Inlägg från: Anonym (isande råkall vind) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Nyårs-ångest

    Nyår har alltid inneburit svår ångest för mig. Redan när jag var barn. Mamma hade alltid ångest och grät på nyår och det har väl präglat mig.

    Sedan jag blev vuxen har jag alltid gjort något på nyår som innebär att själva nyåret och firandet inte står i fokus. Jobbat, volontärarbetat, rest. Någonting, vadsomhelst som gör att ångesten jag känner även när jag gör sådant inte övergår i självmord. Inte självmordstankar, alltså, utan riktigt självmord. Jag har suttit på Västerbron vid midnatt mer än en gång, om ni förstår vad jag menar.

    I år är allt stängt. Det finns inga jobb att hoppa in på, det går inte att resa. Jag har ingenting att distrahera mig med. Vad fan ska jag göra i år?

  • Svar på tråden Nyårs-ångest
  • Anonym (Kaffedraken)

    Oj, tack för alla svar på min klagoskrift. Det värmer verkligen. Jo, det stämmer att jag inte mår toppen resten av året heller, men på en skala av 1 till 10 när 10 är lyckligast i värden så är en vanlig dag 6 och nyårsafton minus 10 ungefär.

  • Anonym (Kaffedraken)
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-23 22:31:49 följande:

    TS, problemet är väl inte nyår, utan att du mår dåligt. Kontakt någon terapeut om detta. Om du vill ha något att göra på nyår, kontakta Frälsningsarmen eller liknande, dom har säkert något projekt du kan jobba i. 


    Nej, ingen har något projekt man kan jobba i. Jag är inte tvärsäker, men jag tror att det är någon pandemi som pågår, som gör att alla som inte är sjuka ska försöka hålla sig friska så att inten blir sjuk eller vad det nu var.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (du klarar detta) skrev 2020-11-23 21:37:37 följande:

    Vet inte om du tar mediciner eller något men du kanske kan snacka med någon på kry och få ångestdämpande utskrivet (vet inte om vi ska stötta kry av olika anledningar men det är en bra lösning i nödfall)

    Sen borde du kunna träffa någon. Klart att man inte ska träffa folk så mycket nu men det är jätteviktigt att du inte är ensam. En kompis eller något. Kolla på massa härliga filmer. Kanske julfilmer som förknippas till något positivt. Gamla barndomsfilmer som du älskade när du var liten. Det är verkligen så viktigt att du inte är ensam. Det är det bästa tipset jag kan ge. Har själv varit där. Och chansen att man försöker radera sig själv är mycket mindre om man inte är ensam. Försök att hitta någon som du kan umgås med på nyår. Kanske inte din mamma däremot.

    Ta ut batterierna ut klockorna, lägg undan mobilen, ljud av. Folk kommer börja smälla fyrverkerier innan tolvslaget och fortsätta efter tolvslaget så det blir åtminstone lite lättare att undvika hela nytt år grejen. Folk kommer att skriva gott nytt år, lägga ut överallt på sin facebook o instagram o allt de har. Därför borde du inte ha din mobil. 

    Ifall du ska va ensam, flytta tillbaka klockan på din mobil till någon slumpmässig tid, typ 13.47, något sånt, stäng av ditt wifi och snacka telefon med någon under natten.

    Jag vet verkligen inte om detta är bra tips, extremt jobbig situation du sitter i och det är svårt för mig att sätta mig in i den


    Tack för ditt långa inlägg. Naj, jag tar inga mediciner eller något. Jag är frisk i fungerar i övrigt, det är nyår som är jobbigt. Jag har ingen att umgås med på nyår men att gå i idé med gamla filmer är kanske en bra idé. Jag har massor av filmer i bokhyllan som jag aldrig ens sett, både nya och gamla för både vuxna och barn. 
Svar på tråden Nyårs-ångest