• MammAmma

    Vad skulle du tänka om den här personen?

    Alla värderar ju olika egenskaper olika, beroende på hur man själv är som person. H*n låter ganska lik mig faktiskt i mångt och mycket, så jag skulle antagligen gravitera mot den personen om jag hade den i min närhet.

  • MammAmma
    Anonym (Cool) skrev 2020-11-22 17:52:12 följande:

    Specificera gärna hur du kom fram till att TS skulle ha borderline eller vara psykopat. Det ska bli ytterst intressant att läsa din analys.


    Krävs nog inte så mycket analys, vissa (läs s.k känslomänniskor) anser helt enkelt att är man mer logikstyrd än känslostyrd så är man känslolös och kall och därmed "borderline psykopatämne".
  • MammAmma
    Tow2Mater skrev 2020-11-22 19:11:42 följande:

    En grandios självbild brukar inte ge mycket plats för svagheter.


    Hahah, du tycks inte förstå innebörden av "grandios"
  • MammAmma
    Tow2Mater skrev 2020-11-22 19:52:14 följande:

    Passar in på flera saker, och i inlägg #14 ser du t ex det om att tro sig vara unik.

    en.wikipedia.org/wiki/Grandiosity


    Finns inget i något av TS inlägg som pekar åt en faktisk grandios självbild, dvs som vore patologiskt. Snacka om att slå på stora trumman...
  • MammAmma
    Anonym (Samma lika) skrev 2020-11-22 20:00:08 följande:

    Skulle tänka att den du beskriver kanske har lite liknande bakgrund.


    Eller så kanske det bara är sådan ens grundpersonlighet är? Kan visserligen inte svara för TS, men som en till som känner igen sig i TS så kan jag bara konstatera att det inte stämmer in på mig iaf. Har inte alls någon liknande bakgrund som den du beskriver, jag var 'så här' redan som barn.
  • MammAmma
    Tow2Mater skrev 2020-11-22 20:10:25 följande:

    :Synonymer till unikensam i sitt slag, enastående, exklusiv, alldeles särskild, sällsynt, sjusärdeles, oöverträffad, makalös, utan like, allenastående, egen, enda, ensam, exceptionell, oefterliknelig, ojämförlig, originell, outstanding, ovanlig, special, speciell, sällspord, rar, egenartad, udda:


    Fast nej. Unik och udda är inte direkta synonymer. "Unik" har en positiv konnotation, i motsats till "udda".
  • MammAmma
    Tow2Mater skrev 2020-11-22 21:00:43 följande:

    De har felöversatt från engelska.


    Okej, men det var ju du som radade upp så kallade synonymer till ordet unik, alltså trodde du inte att det var fel.
  • MammAmma
    Tow2Mater skrev 2020-11-22 21:10:38 följande:

    Det var inte fel på svenska.


    Det ÄR fel även på svenska. Unik betyder speciell, udda är mer som 'avvikande'. Positivt och negativt. Alltså inte samma sak.
  • MammAmma
    Anonym (M) skrev 2020-11-23 10:45:24 följande:

    Tack för ditt inlägg!

    Jag hade mer social ångest som barn men nu har jag inga större problem med det. Personer som jag möter i min vardag skulle nog inte tänka Aspergers. Däremot kan jag bli väldigt trött efter en dag med mycket social interaktion och måste planera in vila efter t.ex. konferenser.

    Ljud och ljuskänslig är jag och är känslig för beröring men det kanske man kan vara utan att ha Aspergers.

    IQ-mässigt vet jag inte var jag ligger, har aldrig gjort något test, men jag hade toppbetyg när jag studerade och forskade så några kognitiva problem tror jag inte att jag har.

    Jag tror som jag skrev ovan att jag antagligen inte skulle uppfylla kriterierna för en diagnos eftersom jag kan föra en normal tillvaro. De enda problemen är tröttheten, en känsla av ensamhet som jag har lärt mig leva med och att jag inte orkar ha en konventionell romantisk relation med intensivt umgänge.


    Känner ju som sagt igen mig själv mycket, och jag är grymt introvert, vilket det låter som att du också är, om än kanske inte riktigt lika mycket. Och är man tillräckligt introvert så kan man framstå som något 'aspig" ibland för en del. I synnerhet för de som är extroverta. Och ja, man kan vara extra känslig för en del stimuli som introvert, utan att det är autism.
Svar på tråden Vad skulle du tänka om den här personen?