• Anonym (Cool)

    Vad skulle du tänka om den här personen?

    Positivt. Låter som en skön person. Personligheter åt det introverta hållet, analytisk och lojal. Ingen skitsnackare.

  • Anonym (Cool)
    Anonym (Andreas) skrev 2020-11-22 17:22:08 följande:
    Det jag menade med att dra parallell till Asperger och fejkperson är att mycket av ditt beteende verkar vara kalkylerat och uträknat och du verkar ha svårt att ta in att man kan göra på andra sätt och ändå göra rätt. Man kan följa känslor och ändå göra rätt val. Det ena utesluter inte det andra liksom. Och ibland behöver man inte agera alls överhuvudtaget oavsett. Man måste inte ha strategier för allt. Kanske är ordet jag söker cynisk. Livet har på olika sätt gjort dig cynisk och du agerar utifrån den strategin.
    Herregud vilka ordval och liknelser! Du har verkligen noll koll!
  • Anonym (Cool)
    Tow2Mater skrev 2020-11-22 17:29:33 följande:

    Perfektionist, borderline psykopatämne.


    Specificera gärna hur du kom fram till att TS skulle ha borderline eller vara psykopat. Det ska bli ytterst intressant att läsa din analys.
  • Anonym (Cool)
    Tow2Mater skrev 2020-11-22 17:59:25 följande:
    Sa inte borderline. Sa inte psykopat. Sa borderline psykopatämne.
    Och skillnaden enligt dig är?
  • Anonym (Cool)
    Anonym (Solklart) skrev 2020-11-22 18:21:06 följande:

    Ja, Aspis så det sjunger om det, men verkar vara i stort sett vara välfungerande även i sociala sammanhang. Jag är en sån som ofta går i klinsch med Aspergerpersoner, inte att jag medvetet stör mig, men den sociala rättframheten kan vara kränkande ibland. Jag kan även uppleva personer som är för förnuftsstyrda som väldigt beräknande och icke-levande. Jag tror personen kan vara en väldigt trevlig person men det kan nog vara utmanande ibland att umgås eller jobba med hen.


    ...sa amatörpsykologen. 
  • Anonym (Cool)

    Det är exceptionellt många i den här tråden som tror sig besitta kunskapen i att ställa diagnoser. Självreflektion över deras egen okunskap verkar inte bekomma dem. Ska vi kanske försöka oss på att diagnosanalysera deras beteende?

Svar på tråden Vad skulle du tänka om den här personen?