Inlägg från: Anonym (morot) |Visa alla inlägg
  • Anonym (morot)

    Hur kan han tro att jag ska kunna bli kåt??

    Här har det varit lika delar hela vägen från början. Planerat och handlat samt haft huvudansvar för maten respektive tvätten varannan vecka har vi gjort i 20+ år.

    För andra saker skriver vi listor tillsammans, sätter upp ansvarig och datum då något ska vara gjort, samma som när man driver projekt på jobbet.

    Han har tagit halva FL, fixat vartannat födelsedagskalas, vabbat vartannat tillfälle, gått på föräldramöten, varit protokollförare i BRF sina år fast han är dyslektiker och det är lite jobbigt för honom osv osv. Jag har å andra sidan huggit ved, satt armeringsjärn med slägga, lyft några ton marksten, målat och oljat ute mm mm.

    Det handlar ytterst om vilja- viljan att vara rättvis och inte en slö smitare.

    Din amöba till karl hade jag fotat ut på gatan för längesen. 

  • Anonym (morot)
    Anonym (trött och slut) skrev 2020-11-24 19:13:02 följande:
    Jag kanske skulle be honom att flytta ut. Det kanske är det som krävs. 
    Anledningen till min stenhårda inställning är att min mor blev utnyttjad i 30 år av min styvfar, som inte ens jobbade förutom en del tillfälliga svartjobb här och där.

    Hon gjorde allt i många år och var som ett torrt skinn och hade ständiga magproblem av stress och oro över ekonomin mm.

    Och inte blev det bättre när jag blev tonåring för jag pekade bara på honom och sa: Mamma, jag tänker göra lika "mycket" hemma som han gör, för han är vuxen och gör inte ett skit mer än det han vill. Jag pluggar häcken av mig varje dag både i skolan och hemma och har högsta betyg i allt just för att jag inte ska bli som han...

    Det var givetvis väldigt taskigt av mig men jag var tonåring och det är jättesvårt att respektera en människa som bara klagar men inte kan ställa några krav alls på sin omgivning och stå fast vid dem. Jag började försöka coacha min mamma när jag var typ 12 år gammal. Jag har varit så arg och besviken för hennes bortkastade liv med den parasiten så jag kom knappt hem de första fem åren efter att jag flyttade hemifrån. Hon hann inte med mig riktigt för det vuxna barnet i hushållet tog all hennes energi.

    Det framgår inte om ni har barn men räkna med att de kommer att ha åsikter, när de kan tänka själva. Vill du att din dotter en dag ska ha det så här? 
  • Anonym (morot)
    Anonym (trött och slut) skrev 2020-11-24 19:39:30 följande:
    Jag inser ju själv att det här inte är en hållbar situation. Jag känner mig bara så tom. Som tur är så har vi inga barn. 
    Om ni har levt ihop så länge- vill ni inte ha barn? 

    Och det är ju vanligen då som allt verkligen ställs på sin spets; när ingen får sova, ingen får slappa och ingen hinner ha hobbies eller träna så mycket som de vill, om man får ett krävande barn i alla fall.

    Jag tror kanske att du behöver lite betänketid runt hela livet? Hur du vill att det ska vara? Istället för att bara trava på i ett hjul som du knappt orkar dra runt?

    Du ska inte söka en samtalskontakt eller så?
  • Anonym (morot)
    Anonym (Olga Skäggdam) skrev 2020-11-25 04:15:27 följande:
    "Jag har å andra sidan huggit ved, satt armeringsjärn med slägga, lyft några ton marksten, målat och oljat ute mm mm."

    Är ditt beteende representativt för svenska kvinnor eller tror du att du är ett undantag?
    Jag är inte representativ överhuvudtaget men jag försöker i alla fall vara jämställd.

    Och sen är det faktiskt rätt dåligt med utesysslor idag om man bor i lägenhet i storstan och inte ens har bil, men ändå verkar det finnas män i även den situationen som tycker att hushållsarbete inte angår dem. Varför är det okej?
Svar på tråden Hur kan han tro att jag ska kunna bli kåt??