chefen samtidigt drar ner på den eller deras andra uppgifter.

    Kommunikation är väldigt svårt för folk flest. Felet kan vara personkemi. Antagligen skulle vem som helst annan som kom dit behandlas precis likadant.

  • Anonym (Mmmm)

    Jag har inte uppgett chefen som referens när jag sökte ny tjänst just av den anledningen att chefen och jag inte kom överens (eller hen var en sån person som baktalade sina anställda inför alla andra så kan kan bara föreställa mig hur det skulle låta...). Detta var ett tag sedan. Istället uppgav jag de personer som varit projektledare för projekten jag varit involverad i samt medkollegor. De personerna visste i större utsträckning min förmåga än min dåvarande chef (som egentligen inte hade någon aning).

    Jag gick till hen och sa att jag inte förstod vad hen förväntade sig. Efter några dagar kom hen in till mig och skällde ut mig för att jag inget gjorde etc. Men utan arbetsbeskrivning eller förväntningar. Hen höjde upp alla nyanställda till skyarna i början och sen pratade backen ryggen på dem. Hen hade inte förmåga att kommunicera (kollegorna förstod inte heller vad hen ville).

    Finns det någon medkollega som kan vara referens istället? Är det någon som är reko?

    En bra chef ger faktiska uppgifter och inte andrahand information vidare samt säger meningar som ?hen behöver bara dubbelkolla sitt arbete för hen kan vara lite snabb i svängarna? om hen exempelvis egentligen är slarvig eller ?hen önskar ha en helhetsförståelse för hela processen och inte enbart för sin del i den? om hen är mycket frågvis (jag är en sån som måste förstå helheten för att kunna utföra jobbet optimalt och inte enbart förstå min lilla bit).

  • Anonym (Mmmm)
    Anonym (Ledsen) skrev 2021-02-25 00:09:43 följande:

    Jag håller med.

    Jo, är glad att jag är därifrån. Fast ledsen samtidigt, då det på något sätt kändes bra att ha en anställning, en tillhörighet, en gemenskap.

    Nu är tillvaron orolig ekonomiskt, men har alltid fullt upp hemma med tre barn, de yngsta är tvillingar på två år.


    Ekonomiska oron kan jag förstå. Men du en sån gemenskap och tillhörighet är ingen att ha och därför inget att sakna! Se framåt, sök jobb och njut av familjen!
Svar på tråden Giftig arbetsplats, tips för att härda ut?