Inlägg från: Anonym (Klara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Klara)

    Hyresvärd har bytt lås och kommer slänga allt på tippen?!

    Jag tror inte att de får det. I praktiken innebär det att du är vräkt och det får man inte göra hur som helst. Läs här hos Kronofogdemyndigheten:

    kronofogden.se/vrakningavhysning2.html

  • Anonym (Klara)
    Anonym (Hej) skrev 2020-11-21 08:32:41 följande:

    Ja hade min hyresgäst gjort på det sättet hade jag legat illa till nu. Men alla sympatiserar alltid med den som struntar i sin ekonomi.


    Som hyresvärd har du goda möjligheter att avhysa en hyresgäst som inte betalar. Men man ska göra det den lagliga vägen. Om TS tex legat efter med hyran i flera månader och värden inte lämnat ärendet till KF får faktiskt värden skylla sig själv. Då har hen inte vidtagit de åtgärder hen har rätt att vidta.
  • Anonym (Klara)
    Anonym (värd) skrev 2020-11-21 10:23:02 följande:

    Jag hyr ut min villa medan jag arbetar på annan ort under två år. Om min hyresgäst inte betalar hyran skulle jag snabbt få stora bekymmer. Tre månader har jag reserver att klara. Nån försäkring som täcker har jag inte. Tror inte det ens går att försäkra sig mot sånt.

    Att gå vägen via kronofogden tar förmodligen flera månader. Det har jag inte råd med. Jag skulle alltså själv riskera hamna hos kronofogden när min bank inte får betalt för räntorna på mina lån och elbolaget inte får betalt osv.

    Jag skulle gjort på samma sätt som TS hyresvärd.


    Från det att KF delgett hyresgästen att hen kommer att avhysas har hen tre veckor på sig att betala skulden. Annars blir hen lagligen vräkt. Det här måste du ju ta reda på innan du hyr ut! Det finns fullt lagligt stöd att vräka folk som inte betalar för sig utan att ta till idiotgrejer som att byta lås.
  • Anonym (Klara)
    Swarls skrev 2020-11-21 11:28:08 följande:

    Ytterligare ett praktexempel på hur man skyddar bedragare och de som försöker leva hederligt får skit för det...

    Sen hyra mer än 2 veckor borde omgående ge hyresvärden rätt att byta lås och sälja hyresgästens grejer tills man täckt förlorad inkomst, kostnad för lås osv.


    Man har rätt att kontakta KF en vecka efter obetald hyra. Sen delger KF varning om vräkning. Har hyresgästen inte betalat efter tre veckor åker de ut.

    Men att ta lagen i egna händer och leka scheriff är både tramsigt och rättsosäkert.
  • Anonym (Klara)
    Anonym (??) skrev 2020-11-22 11:19:47 följande:

    Vad är det som säger att ts kan betala hela skulden om 14 dagar? Jag säger inte att hyresvärden gör rätt men sannolikt har han/hon tröttnat på att ts gång på gång lovar att betala om ett par veckor...


    I så fall borde hyresvärden gått till väga på det juridiskt korrekta sättet genom inkassobolag och kronofogden. Inte hitta på egna regler.

    TS bör polisanmäla.
Svar på tråden Hyresvärd har bytt lås och kommer slänga allt på tippen?!