Inlägg från: Fjäril kär |Visa alla inlägg
  • Fjäril kär

    bortskämd tonåring?

    Det finns ingen tonåring i världen som lär sig pengars rätta värde genom att få göra vad de vill med sitt studiebidrag.

    Att däremot villkora pengarna på någon eller några punkter kommer göra nytta med tiden. För då får man snabbt se konsekvenser av att strunta i villkoren, tex genom att bita ihop och gå till fotbollen 3 km för att pengarna brändes på jeans och inte ett busskort. Eller att man inte kan följa med kompisar på biokväll för att mobilräkningen var dyrare än man trodde..

  • Fjäril kär
    Kvittning skrev 2020-11-26 20:12:35 följande:

    Jag skulle säga att det är just så man lär sig pengars värde. Men då är det såklart viktigt att man som förälder inte skjuter till extra när pengarna tar slut utan faktiskt får känna på att vara pank om man slösar.


    Ja det var just det som kan vara ett av villkoren. Att slut på pengar just betyder slut på pengar oavsett varifrån. Skjuta till pengar kan ju också vara rena saker vilket också bör ses över under villkoren. Jag som förälder ser ju inte riktigt vitsen med att köpa en dyr vinterjacka för 1200 spänn när tonåringen just slösat alla pengar på Redbull och appar till mobilen... Jag känner mig inte alls motiverad till ett sånt inköp av jacka precis då. Vilket jag givetvis bör ha med i mina beräkningar när jag tänker på villkor.
Svar på tråden bortskämd tonåring?