Inlägg från: Litorina |Visa alla inlägg
  • Litorina

    Hur fan får man tiden till att städa med barn hemma?

    Man har inte så höga krav. Det måste så klart vara barnsäkert och tillräckligt hygieniskt men sen kan det få vara lite skräpigt. Kan tillägga att ingen av oss jobbat heltid sedan äldsta barnet föddes. Det gör såklart det hela enklare.

    Torka golvet, det låter som att du vill göra det så gott som dagligen. Varför?

    Hur kan det ta en hel dag att städa ert hem? Vad tycker ni ingår i veckostädning egentligen? Putsa fönster? Bona golven? Polera kristallkronan och dörrknopparna? Jag skojar lite nu, men är nyfiken på riktigt. Om ni inte bor i ett slott låter det som att ni städar väldigt nitiskt, och det är kanske inte helt nödvändigt?

  • Litorina
    Anotherone skrev 2020-11-20 18:11:08 följande:

    När våra barn var yngre och inte direkt hjälpte till så var det enklare om en av oss tog dem och gick ut en timme så hann man med att göra saker och ting ordentligt. Bara att hinna avsluta något 100% ibland känns som högsta vinsten. Och det är svårt med barn som kan hinna med att hitta på bus bara man försöker leta fram en ny dammsugarpåse eller medan man sätter på tvättmaskinen. Plus att vid de tillfällena försöker jag se det som egentid. Jag sätter på bra musik eller ännu hellre en podd eller en ljudbok och sen kör jag järnet den timmen. Då känns det inte så mycket som jobb utan just som en timme egentid. Och sen har man energi att gå ut till familjen eller så löser man av varandra och så får den andra gå in och göra klart det som behöver göras. 

    Innan corona kunde vi också be farmor och farfar att ha hand om barnen en stund och typ gå till parken med dem så att vi kunde röja. Då får man ju ännu mer gjort när båda kan vara inne och fixa samtidigt.


    Samma här. Vi har sällan barnvakt, men de gånger barnen rest till släktingar över natten har vi städat så svetten lackat. Att få städa tillsammans i lugn och ro är fantastiskt.
  • Litorina
    Aliona skrev 2020-11-21 12:46:17 följande:

    Håller med, och rekommenderar starkt leksaksrotation. Stuva undan leksaker i lådor i källare eller förråd och ha bara framme en liten mängd som barnet verkligen är intresserat av. När barnet börjar tröttna stoppar man ner leksakerna i en låda och byter ut mot några av de undanplockade. Barnet behåller intresset, blir inte överväldigat av för mycket saker, och det blir mindre stök och städning.


    Eller så köper man inte en jäkla massa prylar till barnen. Jag baxnar ofta när jag kikar in i barnens kompisars rum och ser hur mycket grejer de har.
Svar på tråden Hur fan får man tiden till att städa med barn hemma?