Inlägg från: Anonym (Vet inte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vet inte)

    33 år och abort

    Anonym (Ledsen) skrev 2020-11-20 14:21:47 följande:

    Jag är i vecka 13 nu då den jobbiga tiden med illamående är över men så brottas jag med den här ångesten och skuldkänslorna istället. Jag är inte emot abort men det blir jobbigare ju fler dagar det går..


    Jag har vart gravid 4 gånger (1mf).

    Vid varje graviditet så är jag en oerhört hemsk människa de första 3-4 månaderna. Kort stubin, stör mig på allt, ja en riktig bitch så att säga. Det är dock pga hormonerna men ändå så vill jag inte bete mig på ett sätt för att sedan skylla på graviditeterna men ja, det är som det är.

    Första graviditeten så kände jag bara ett hat mot min sambo. Han störde mig med sin bara existens. Fattade inte hur jag kunde vara med honom! (Då hade vi vart med varandra i 6 år..

    Jag grät vissa dagar när vi var ifrån varandra för jag ville inte vara med honom. Vad hade jag ställt till med liksom? Sen, efter v.15 nångång så gick det över. Älskade honom som aldrig förr och grät av lycka.

    Pratade inte med nån om hur jag kände först men sen när det gick över så tog jag upp det med min bm och hon skratta och sa att det var normalt. Tog sedan upp det med min sambo och han var mest ledsen över att jag hade mått så dåligt under stunden.

    Har känts bättre under de andra graviditeterna för då visste man vad det berodde på, för jag har känt samma har mor honom alla gånger men då visste man vad det berodde på...

    Vad jag vill komma fram till är att det kanske är så för dig med, om dessa känslor har kommit hux flux.

    Men om det inte är det och du känner att du är klar med sambon så ska du göra vad som känns bäst för dig
  • Anonym (Vet inte)
    Anonym (Ledsen) skrev 2020-11-20 16:37:51 följande:

    Du anar inte vilken lättnad det är att läsa det här. Jag hoppas ju att jag är sån här pga hormonerna. Sambon vet om allt om hur jag känner och han är nu orolig inför framtiden för att vi inte ska hålla ihop, och jag förstår honom så mycket. Vi båda ville ju skapa en fin familj men nu har jag helt plötsligt blivit en annan tjej? Jag känner det själv. Inte på alla plan såklart men många.

    Jag ska fundera lite till men det tär så fruktansvärt på en. Men såhär är ju livet som vuxen, man ställs inför svåra beslut hela tiden och ibland blir allt inte precis som man tänkt sig.

    Jag längtar ju efter vårt barn mer och mer och blir det att vi inte håller ihop längre fram får vi väl ha delad vårdnad :(

    Tack för dina erfarenheter och fina ord


    Jag hoppas tiden går fort och jag hoppas att det är pga hormoner.

    Det känns som att du borde ha tvekat innan graviditeten om det vore så att du hade tappat känslor, om det inte hade berott på hormoner menar jag.

    Klart jag delar av mig om det kan hjälpa någon annan :)

    Som sagt, första graviditeten när jag inte fattade vad som hände så grät jag varje dag. Ville verkligen inte leva med honom, tänkte på hur jag ens kunde ha vart kär i han från början. Allt med honom störde mig. Fy farao.

    Men idag är vi så lyckliga med våra tre barn :)

    Hopps allt löser sig <3
Svar på tråden 33 år och abort