• Kvittning

    Han blir upprörd varje gång jag pratar om ekonomi

    Anonym (Mrs Housewife) skrev 2020-11-22 19:52:06 följande:

    Jag var väldigt ung och oerfaren när vi flyttade ihop. Hade inget att jämföra med och utgick ifrån att han visste bäst (han är 10 år äldre). Ju äldre jag blivit, desto mer självständig har jag också blivit och jag är verkligen inte lika lätt att bestämma över idag som jag var för några år sen. Invanda roller är inte lätta att ta sig ifrån och jag kämpar för att bryta mig loss ifrån dem. Vår familj fungerar och jag vill inte separera, men jag är väldigt frustrerad över att inte få ha någon riktig inblick i saker.

    Jag vet vad vi har på kontona, jag vet vad huslånet ligger på och jag vet hur mycket vi handlar för, men mycket mer än så har jag ingen aning om. En vän klagade över sin elräkning häromdagen och jag insåg att jag inte ens vet vad vår ligger på. Andra i min omgivning kallar det lyxproblem för att vi har det bra ställt, men det handlar ju inte om det, jag vill kunna svara på sånt utan att känna mig som en idiot.


    Du får väl ge honom valet att antingen låta dig bli en partner också i det ekonomiska eller så känner du dig tvungen att börja jobba för att få någon känsla av att ha insyn i ekonomin som ändå är en del av ditt liv och vardag.
Svar på tråden Han blir upprörd varje gång jag pratar om ekonomi