• Anonym (Carpe diem)
    Sat 5 Dec 2020 18:29
    69988 visningar
    419 svar
    +1
    419
    69988

    Kära dagbok - skriv hur din dag varit

    Kära dagbok!       5 december 2020 kl 18.20

    Gråmulen dag, kom inte ut denna lördag heller. Vaknade med värk i nacken - rygg - höfter som vanligt. Faan vad jag hatar att ha ont. Suttit med värmekudde mer eller mindre hela dagen och katten i knät. Glott på tv - bara skit överallt. Gick över till att slösurfa på youtube chris kläffords mjuka röst lindrar smärtan. Att inte han har blivit ännu större på youtube är ofattbart. Tv och dator hindrar mig från att tänka på det som smärtar mer. Mannen som jag aldrig kan få. Eller vill jag ha honom egentligen. Om jag skulle skriva om honom skulle ingen tro mig. Vill inte tänka på det.
    Hur ska jag komma ur min bubbla - jobba - äta - sova - helger som bara flyger förbi. Kommer ofta inte ut på lördagar - är helt slut efter veckan.
    Tröstäter - ska göra en äppelpaj nu efter jag har startat en tråd här på familjeliv. Får se om det är någon som fyller på hur en dag har varit i deras liv.

    Slut för nu 18.30

  • Svar på tråden Kära dagbok - skriv hur din dag varit
  • Anonym (Carpe diem) Trådstartaren
    Sun 6 Dec 2020 21:23
    #8

    Kära dagbok     Söndag 6 december 2020 kl 21.10

    Digitala medier är fantastiska. Jag funderade igår på att skriva i min egen dagbok, men fick en idé att istället starta en här för att se om det är någon mer som vill lufta sina tankar och händelser. 
    Och det fungerade! Det är fascinerande att få en liten inblick in någon annans liv. Både sorg, glädje motgångar eller små vardagliga händelser. Kanske jag kan få lite mer perspektiv på min egna lilla ankdamm som jag jämt snurrar runt i och har svårt att ändra tankesätt.

    Vad har jag gjort? Hmm.... jag bakade en äppelpaj (var sugen på det)igårkväll och råka blanda ihop två recept.. Men det blev gott iallafall. Det blev så mycket att det räckte till idag med.
    Vaknade med lite mindre ont än vanligt, stretchade och värmde nacke och rygg mycket under gården.
    Idag..tja... käkat äppelpaj.. till middag.. Och efter mycket diskuterade med mig själv (tog några timmar) så har jag börjat städa och plocka undan. Inte färdig än, men Rom byggdes inte på en dag...
    Tyvärr så måste jag imorgon åka över med grejer till Mannen som jag inte vill tänka på. Vill inte träffa honom, har jag tur så behöver jag inte det. Plågsamt, har inte träffat honom på mer än tre veckor, bara hört hans mjuka röst i telefon..
    Vill inte tänka mer på honom nu.

    Slut för nu kl 21.24

  • Anonym (Carpe diem) Trådstartaren
    Tue 8 Dec 2020 21:51
    #13

    Kära dagbok     Tisdag 8 december 2020 kl 21.33

    Livet är det dagar som passerar, dagar med olika händelser och innehåll, skratt, glädje, smärta. Allt på olika sätt i människors liv. I min lilla ankdamm så fortsätter jag med att äta - jobba - sova.
    Ett ekorrhjul som snurrar vidare. Lever för att jobba. Idag har jag "sålt smöret och tappat pengarna - känslan". Ingen aning varför jag känner så.
    Fast nu ljög jag för mig själv. Hmm.. fult att ljuga. Särskilt för mig själv. Det är Mannen som spökar. Ett kanske framtida avsked som ligger och lurar. Antingen jag eller han som tar avsked. Det gör för ont att tänka på.
    Vill inte tänka på det, än mindre känna hur det kommer att kännas. Det är därför jag gillar strutsars beteenden. Stoppa huvudet i sanden så försvinner det jobbiga.

    Nu ska jag stoppa mig själv i säng.

    God natt alla kära medmänniskor som delar era tankar inblick i era liv.

    Slut för nu kl 21.51

  • Anonym (Carpe diem) Trådstartaren
    Sun 13 Dec 2020 20:36
    #15

    Kära dagbok     Söndag den 13 december Luciadagen kl 20.26

    "Sankta Lucia ljusklara hägring...."  Tja... luciafirande är nog en hägring för många. I mitt fall har den innehållit  Trot eller ej, Städning!!! för vara helt ärlig. Även gårdagen innehöll en del städning. 
    Men är jag klar... Näpp. Det finns små dammråttor kvar här och där.. Men dom stackarna ska få lite lugn och ro i några dagar. Man ska ju inte överdriva.
    Är lite lättare om mitt hjärta och är glad.
    Har träffat Mannen idag, vi åt tillsammans och hade lite mys. Åh... säger du... är det därför du har städat? Japp så är det. Mannen gillar inte för mycket av oreda.
    Hur kan man vara attraherad av en Man som är så komplicerad? Helt galet.
    Men en härlig känsla att ha just nu.
    Imorgon väntar en arbetsvecka. Tack för att jag har ett jobb.
    Önskar alla människor stora som små en Glad Lucia.. nu ska jag tralla vidare.. "Goder afton, Goder afton både herre och fru...."....Skrattande

    Slut för nu kl 20.36

  • Anonym (Carpe diem) Trådstartaren
    Sun 3 Jan 2021 20:55
    #18

    Kära dagbok        Söndag 3 januari 2021 kl 20.44

    Nytt år, nya möjligheter, 
    kan det så käckt låta.
    Känner mig allt annat än käck. Används det uttrycket idag. Låter gammalmodigt. Men jag är gammal, allt gör ont, hur jag än rör mig. Smärtan ger mig ångest. Jag får ångest för att jag inte alltid klarar av att arbeta. Sätter mina kollegor i klistret när jag är hemma och spyr av smärta. Jag hatar att ha ont!!!!
    Funderar på att söka psykolog för att hantera smärta. Kan man hantera en sån jävla skit. Hur faan ska jag orka arbeta i minst 15 år till. Byta jobb, nä... försökt men går inte, för gammal och sjuk.
    Faan... det har gått 3 dagar på nya året, får ångest över kommande arbetsuppgifter. Det blir fler arbetsuppgifter på färre personal. Helvete..
    "Se det som en utmaning..." Jag HATAR ordet UTMANING. Bara ett omskrivningsord för PROBLEM som inte går att lösa. Det finns inte resurser.
    Blä... nog med gnäll nu.

    Slut för nu.  kl 20.55

  • Anonym (Carpe diem) Trådstartaren
    Sat 6 Mar 2021 20:27
    #21

    Kära dagbok  Lördag 6 mars kl 20.14

    Lördagskväll och glor på mello, andra chansen. Är det inte pandemi? Tycker att  de flesta är dåliga på att hålla avstånd till varandra. Är det inte 2 meter som gäller? Gäller i och för sig även andra program också, folk står, sitter nära varandra. Är alla testade som är med i tv? Skitsamma. 
    Vad har min dag innehållit?  Nada.. Smärtor i nacke-rygg igen som vanligt. Inget hjälper. 
    Har varit inne igen säkert 5;e lördagen på raken som jag inte kommer upp eller ut. Får käcka tillrop ibland av vänner/kollegor. Rör på dig! Ja, jag rör mig för mycket på jobbet. Det är för tungt fysiskt och jag klarar inte längre av det. Belastningsskador. Helvete!
    Psykiskt knäckande att ha ont hela jävla tiden. Smärtstillande hjälper inte. Vad är meningen med livet? Jobba, äta, sova. Orkar inget annat. Helt jävla slut när jag kommer hem efter jobbet. 
    Upplyftande dagbok, skriver mest när allt känns för jävligt. 

    Och att se på mello är inte heller direkt upplyftande. Vänta.. jag kom på det. Jag byter kanal!.. Skit också.. där är det reklam....

    Önskar dig en trevlig lördagskväll.

    Slut för nu kl 20.27.. från en som är sur...

  • Anonym (Carpe diem) Trådstartaren
    Sun 18 Apr 2021 18:18
    #25

    Kära dagbok Söndag den 18 april kl 18.14

    Fånga dagen, hur gör man det? Vad vill jag fånga? Vardagarna går i varandra, helgerna ser likadana ut. Jag kommer inte ur min bubbla. Vad har jag gjort i helgen. Nada.
    Lördag, kollat på tv, ut en snabb sväng och köpt sushi.
    Idag söndag, kollat på tv. 
    Solen har fullkomligt strålat ute. Och jag har INGEN lust att gå ut. Vad ska jag ut och göra? 
    Vad ger glädje i livet?
    Jag har inget svar.

    Slut för nu kl 18.18

  • Anonym (Carpe diem) Trådstartaren
    Fri 31 Dec 2021 11:20
    #27

    Kära dagbok  Fredag 31 december 2021 kl 11.00

    Funderar över livet. Vad vill jag? Hur lever jag? Har tagit kontakt med psykolog, har svårt att komma ur bubblan av inaktivitet. Blev värre sedan jag råkade ut för ett olycksfall (fallolycka) och skadade mig i somras. Oavsett det så är det svårt att granska sig själv och ändra beteende, iallafall för mig.

    Jag funderar över tacksamhet. Är jag för lite tacksam över det jag har? Jag följer Elin Kjos på Instagram. Hon drabbades av lungcancer för ett par år sedan. En hälsosam människa som tränar, äter rätt etc. Hennes livsresa har fått mig att fundera. Hon verkar välja livet och kämpar. Hon pratar om tacksamhet. 
    Kanske det som saknas hos mig, tacksamhet. Jag känner mig sur och gnällig. Jag har jobb, bostad, barn, barnbarn, vänner, föräldrar, syskon i livet, inga skulder, bil, lite pengar på banken. 

    Hur ser du på tacksamhet? Är du tacksam för det du har?

    Ändå har jag en sorgsenhet, tomhet. Vad är det jag saknar? En del av sorgen vet jag är att relationen med mannen kommer att ta slut. Jag har missbedömt honom.. En lång och krånglig relation som behöver förändras på något sätt. Jag mår inte bra av den, känner mig instängd. Det är smärtsamt. Jag hade velat mer men insikten att vi är så olika och inte kan ha en vardag tillsammans är ledsamt. Vi är inte kompatibla.

    Visst, sen jag lever med kronisk smärta 24/7 så det är väl en anledning till att min energi tar slut. Jag vet att jag får ångest av att ha ont. Men jag måste komma bort ifrån det och kunna programmera om hjärnan att inte lyssna på smärtsignalerna för mycket.
    Ja, ja..
    Vad innehåller nyårsafton år 2021? Jag ska vara hemma själv, förhoppningsvis kommer jag ut på en promenad en stund. Kollar på tv, städar kanske vet inte. Är jag riktigt duktig så går jag och tränar på gym. Får se. Kanske dyker in här igen senare idag/kväll.  

    Vad ska du göra idag?

    Om jag inte dyker in igen idag så önskar jag dig okända människa ETT GOTT NYTT ÅR och ta hand om dig själv.

  • Anonym (Carpe diem) Trådstartaren
    Sun 16 Jan 2022 17:11
    #30

    Kära dagbok  Söndag den 16 januari kl 17.00

    Lugn dag, varit inne. Kollat på långfilm, käkat muffins. Vill inte träffa nära och kära eller rättare sagt. De sitter i karantän. Covid 19 för både barn och barnbarn. Finns lite överallt i min närhet. Jag tog ett självtest idag. Men det var negativt. Känner mig inte sjuk. Tror inte att jag haft covid 19. Ska snart ta den 3:e sprutan.
    Funderar på vad jag ska äta till middag. Tror det blir kycklingsallad. Jag gillar inte att laga mat. Trots att jag snart närmare mig (vågar knappt skriva ned) 57 år så är inte matlagning min starka sida.
    Tur i oturen bor jag ensam. Såg på tv4 nyhetsmorgon ett inslag  i går att är man ensam är risken större att man blir dement mm.  SUCK! Men det kanske är hur man upplever ensamhet och hur man är aktiv i sociala kontakter som avgör. Jag har ett stort behov av att vara själv. Mitt jobb innebär mycket och intensiva socialkontakter som gör att jag ibland blir helt dränerad när jag kommer hem. Tempot är så högt. Och att jag har ständig smärta påverkar också min ork.
    Jag kämpar med att hitta rätt balans mellan jobbtempo och att orka med att leva privat. Än så länge vinner jobbet. 
    Har jag gjort någonting vettigt idag. Ja.. städade ur kylskåpet. Behövdes kan jag tyvärr säga. Kylvarorna står på balkongen. Nä nu ska jag fortsätta vara lite duktig och diska glashyllorna. 

    Slut för nu kl 17.11   Ha en fin söndagskväll

  • Anonym (Carpe diem) Trådstartaren
    Sat 22 Jan 2022 16:40
    #40

    Kära dagbok Lördag den 22 januari 2022 kl 16.30

    Kom på en sak. Om familjeliv finns kvar framöver så kommer jag använda den här tråden för att gå tillbaka och se hur mitt liv sett ut vid olika tidpunkter. Ja, det vill säga om jag skriver här då och då. Redan nu kan jag se att jag gnäller en del och inte gör så mycket. Men det är min dagbok så då tänker jag gnälla. Ingen som behöver lida av det (ja, kanske du som råkar läsa det här...Obestämd). 
    Det har mer och mer börjat sjunka in hur mycket smärta jag lever med och hur mycket det påverkar mig. Jag blir så uttröttad av det och det är så fruktansvärt svårt att få hjälp med det. Äter inga smärtstillande (de hjälper inte). Jag behöver vila mycket och är borta en del ifrån jobbet. Går ofta och jobbar fast jag har skitont. Jag orkar under dagen. Säckar ihop när jag kommer hem. 
    Men rädslan finns att jag en morgon inte kommer upp, att jag psykiskt brakar ihop av smärta och sömnbrist. Ska mitt liv se ut så här? Och det ska det tydligen. För så har det varit de senaste åren. 
    Idag har jag bara kollat på tv hela dagen. Kallt ute. Tänker inte göra någonting annat.
    Men försöker vara tacksam: Har jobb, bostad, vänner. Tack.

    Slut för nu. Kl 16.40
    Ha en fin kväll.

Svar på tråden Kära dagbok - skriv hur din dag varit