Forum Relationsproblem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vill inte att sambons lillasyster ska vara här

  Tis 24 nov 2020 11:57 Läst 0 gånger Totalt 62 svar
  Anonym (Lav)
  Visa endast
  Tis 24 nov 2020 11:57 -2

  Jag och min partner har en liten bebis hemma och jag är därför mammaledig just nu. Min sambos lillasyster vill gärna vara här så ofta som möjligt och gosa och mysa med sonen men jag känner att jag inte alls vill ha henne här.

  Hon kommer liksom hit och knackar på dörren utan att ha meddelat i förväg, hon vill lägga sig i och försöka bestämma saker (som att jag inte vet bäst själv), hon vill stanna här länge och gosa med honom och det känns liksom som att hon försöker ta över. Hon vill komma hit nästan varenda dag medan jag känner att jag bara vill vara ensam med sonen eller träffa andra nära och kära.

  En dag ringde hon mig och frågade om vi skulle ta en fika hemma hos henne och då svarade jag att jag och sonen ska till min mamma och att jag därför inte kunde. Hon blev inte sur men man märkte att hon tog illa upp av det, det hördes på rösten. Hon blev lite bitter.

  Hon tar hur många bilder som helst på sonen och lägger ut tre-fyra bilder i veckan på honom. Tycker att det är rätt stört? Det är som att hon är besatt av honom. Visst, jag förstår om man lägger ut en bild någon gång på sitt syskonbarn men tre-fyra bilder i veckan tycker jag är väldigt överdrivet. Det känns som att hon försöker ta över allt.

  Jag vill bara vara ifred och träffa andra, INTE träffa henne. Tycker egentligen inte ens om henne speciellt mycket och vi har inte umgåtts ensamma innan jag och sambon fick sonen. Hon är inte en person som jag tycker om att umgås med. Vi har aldrig bråkat eller tjafsat, det är bara så jag känner.

  Ibland kan jag vara lite konflikträdd så det känns jobbigt att behöva ta det här med henne. Är det bättre att jag säger det till min sambo så får han ta det med henne? Det är bara det att min sambo är ganska snarstucken och när jag har påpekat saker om hans syster tidigare så har han blivit sur och överreagerat.

 • Tis 24 nov 2020 12:00 #1 +1

  Nu bör ni ju inte ses enligt folkhälsomyndigheten så det kan ju sätta stopp ett tag.

 • Anonym (Pande­min)
  Visa endast
  Tis 24 nov 2020 12:01 #2

  Kan du inte skylla på pandemin? Att ni inte vill ha folk hos er på ett tag? Det är en ganska vettig ursäkt nu.

 • Anonym (Coron­a)
  Visa endast
  Tis 24 nov 2020 12:01 #3

  Du har en väldigt bra ursäkt för att bryta detta. Corona.

  Utöver detta får du eller din partner förklara att hon inte är välkommen mer än (två dagar i veckan) då ni har annat som måste hinnas med.

  Jag tror inte hennes mål är att ta över. Och är det det så är det lite skitsamma. Hon kommer aldrig bli barnets mamma. Se till att begränsa mängden tid hon är hos er så spelar det ingen roll att hon tar över de få timmar ni träffas

 • Anonym (Coron­a)
  Visa endast
  Tis 24 nov 2020 12:02 #4

  Ska tilläggas. Du kan även börja skylla på rs-viruset nu

 • Anonym (Lav) Trådstartaren
  Visa endast
  Tis 24 nov 2020 12:04 #5
  LasseBD skrev 2020-11-24 12:00:42 följande:

  Nu bör ni ju inte ses enligt folkhälsomyndigheten så det kan ju sätta stopp ett tag.


  Men det är ju ingen långsiktig lösning.
 • Anonym (Kh)
  Visa endast
  Tis 24 nov 2020 12:05 #6

  Sluta öppna dörren när det knackar på. Låtsas vara ute eller som att ni är upptagna med något. Ligger och vilar, badar eller vad som. När hon börjar fråga varför du inte öppnar svarat du att det är lite svårt med impulsbesök nu när bebisen blivit lite större och att det är bättre att hon skriver innan och gör upp tid.

  Sen hade jag själv nog föreslagit att lillasyster kanske tar upp bebisen på en promenad istället för att vara hemma hos er. Då slipper du henne och så får du lite skön egentid någon timme.

  Och som ovan skrev: just nu är det jättelätt att säga att ni pratat ihop er hemma och vill begränsa antal kontakter utifrån. Men erbjud dig att facetimea lite då och då (en uppgift som sedan sambon tar över)

 • Anonym (Hm)
  Visa endast
  Tis 24 nov 2020 12:14 #7

  Kanske det största problemet här är sambon, då Ts inte får säga något till honom om lillasystern utan att han blir snarstrucken o överreagerar.

 • Anonym (Coron­a)
  Visa endast
  Tis 24 nov 2020 12:14 #8
  Anonym (Lav) skrev 2020-11-24 12:04:00 följande:

  Men det är ju ingen långsiktig lösning.


  Du kan bryta hennes beteende på detta sätt. Säg tvärnej. Corona kanske inte ens hinner försvinna innan ditt barn ska börja förskola. Och oavsett så bryter det som sagt beteendet och medför förhoppningsvis att du kan styra det till ett få antal gånger i veckan när ni väl börjar träffas igen
 • Anonym (Coron­a)
  Visa endast
  Tis 24 nov 2020 12:15 #9
  Anonym (Hm) skrev 2020-11-24 12:14:22 följande:

  Kanske det största problemet här är sambon, då Ts inte får säga något till honom om lillasystern utan att han blir snarstrucken o överreagerar.


  Den biten missade jag. Det enda rimliga är ju att systern kommer när sambon faktiskt är hemma
 • Anonym (S)
  Visa endast
  Tis 24 nov 2020 12:21 #10

  Tänker att det rimliga är att föra över "problemet" till sambon. Systern får hälsa på när han är hemma och kan ta hand om gästen och bebis.

  Fast just nu får väl sambon med syster ta en barnvagnspromenad istället.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll