• Anonym (Lag)

    Så less på dessa ”katthjälpare”

    Det är lag på att katter som är ute ska vara kastrerade. Är inte bra för någon att det tillkommer oplanerade bondkatter . Kastrering, chipmärkning och vaccin i ett paket på hankatt kostar 1100 på ex distriktsveterinärerna. Vill du inte lägga denna slant för att öka säkerheten för din katt och för att minska risken för produktion av oönskade kattungar så kanske du bör överväga att inte ha katt.

  • Anonym (Lag)

    (Det är lite dyrare att kastrera honkatter ). Angående att ha en liten katt ute står det såhär på royal canins hemsida: Kattungar kan vara utomhus under övervakning när de har fått sina påfyllnadsdoser med vaccin vid cirka fyra månaders ålder. De är dock inte redo att vara utomhus utan övervakning förrän de är ungefär sex månader.

  • Anonym (Lag)

    Det låter onekligen drygt att nån fångar TS katter. Men om det är för ett gott ändamål under en begränsad tid kanske man kan köpa det för att förvildade katter ska kunna fångas in. Att chippa katten är oerhört klokt och inte särskilt dyrt (300 på sv). Eftersom de där infångarna kommenterar chipmärkning så antar jag att de har en chipläsare och kan då direkt se om de råkat fånga in en katt som inte är vild . De kan då direkt släppa ut den (om man som ts inte ville hålla sin katt inne när fällorna är utlagda).

Svar på tråden Så less på dessa ”katthjälpare”