Inlägg från: Anonym (Maja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Maja)

    barn på förskola under corona

    Jag har mitt barn barn 15 timmar i veckan på allmän förskola. Då jag är hemma har jag möjlighet att ha honom hemma, Han går på förskolan för att få träffa andra barn och så. Nu när coronan åter ökat känner jag mig tveksam om jag ska skicka honom till förskolan  eller låta honom vara hemma en tid, hur hade ni gjort?

  • Svar på tråden barn på förskola under corona
  • Anonym (Maja)

    Barn verkar ju oftast inte bli så sjuka själva men jag tänker att de borde kunna sprida smittan vidare till någon annan som kanske inte klarar det lika bra. Sedan säger de att man ska undvika så  mycket så möjligt av sociala kontakter som inte är direkt nödvändig och detta är ju inte direkt nödvändigt men han tycker ju det är roligt att vara där .Tänker lite att man indirekt får kontakt med ca 20 andra  familjer som har sina barn på avdelningen. Har ett barn till som är i skolåldern och hon måste ju gå i skolan pga skolplikt och att hon hamnar efter om hon inte är där så det är ju helt nödvändigt. 

  • Anonym (Maja)

    det är så svårt när det känns som alla tycker så olika. Min känsla är att personalen tycker jag är lite löjlig som överväger att ha honom hemma och de flesta andra 15 timmarsbarn verkar vara där. Han säger också själv att han vill gå till förskolan så känns ju lite hårt mot honom att ha honom hemma. Men samtidigt är den andra känslan att jag borde ha honom hemma. Vid hämtning och lämning träffar man ju dessutom alltid andra föräldrar och barn. 

  • Anonym (Maja)

    jag tycker överlag att det är lite knepigt med restriktionerna då det tolkas väldigt olika och vissa saker som man tycker borde vara värre ur smittsynpunkt går bra men inte andra. Man ska inte gå i affärer men ändå är alla affärer öppna och vädjar att man ska komma och handla. Känns som än hur man vänder på det så gör man fel. Förstår att skolor och förskolor måste ha öppet för de som verkligen behöver men känner samtidigt att de som kan ha barnen hemma kanske bör ha det för då minskas ju grupperna även för de som är i förskolan. Är rädd att göra fel och att personalen ska tycka att jag är löjlig och en dålig förälder om jag håller honom hemma. 

Svar på tråden barn på förskola under corona