Inlägg från: Anonym (Ellen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ellen)

    Graviditetspenning pga corona?

    Vi som har kontorsjobb har generellt sett inte rätt till gravidpenning, har aldrig haft. Om du inte har fysiska åkommor som gör att du inte kan klara av det heller, utan anpassning.
    Tex svår foglossning så att du inte kan ta dig till och från jobb (ens med kryckor), att du varken kan stå eller sitta längre stunder utan behöver vara sängliggande typ. Eller hyperemesis där du kräks oavbrutet.

    Det faktum att arbetsgivaren inte har jobb åt dig brukar sällan vara skäligt.
    Jag har erfarenhet av ett flygbolag som bänkade (alltså satte ner flygande personal på marken) from vecka 16 ungefär. Man hade egentligen inte jobb för alla fick men de gå på huvudkontoret och sortera papper tills det var dags. De som då inte hade några fysiska problem alltså.
    För att flyga var att utsättas för risk men gå runt i kontorsmiljö är inte förenat med risker.

    Sen kan du ju söka föräldrapenning from 60 dagar före beräknat datum precis som alla andra, om du känner att du vill ha den vilan.

    Men försök kolla med arbetsgivaren om det finns något mer du skulle kunna ansvara för den sista tiden, sortering, arkivering, skriva lathundar, uppdatera internt material, rensa digitala akter eller arkiv, att göra uppföljning på ärenden (via telefon tex) eller sånt som de övriga har svårt att hinna med.

Svar på tråden Graviditetspenning pga corona?