Inlägg från: Kusinen |Visa alla inlägg
  • Kusinen

    bortskämd tonåring?

    Jag tänker att hans irritation väl är en normal process just för att lära aig hur det fungerar med ekonomin, så den är inte konstig i sig.

    Men sen får man väl lägga upp ekonomin efter hur barnet funkar. Jag har ungdomar i min nörhet som inte får hela studiebidraget just för att de inte har något som helst intresse för kläder och därför aldrigköper kläder. At stå utan pengar till kläder blir därför ingen nämnbar konsekvens för barnet som inte bryr sig, så det blir ingen träning i sig bara sämre kläder och mer godis/nöjen för barnet. Eftersom kläder faktiskt behövs ibland (även om ungdomen inte anser det) ligger klädkontot kvar hos föräldern som fortfarande får ansvara för det. Andra ungdomar älskar kläder och köper kläder även för det som skulle vara nöjespengar och då blirklädbrist inte ett problem.

    Man får tänka till i detaljerna utifrån hur ens barn är så att de får möjlighet att träna på det som de har behov av att träna på Som skrevs ovan, att konsekvensen av att pengarna inte räcker är att barnet inte får träna på en termin kanske funkar som tankeställare och morot för vissa barn. Andra kanske då väljer bort träningen för att få extrapengarna till annat som tex godis och snacks vilket föräldern som anser att rörelse är hälsosamt för barnet inte tycker är så bra. I det läget är det bättre att föräldern står för träningskortet så att träningen blir av och barnet får träna på att hushålla med pengar för annat istället. För grejen är ju att om barnet får mer pengar och större ansvar har de också större möjligheter att prioritera efter eget huvud och det är inte alla 16åringar fullt mogna för.

Svar på tråden bortskämd tonåring?