Inlägg från: Glinda från Oz |Visa alla inlägg
  • Glinda från Oz

    Åka i samma bil tillsammans under pandemi?

    Ni borde inte träffas överhuvudtaget men om ni ska ses gör det sannolik varken från eller till om ni sitter i samma bil. Din kompis kan sitta i baksätet så har ni fönstren öppna eller liten bit så det kommer in luft. 

  • Glinda från Oz
    Anonym (Munskydd på) skrev 2020-11-22 10:23:50 följande:
    Det är väl klart som tusan att några ytterligare spelar roll? Smittar du två pers extra så kanske de smittar fem pers var som tillsamman smittar tio personer som sedan smittar 30 personer.

    Vad tror du smittspridning beror på egentligen? Jo att sådana som du inte klarar av att följa restriktionerna. Och ja man kan få fruktansvärda följder av denna sjukdom även om man är fullt frisk i grunden.

    Det är sådana som du som är problemet i denna pandemi.

    Sjukvården är redan överbelastad. Så du bidrar alltså gärna till lite mer smittspridning så att den går under helt?
    Man måste se till vad man gör som helhet. Jobbar man hemifrån, beställer hem mat etc så kan det gå dagar innan man träffar någon och då smittar man betydligt färre än om man har ett socialt jobb. 
  • Glinda från Oz
    Anonym (Munskydd på) skrev 2020-11-22 10:34:18 följande:

    Ja. Men den person jag tilltalade träffar så mycket folk att hen anser att hen lika gärna kan träffa några till. Så uppenbarligen är det inte så hen har det.


    Man kan inte avstå från sociala kontakter en evighet, ingen vet när pandemin är över, det kan vara om 10 år vi vet inte.
  • Glinda från Oz
    Anonym (Munskydd på) skrev 2020-11-22 18:35:21 följande:
    Nej men man kanske nu när det är som värst kanske kan nöja sig med att träffa ett par personer och göra det på avstånd utomhus? Istället för att som ess anse att man kan träffa hur många man vill för att man ändå träffar så många? Och inomhus utan munskydd dessutom?

    Munskydd hjälper inte så det har ingen betydelse men känns det bra psykiskt kan man såklart ha dem. 

    Det kommer bli som värst igen flera gånger, man kan inte lägga ner hela sitt liv, det går inte. 

Svar på tråden Åka i samma bil tillsammans under pandemi?