• Anonym (F)
    Sun 22 Nov 2020 10:54
    1291 visningar
    40 svar
    40
    1291

    Han blir upprörd varje gång jag pratar om ekonomi

    Han vill inte du ska ha insikt. Eller också tror han inte du är kapabel att hantera det. Ingetdera är bra.

    Hur insatt är du nu? Betalar du räkningar? Vet du hur stora huslånen är? Vet du om han eller du har livförsäkring?

  • Anonym (F)
    Mon 23 Nov 2020 07:41
    #29
    Anonym (Mrs Housewife) skrev 2020-11-23 06:55:23 följande:

    Det är lite kluvet det där, för ja visst, han är den som hanterar pengarna (förutom de 10000 jag får in på mitt konto varje månad) och i slutändan är det han som har sista ordet vid större utgifter, men han har heller aldrig tvekat när jag behövt något. Körkort och dyl. Han blinkade inte ens när jag lite halvt skämtsamt (trodde han skulle neka) visade en dyr vigselring jag ville ha. Jag vet inte vad han inbillar sig ska hända om jag skulle få tillgång till allt. Sen funderar jag på OM jag skulle få det, betyder det då att han ska ha 100% insyn i vad jag lägger mina pengar på? För det skulle kännas ännu jobbigare, att behöva argumentera för varenda inköp.

    Att skaffa ett jobb skulle bara göra livet svårare för mig, han skulle ändå inte göra något hemma. Han sitter ibland klistrad med jobbet från 6 till närmare tio, men slutar som tidigast runt 18. Han vill inte dra ner på det för det skulle skada hans karriär. Hade han tvingats hade det till slut blivit så att han måste byta jobb och då garanterat få sämre lön och den frustrationen hade knappast främjat vårt förhållande.

    Vi har två skolbarn och ett som är hemma på heltid. En sak har jag iaf på senaste tiden lyckats få honom att ta över ansvaret för, att hjälpa barnen med matten, så ett litet framsteg åtminstone.

    Jag ÄR nöjd med att vara hemmafru, i vårt liv och med de barn vi har känner jag att det är det bästa för oss att jag kan fokusera helt på familjens behov, men jag gillar inte att jag inte har samma inblick som han och jag vet inte vad jag ska göra för att han ska förstå det.


    Du har verkligen vare sig inblick eller får vara med och bestämma i de riktigt viktiga ekonomiska besluten.

    Ska ni satsa på att amortera huslån eller lägga pengarna på börsen? Hur stor är bufferten för bästa renovering? Hur finansieras ev bilar? Har ni låneskydd eller livförsäkringar? Och en av de viktigaste, hur ser du på ditt pensionssparande? Hur mycket sparas för din framtid? Hur mycket sparas till era barn?

    En dyr vigselring kan ju vara trevligt och är ev pantbar men nej, det är inget långsiktigt viktigt ekonomiskt beslut.

    Hur kan du tycka att era pengar är gemensamma när du vare sig vet eller får vara med och bestämma?
  • Anonym (F)
    Mon 23 Nov 2020 08:07
    #31

    Tillägg till #29. TS det är de här frågorna ni måste bli två om, här måste han släppa in dig och du måste skaffa dig kunskap.

Svar på tråden Han blir upprörd varje gång jag pratar om ekonomi