• Anonym (Krist­en jag med)
    Tue 24 Nov 2020 13:38
    3405 visningar
    76 svar
    76
    3405

    Jag är kristen i ett sekulariserat land

    Förstår du att som kristen så är det viktigt att du personligen har bjudit in Jesus i ditt hjärta som frälsare och Herre? vad jag vet så är det ett personligt beslut, ingenting man föds i pga ens familj.
    www.fbc-wa.org/free-gift/
    Du kan välja tro på Jesus som frälsare, som din familj, och bekänna honom som Herre, men beslutet är ditt.

    Jag tex  föddes till en pingstvän familj, men tog personligen beslutet att följa Jesus vid 19 års ålder och såg till att bli döpt.
    Är du öppen med din kristna tro till icke kristna? bär du kors runt halsen och läser bibeln öppet?  när du söker jobb och så nämner du din kristna tro?

    www.donjuddmin.org/salvation-do-you-belong-to-jesus/18-the-most-important-decision-you-will-ever-make
    kram & Guds frid

  • Anonym (Krist­en jag med)
    Wed 25 Nov 2020 11:35
    #68
    Tow2Mater skrev 2020-11-24 21:33:12 följande:
    Man måste inte läsa gamla testamentet först. De som läser det först kallar sig ofta Judar, inte Kristna.
    Jag kallar mig kristen och jag läser både gamla och nya testamentet regelbundet.
    Jesus citerade ofta gamla testamentet då det bara fanns det, Torahn, under den tiden. För att förstå vilka profetior från gamla testamentet uppfylldes i nya, vad Jesus sade på korset etc, så tycker jag att det är viktigt man har gamla testamentet också.
    Judendomen judarna har bara gamla testamentet, medans de flesta kristna har båda.
  • Anonym (Krist­en jag med)
    Wed 25 Nov 2020 14:10
    #71
    Tow2Mater skrev 2020-11-25 12:51:00 följande:
    Ok. Jag sa inget som motsäger det.

    For en person nyfiken på den kristna tron, vilken del i Bibeln skulle du rekommendera att borja med?
    Jag tycker man bör läsa dem parallellt . 2 Kapitel från gamla testamentet, när man är klar med dem då läser man 2 kapitel från Nya testamentet, Matteusevangeliet. Tar väl max en kvart. Sen fortsätter man varje dag så. 2 från varje.
    Det är ju bra att veta hur allt började, Gud skapade och kvinnan till varandra( kristen äktenskapssyn grund) och varifrån all ondska hade sin början(  Satan lyckades få Adam och Eva lyda honom istället för gud, Syndafallet) varför Jesus behövde senare komma för att frälsa oss etc.
  • Anonym (Krist­en jag med)
    Wed 25 Nov 2020 16:29
    #74
    Tow2Mater skrev 2020-11-25 16:20:16 följande:

    Läste lite slarvigt så missforstod lite, men menar det är stor risk att man ger upp som nyborjare om det blir for tradigt, som t ex borjan av mosebockerna och GT ju är.


    Det är ju självklart upp till var och en vilken man vill börja med. Själva Jesus som frälsare och så det står i nya testamentet. Men varför vi behöver en frälsare, vart mänskligheten och synden kom ifrån och varför Gud var tvungen att döma onda människor redan förr i tiden, men även mirakel som Moses som Gud använde för att befria Israel från slaveriet och profetiorna om Jesus/Yeshua som många från psaltaren som han själv citerar, de finns i gamla testamentet.
    Jag tycker det är jätteintressant att läsa om Adam och Eva, Noas Ark och Abraham. Men alla är olika. Man kan ju alltid börja med NT om man vill och sen kika bakåt i gamla testamentet när man undrar vilka bibelverser Jesus citerar och vart allt kom ifrån, världen, människorna etc.
Svar på tråden Jag är kristen i ett sekulariserat land