Inlägg från: Anonym (Grundskollärare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Grundskollärare)

    Får lärare förbjuda applewatch?

    Vi samlar in alla mobiler, samt ev. smarta klockor. 

    I din dotters fall hade vi försökt lösa det på något sätt, som en särskild anpassning. Tex. att hon får ha klockan eller mobilen (om hon går på högstadiet och har många olika lärare, tex) eller genom att vi pratar väldigt tydligt tillsammans om att hon alltid vid behov får ringa föräldrarna efter att ha pratat med sina lärare, tex. från skolans telefon. 

    Generellt är det väldigt dåligt att barn ringer sina föräldrar om det hänt något. Vad ska föräldrarna kunna göra åt situationen när de inte är där? Föräldrarna får bara ena sidan av saken. Barnet låter bli att informera lärarna, så de kan inte göra något för att lösa problemet. 

    Prata med din dotters lärare, och kom fram till en bra lösning som ni kan skriva in i hennes åtgärdsprogram/som särskild anpassning.

  • Anonym (Grundskollärare)
    Anonym (Undran) skrev 2020-11-25 11:51:34 följande:
    Men hur gör all skolpersonal då? Om man som lärare/pedagog/resurs osv använder sin mobil kommer såklart ungarna tycka att det är orättvist när de inte får ha sin.
    Vuxna får så klart ha mobiler, och det har aldrig blivit någon större diskussion kring det, även om något barn har frågat någon gång. Då är det lätt att förklara att vi behöver dem för att kunna nå varandra om det händer något, kolla frånvaron, ringa om något barn skadar sig, osv. Vi har dem inte för att spela spel, titta på Youtube, skriva med kompisar osv.
Svar på tråden Får lärare förbjuda applewatch?