Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    bortskämd tonåring?

    Han beter sig som en bortskämd unge, och det är han. Hur länge har ni låtit det här beteendet pågå?

    Ni kan börja med att förklara den historiska bakgrunden till varför man ens får studiebidrag, nämligen som ett stöd från staten till familjen/försörjarna/föräldrarna så att man skulle ha råd att låta barnen gå i skola istället för att arbeta från 16 års ålder. De där pengarna är alltså era egentligen, som ska gå till mat och uppehälle, kläder och annat. Han har inte rätt till en krona.

    Ni måste återta kontrollen. Hädanefter går pengarna till er vuxna och er son kan få några hundra i månaden till nöjen, och då menar jag mindre än 500:-. Ni får se till att han har de kläder han behöver, ett basutbud, och resten får han stå för själv. Ni betalar ju hygienartiklar, mat, internet och annat dessutom.

    Fram tills han blir myndig får ni lära honom hur man handskas med pengar, aldrig ge ut en extra krona när han slösat bort, prata med honom om hur man sparar ihop till större saker, att man alltid ska se till att spara till det man vill ha (inte låna eller köpa på kredit) och förklara hur dyrt det annars blir i slutänden. Allt sånt. En dag lär han sig väl, men om ni släpper det här kommer han behandla sin ekonomi på samma sätt som vuxen, och då är Lyxfällan inte långt borta, eller åtminstone Kronofogden.

Svar på tråden bortskämd tonåring?