• Anonym (Lav)
    Tue 24 Nov 2020 11:57
    741 visningar
    62 svar
    -2
    62
    741

    Vill inte att sambons lillasyster ska vara här

    Jag och min partner har en liten bebis hemma och jag är därför mammaledig just nu. Min sambos lillasyster vill gärna vara här så ofta som möjligt och gosa och mysa med sonen men jag känner att jag inte alls vill ha henne här.

    Hon kommer liksom hit och knackar på dörren utan att ha meddelat i förväg, hon vill lägga sig i och försöka bestämma saker (som att jag inte vet bäst själv), hon vill stanna här länge och gosa med honom och det känns liksom som att hon försöker ta över. Hon vill komma hit nästan varenda dag medan jag känner att jag bara vill vara ensam med sonen eller träffa andra nära och kära.

    En dag ringde hon mig och frågade om vi skulle ta en fika hemma hos henne och då svarade jag att jag och sonen ska till min mamma och att jag därför inte kunde. Hon blev inte sur men man märkte att hon tog illa upp av det, det hördes på rösten. Hon blev lite bitter.

    Hon tar hur många bilder som helst på sonen och lägger ut tre-fyra bilder i veckan på honom. Tycker att det är rätt stört? Det är som att hon är besatt av honom. Visst, jag förstår om man lägger ut en bild någon gång på sitt syskonbarn men tre-fyra bilder i veckan tycker jag är väldigt överdrivet. Det känns som att hon försöker ta över allt.

    Jag vill bara vara ifred och träffa andra, INTE träffa henne. Tycker egentligen inte ens om henne speciellt mycket och vi har inte umgåtts ensamma innan jag och sambon fick sonen. Hon är inte en person som jag tycker om att umgås med. Vi har aldrig bråkat eller tjafsat, det är bara så jag känner.

    Ibland kan jag vara lite konflikträdd så det känns jobbigt att behöva ta det här med henne. Är det bättre att jag säger det till min sambo så får han ta det med henne? Det är bara det att min sambo är ganska snarstucken och när jag har påpekat saker om hans syster tidigare så har han blivit sur och överreagerat.

  • Svar på tråden Vill inte att sambons lillasyster ska vara här
  • Anonym (Lav) Trådstartaren
    Tue 24 Nov 2020 12:04
    #5
    LasseBD skrev 2020-11-24 12:00:42 följande:

    Nu bör ni ju inte ses enligt folkhälsomyndigheten så det kan ju sätta stopp ett tag.


    Men det är ju ingen långsiktig lösning.
Svar på tråden Vill inte att sambons lillasyster ska vara här